Тренировки в домашни условия - 91

• 62 797
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Отчет за вчера - Ripped in 30, Workout 2  с Джилиън + външно бедро с Мери Хелън Бауърс от Ballet Backstage (не бях пробвала тази тренировка и малко ме поизмъчи към края).
Моргана, може би 6 кг., ако са ти такива целите, въпреки че с времето при суинговете ще ти стане твърде леко. При пудовките се използва инерция и тежестта е по-голяма от тази, която използваш като гири/дъмбели. Имай предвид, че в началото може да ти се налага да я заменяш в някои упражнения с гира/напр. за бицепс може би 6 кг. ще са ти много, ако си свикнала с 1,5; аналогично пълното турско изправяне ще ти е твърде трудно с такава тежест/или да правиш по-лесен вариант на упражнението/напр. долна мелничка вместо горна/. Това не трябва да те притеснява, с времето ще свикнеш с тежестта и техниката на изпълнение.

# 346
Отчет от вчера Day 30 - Legs, първа седмица от втора фаза на 80 Day. Много ми хареса.
(вече очевидно няма нужда да го пиша. Ако случайно някоя тренировка не ми допадне, ще се чуе, но се съмнявам Laughing).
От втората фаза тази седмица съм с ежедневна лека мускулна треска. Чудно усещане.

Мислех си в тази връзка дали има интерес към тема за храненето. Знам, че част от момичетата тук пишат в дневника за отслабване(надничам често там), но нещо все ме спира да се включа. Не защото не ми харесва атмосферата - напротив, а защото не ми харесва думичката "отслабване". Представям си тема за поддържане на добра форма с храна, здравословно хранене, хранене при ежедневни тренировки или нещо в този дух... Пак от рода на отчетните, но с различна насоченост. Какво мислите?

# 347
Имаш предвид тема за спорт и хранене ли ?
На мен лично ми е интересно с какво се хранят активно спортуващите момичета от тук, но не зная дали цяла отделна тема ще заживее, предвид колко много има за хранене. Но може пък и да греша.

# 348
Имаш предвид тема за спорт и хранене ли ?
На мен лично ми е интересно с какво се хранят активно спортуващите момичета от тук, но не зная дали цяла отделна тема ще заживее, предвид колко много има за хранене. Но може пък и да греша.

И аз не знам какво точно имам предвид Laughing
Но нещо от този сорт, да - как се храниш, ако спортуваш редовно, ако искаш да поддържаш добра форма, ако свалянето на килограми не ти е цел, но пък искаш да изглеждаш по-добре...

# 349
  • ВАРНА
Периодично в Лидл имат разни фитнес пособия,интересно ми е вашето мнение за тях.Аз точно преди 2 седмици гледах там пудовки 6кг и 10кг и докато измисля трябва ли ми и какви кг и днес вече нямаше ...  Гледам,че и разни виброплатформи,лежанки,дъмбели има .... Ако някой има лични впечатления - моля да сподели.

https://issuu.com/promof/docs/lidl_7e69c6f9a43323      стр.14-15

Относно храната - за мен е много важно какво се консумира.Дадох си сметка доколко боклуци се поемат с храната,която ежедневно се приема без да забелязва даже човек.И лошото е,че се отразява не само на теглото ,а и на здравето като цяло.Започнах да пия много билков чай без захар,кафето все още ми е с мляко и захар кафява обаче.Отбягвам всичко пържено,разни салами/луканки,кетчупи.Все още си формирам мнението за полза/вреда от млечни продукти.Прясно мляко без консерванти директно от фермер ли е по-добре да си вземам или ядково мляко пакетирано с консерванти.Разучавам в момента как сама да си правя у дома ядково мляко. Кашкавал и сирене също от производител директно.Определено съм на мнение,че трябва да се ограничи приема и на глутен ,защото с течение на годините може да се развие пренасищане и разни болежки - имам си хлебопекарна и си правя хляб с лимец,елда.С 2 думи гледам да ям максимално това,което едно време баба ми си е отглеждала и е яла от градината - чисто месо и доста сурови плодове/зеленчуци.Сега доколко био и пълни с нитрати са и те,като са купени от магазина е отделен въпрос... Риба много обичам,последно и за сьомгата много ме наплашиха,че била чиста отрова и тя,пъстървата в развъдниците била хранена с кофти захранки и тя ... Imp 

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 15:18 от morgana07

# 350
  • София
Спазвате ли препоръката от режима на 80DO да се яде плод 30 мин след тренировка?
Аз след първата фаза на кг не съм мръднала , но имам -2 см в ръцете.
Според ММ дупето ми е станало стегнато и лифтнато Simple Smile.
Започнах 2 фаза нахъсана да спазвам и режим , за да имам по-добри резултати в края на програма.
Аз също харесвам всички тренировки.Сутрин нямам търпение да си направя поредната тренировка.

# 351
Тази седмица си правя А Little Obsessed и вкарвам йога - Витас, Лена Simple Smile Утре правя последната и след това 3 дни сме на ски.

Airamber, опитвам се да следвам хранителния режим - не ми се получава много добре. Тъй-като тренирам рано сутрин, не мога да ям много. В момента не ям нищо, но когато започна 80ДО съм решила 15 минути преди тренировката да пия протеин и да изям 1/2 банан. Не знам как ще ми се получи, но това е компромисния вариант, на който съм се спряла. След тренировка, ще пия протеинов шейк и плод. Това и сега го правя и не ми е проблем. 1-2 часа след това ще си изям зареждащото хранене както Autumn препоръчва (и това спазвах тази седмица).  След това, смятам да се старая да ям по нейните препоръки. Няма да ми се получи всеки ден да се храня всеки 2-3 часа, но ще се опитам да го правя, доколкото мога. Ще се старая да не смесвам различните хранителни групи. Ще докладвам след седмица как ми се получава.

Спор(т)ни почивни дни на всички и да не забравите да гледате Олимпиадата Simple Smile

# 352
За днес - Anthony DiLuglio - AOS Newport - Kettlebell Workouт.

Моргана, и според мен си вземи 6 килограмова. За лидълските не знам, но моята пудовка е от Джъмбо и е много удобна. Гирите също са им хубави, а и са на доста сносни цени.

За храненето не мога да се включа с някакъв вид режим. Преди заглавието на темата беше "Тренировки в домашни условия и здравословно хранене", и храненето май - май често ставаше повод за кавги.

Тони, много ме радваш!

Госпожица Дух, точно така е за дишането при силови - издишва се при усилието. При бутащите упражения, независимо дали буташ собственото си тегло, или допълнителна тежест, се издишва при бутането, а при дърпащите - при дърпането.

# 353
Сега забелязах, че в заглавието на темата е изключено храненето, но така или иначе то постоянно се коментира   тук

# 354
Виновна до доказване на противното - мисля, че преди няколко теми напълно тенденциозно изпуснах "храненето" от заглавието, защото едно че темата се разводняваше безумно; второ, че неведнъж и дваж сме се разправяли като махленски сваки по въпроса и трето - докато не се ползват абсолютно точни количества си говорим празни приказки и си губим времето (нито калории нито макрота мога да се изчислят).

Идеята за отделна тема не е лоша, по мои спомени май Феята беше пускала "хранене и спорт" или нещо в този ред на мисли.

PS И ще ме извините за цинизма, но при положение, че 70%+ от темата се опитва да "отслабва" то изобщо не става дума за здравословно, а за режимно/диетично хранене. Което не винаги е особено "здравословно" ИМХО.

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 00:21 от Agent Provocateur

# 355
  • София
Agent нека темата да си остане основно за трвнировките.Има много теми за храненето.
Днес Legs DO80 - ден 30.
Вчера вечерта се въргалях на ролера.Много са ми напрегнати предните мускули на крака и на прасеца.Ще търся клипове за самомазаж.

# 356
За мен тема, в която се коментира "здравословно" хранене, за да е мирна, кротка и тиха, трябва да е тема, в която пишат хора, споделящи едни и същи принципи за "здравословно". Мен лично словосъчетанието ме хвърля в тих ужас и напряга ужасно много. Сигурно, защото в последните 4-10 години, се запознах от личен опит със всичко здравословно - вегетарианство, веганаство, без глутеново хранене, гладуване, детоксикиране, изцяло протеиново хранене, разделно хранене и още мога да изброявам с часове, обаче всичките, нищо че някои си противоречат драстично, се легитимират като носещи здравословни ползи на организма. Така де, отплеснах се, думата ми беше, че няма как да има хармонична тема за спорт и здравословно хранене, заради огромните разлики в идеята за "здравословно". Но ако на мен ми убягва нещо, а има някакви основополагащи и всепризнати ценности за спорта и храненето, аз лично много ще се радвам да ги науча. Материата ми е нова. До сега съм мислила само за хранене-отслабване-здраве-дълголетие. То пък и как го измислих... бедна ви е фантастиката, но поне нещо съм чела Simple Smile

Оууу Аутумн много сладка... в ден пилатес вика "днес е ден за почивка, насладете му се", каква почивка, какооо, снощи пих 1000 мг магнезий и пак дупето и бедрата  болят сериозно. Simple Smile

# 357
Разбира се, че не е нужно да има тема за храненето, когато няма реална нужда от нея. Всъщност и аз самата нямах ясна визия що за тема ще е това. Честно казано, бях водена в голяма степен от любопитство как се храни и как разсъждава по отношение на храненето човек, съсредоточен по-скоро в спорта, отколкото в диетите.

И, да, ако подобна тема би дала повод за спорове що е това "здравословно" хранене, по-добре да я няма Laughing

Отчет от вчера - Day 31 - ААА.
Всъщност първата тренировка от програмата, която ми се стори някак нелогична и малко разпиляна. Което изобщо не означава, че е такава. По-скоро лично усещане. Предполагам, когато започне да се повтаря в следващите седмици, ще схвана ритъма и логиката.

Друг с конкретни впечатления от втора фаза?
Определено имам усещането, че в тази втора фаза акцентът ще е (и) горна част - или поне в сравнение с първата фаза.

# 358
А къде гледате 80 Day Obsession ? В нета намерих само рекламни клипчета,но не и упражненията ? И за БР2 БР4 да подпитам какво е... Innocent
И аз това питах за 80DO ,но така и никой не написа.Или ако са написали съм пропуснала.

Правих едно мини пробно с 5 видеа.Само него намерих.
Май е платена програма и трябва да се закупи.Rolling Eyes

# 359

PS И ще ме извините за цинизма, но при положение, че 70%+ от темата се опитва да "отслабва" то изобщо не става дума за здравословно, а за режимно/диетично хранене. Което не винаги е особено "здравословно" ИМХО.

Аз предпочитам тема за здравословно ,балансирано хранене,аз може и да искам да отслабна обаче не ми се слуша вече за фази на луната,гладуване,лунуване,цял ден на айран,цял ден кефир,цял ден на въздух,само на мазнини,само на растителни ала бала -определено има нужда от балансирана тема за храната,въпреки ,че и тук се коментира без проблем

Общи условия

Активация на акаунт