Тренировки в домашни условия - 91

• 62 729
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Все се каня да питам и все забравям. Някой знае ли дали има нещо като медитация или самохипноза, за да ти се яде по-малко? Нещо като тази от "Методът на Гейбриъл" (която не харесвам, тъй като в началото говори разни неща, които ме изнервят).

# 571
Звездичке, всички искаме това. Преяжда се, не че корема не ти е заситен, а не са стигнали сигналите до мозъка.

Благодаря Ви, момичета, за подкрепата❤
Дойде. Какво стана и аз не разбрах.

Аз пак съм безработна. Сметнах, че обещетението ми е повече от заплатата. Айде пак фитнес инструктор.
Днес гръб у залата. Че много ме боли кръстът.

# 572
Отъмн не е фен на разделното хранене  Wink
Нито Шон, нито Джилиян...

Бла, моят мозък тия сигнали за ситост изобщо не ги разпознава....
Чета Духчето и се смея с глас "200 гр плод- доволно"!?! Е, аз си изпапквам 1 кило череши и си търся второто или кило ябълки или 2-3 грейпфурта или нара, от по-големшките. Да не казвам колко диня мога да погълна, че има хора със слаби сърца, но редовно си дебелея като излязат дините!
И на зеленчука не прощавам, и на бобовите - дори от консервена кутия без подправки са ми вкусни... но риба/пържола трябва да са изключителни, че да се излъжа. Торта през живота си не съм си купувала!

Джери, как ги правиш тия неща!?!? И се пази, този кръст не е за 2 дена!

# 573
Джери, радвам се за теб!
Звездиче, хвърляла съм едно око на раздела за... ей тук във форума, не помня как се казваше, такава тема не видях. Но си спомням, че докато аз отслабвах, адски много си вярвах. Бях чела разни книжки, хубави впрочем, транссърфинг на реалността и някои сходни на нея. Постоянно мислите ми бяха насочени в това - колко съм слаба, какви дрехи нося, какво ми казват хората. Години по-късно попадах в същите ситуации, каквито си бях въртяла в главата.

Скрит текст:
Такам, купих разни протеини - тофу, херинга, сьомгова пъстърва и миди. Ще се уча да ям пък да видим. Урок едно е вкусен (тофу, тиквичка, моркови, лук, гъби, 50 мл обезмаслено кокосово мляко) и червен ориз (100 гр. варен)
М отивам да рина сняг и после ще пробвам за първи път Barre legs.

# 574
Това тофу втори път през живота си няма да го вкуся   Mr. Green Предпочитам безсрамно да ям пържоли. Духче, а ти по принцип ли се храниш без месо, или само в момента заради постито?
С плодовете и аз съм същата, но от няколко месеца значително намалих преяжданията.

Вчера не тренирах, реших да релаксирам. Днес  - total body cardio fix и понеже би трябвало да ми е последна седмица с програмата, но аз не се чувствам подготвена да продължа напред, мисля да я удължа с поне седмица.

# 575
Аз осъзнавам, когато не съм гладна. Въпросът е как да преборя лакомията. Четох, че тъй като едно време хората зависели в голяма степен от приема на въглехидрати, за да функционират, мозъкът изпращал сигнали до центровете на удоволствието, когато ги консумирали. Затова ни е приятно да ядем шоколад, плодове и пр. сладки неща, които бързо се разграждат до енергия. Моите центрове на удоволствието явно я карат без почивен ден.
4 приема на протеини и за мен са непосилни, въпреки че обичам повечето източници. Поне два ще трябва да заместя с бобови.
п.п. при 20дф и 20дфе може спокойно да се удължава леко програмата, като се разнообрази с бонусните тренировки.

# 576
Маги, по принцип не ядях месо 5 години, риба, яйца и кашкавал - рядко. После започнах да чета много за хранене и спорт, на всякъде както знаем се говори за протеините и въглехидратите. Започнах да ям извара, месо и яйца и изключх почти напълно млечните (а обичам разни джиджени кашкавали). Файда нямам, освен че вече ям с отвръщение.

Искам да намеря опростена информация, като за мен -  бавно стоплящата- колко протеин мога да си набавя от боб, нахут, леща и грах, по колко от тях да ям и с какво да комбинирам.
Иначе на миди, камари, раци и скариди мога да живея Grinning и без въглдхирати към тях Grinning но един безработен докторант, чакащ да защити не може да си позволи чааак такова меню.

Така де, по принцип ям извара, яйца и риба. Млечни и месо избягвам. Утре ще си купя сайтан, помня че не ми беше толкова гаден. Моят проблем е, че не ме задоволява храната да е "става" или "ок" ми е. Обичам да ям вкусно. Предпочитам да не ям нищо, вместо да ям нещо неприятно - това си е престъпление срещу радостта от живота Grinning Съвсем сериозна съм, мога да затворя и отворя хладнилника или менюто в ресторанта 10 пъти и нищо да не си поръчам или взема да ям, ако не отговаря на желанията ми.

Звезди, чела съм подобно нещо, но ставаше въпрос за джънк храните и начина, по който някои съставки в тях стимулират мозъка. Не знаех, че и за останалите ВХ важи Simple Smile
Лакомията всеки си я тълкува различно. За мен тя е измислица на хората, наричат с дума неща, които не разбират: емоции, хормони, дисбаланс на макро/микро елементи. Аз така си го обяснявам.

# 577
Дух, вкъщи имам грах, нахут и леща в чист вид. Ще погледна и ще ти пусна съотношението въглехидрати/протеини и средните калории за сготвени /с вода и без мазнина/ 100 грама.
Скрит текст:
По спомени грахът беше с най-малко калории и протеини, нахутът с най-лошо съотношение/т.е. повече калории и сравнително малко протеини, но пък ме засища най-много/, а лещата беше приемлива като калории и с най-много протеин. Но трябва да се има предвид, че зависи и от вида леща. Това е за обикновена кафява. При зелената и червената може би съотношението е друго.
Макар и да не се споменава често, може да се включи и баклата при бобовите. Тя е приблизително 6 гр/протеини/ на 4 гр/въглехидрати/ и около 60 калории на 100 грама. Тук продават изчистена и замразена, а имам спомени, че и в България съм виждала по магазините/сушена/. С домати става доста приятна.
Самият боб не ми е много любим и нямам данни.

# 578
Агент, писали сме едновремнно и сега чак виждам поста ти.
Скрит текст:
Хаха аз също мога да ям неограничено количество плодове - обичам ги много, обичам страшно много плодове, зеленчуци, бобови храни и житни храни.
Но умея да се ограничавам - 2016 година изкарах един месец почти само на риба и яйца, зеленчуци и тренировъчна програма от Лазар Радков. На втория месец имаше и повече въглехидрати. Спомням си, че един ден не издържах и изядох една малка ябълка - това беше сякаш ям шоколад. Толкова прекрасно усещане.

Просто се чудя, гледам състава на храни, богати на растителни протеини и възникват два въпроса:
- кое с кое да се комбинира - на скоро четох статия на ББ тийм, в която се казваше, че няма проблем да се храниш с такива протеини, но за да си набавши всички незаменими аминокиселини, трябва да се комбинират, защото отделните продукти съдържат само по няколко - никоя растителна храна нямала и 7-те.
- растителните храни наистина имат доста протеини, но и в пъти повече въглехидрати - къде е мярката? Колко и как, за да не финиширам с 300 гр., въглехидрат в деня и 50 гр. протеин.

Да, Отъм свободно смесва. Въпросът е, че ако имаш опит с други режими, виждаш една и съща матрица на всякъде: горе долу едни грамажи, горе долу едни продукти и горе долу в едно съотношение. Всички ограничават плодовете (глюкозата), нишестените храни, брашната и забраняват захарта и бързите ВХ.
Всички са ориентирани към протеин-протеин-протеин и около 100-200 гр., в сготвено състояние въглехидрати, като боб, леща, ориз, грах и тн.
Това е проблем като съотношение за мен - мога да ограничавам количеството на вх-то, но ми е трудно всеки ден и на почти всяко ядене да ям риба, тофу или сайтан. Ако трябва да ям каквото си искам, един перфектен ден би бил пълен с много плодове, едно-две основни хранения с растителни протеини, като боб, леща, грах, ориз, нахут, булгур и голяма салата с всичко възможно (освен магданоз). Нито пържа, нито панирам, нито мазнини много добавям. Въпросът е, че това не работи при мен и аз не зная защо - калориите ли са много, въглехидратите ли са много, протеините ли са малко... нещо не е както т
рябва.

Аз много се извинявам, че поведох темата в тази посока и съжалявам, ако е досадно за останалите. Ако е така, ще се въздържам да коментирам този въпрос повече.

# 579
Духче, моето разбиране е следното:
Скрит текст:
1. Ако искаш да сваляш, запазвайки макс. мускулатура - следваш режим с отн. висок дял белтъчини И тренираш (т.нар. режими на фитнес гурутата)
2. Ако искаш да поддържаш кг ядеш чисто, качествени И разнообразни храни и се придържаш към адекватна за килограмите ти и дневната ти активност калоричност. Не се втелясваш с белтъчините, много внимаваш с простите захари (плодове, алкохол!) и държиш под око мазнините. Ако почнеш да качваш - модифицираш (намаляваш захари много, мазнини - малко, увеличаваш протеини, етц.)

# 580
Духче, аз мисля, че ако човек иска да изглежда добре, като се храни предимно въглехидратно, менюто му трябва да е подобно като това на Фея Кръстница. Виждала съм снимки от това, което яде. Там почти не присъства хляб, тестени неща. Тя се храни често и в немалки количества, много богато като продукти, предполагам, че взима и растителен протеин допълнително. Не се ограничава изобщо. За мен подобно хранене е абсолютно непостижимо, нямам време да мисля такива изящни смеси по толкова пъти на ден, да издирвам толкова различни хранителни продукти, които да ми доставят необходимото. Много по-лесно ми е пържола и салата. Обичам много и вегетарианска храна, ама да карам само на нея  ми е абсолютно невъзможно и си мисля, че все ще съм гладна и ще посягам към хляб.
Аз си продължавам БР. Днес по план беше кардио, направих си го, но не ми е достатъно и сигурно след малко ще направя нещо силово.
Читири пъти по 120-150 грама протеин не е ли ужасно много?Според мен три пъти по 40 грама, че и по-малко, е напълно достатъчно.
п.п. при мен най-големият проблем с храненето е, че ям ужасно бързо, винаги като на състезание и не усещам как поглъщам огромно количество храна. Не се наслаждавам истински на храната -не по този начин като в "Яж, моли се и обичай",  а и във всички филми, които възхваляват насладата от хубавото хранене, бавно и наситено като вкусове живеене. Все бързам.

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 19:34 от Аmanda

# 581

- растителните храни наистина имат доста протеини, но и в пъти повече въглехидрати - къде е мярката? Колко и как, за да не финиширам с 300 гр., въглехидрат в деня и 50 гр. протеин.

.......Ако трябва да ям каквото си искам, един перфектен ден би бил пълен с много плодове, едно-две основни хранения с растителни протеини, като боб, леща, грах, ориз, нахут, булгур и голяма салата с всичко възможно (освен магданоз). Нито пържа, нито панирам, нито мазнини много добавям. Въпросът е, че това не работи при мен и аз не зная защо - калориите ли са много, въглехидратите ли са много, протеините ли са малко... нещо не е както т[/spoiler]рябва.

Аз много се извинявам, че поведох темата в тази посока и съжалявам, ако е досадно за останалите. Ако е така, ще се въздържам да коментирам този въпрос повече.

Тази тема ми е болка позната, защото по всички въпроси и по болднатото се тормозих безрезултатно няколко години.

1. По първото болднато- експериментирай с колко вгх какво се случва- пробвай седмица със 100 (примерно) и виж какво ще стане. Ако не те устройва- вдигай или сваляй.
Ако записваш предварително всичко във фитнеспала, ще видиш коя храна какви грамажи има, и ще си нагодиш приема според нуждите. Но те са индивидуални. Ако свалиш 500гр-1кг- супер. Ако не- корегирай.
Иначе е невъзможно. И аз не пържа, не панирам, но това не ми попречи да се закръгля.

2. Не можем да ядем както ни изнася. Аз бих карала на ядки и тахан до откат, но качвам.
В плодовете има много захар. Във Фитнеспала ако вкараш 3 банана, ще видиш какво ще ти излезе.

А хляба и ориза са голям препъни-камък. Махни ги за месец, и виж какво ще стане. Сигурна съм, че ще свалиш.
С бобовите би могла да свалиш със слоу карб режима на Тим Ферис. Той ги препоръчва на всяко хранене, но на всяко хранене има и месо/яйца.
Протеинът засища много. Защо така си демонизирала месните продукти? Това бих го очаквала от фанатизиран непушач и въздържател. Значи не е от някакви духовни подбуди- извинявай, ако не съм те разбрала, де.
Защо в България всички постят, за да са по-българи ли? Мода ли е? Защото веганизма е мода в някои кръгове, и клякаш по принуда, както много и пият заради социален натиск.

Сега видях поста на Аманда. Да, виж темите и снимките на Фея. Но там няма хляб и ориз, да.

И не на последно място. Всеки организъм преработва нутриентите различно. Дай ми хляб, по малко на ден, и ще стана двойна за нула време, въпреки че според макросите всичко изглежда наред.

Сега приемам около 100-120 протеин, за да не губя мускулна маса като тичам, и взех да вдигам тежести. АКо кача, ще го намаля. Вгх поддържам 50-70, защото ми е комфортно, но при дълго тичане прибавям 50гр. вгх на всеки час. Така  че в ден с 2 часа тичане имам 150-200гр вгх. И не отслабвам.Това е от няколко месеца. Не знам дали е правилно, резултатите ще проговорят сами.
Вкарах въглехидратна ротация по схема. Днес съм на гребена на вълната. Чакам чудеса. Crazy

Всичко се променя непрекъснато, с писане и следене стават работите. Сега ме гонят амбициите да направя тяга със собствено тегло. Писна ми да съм фокусирана върху кантара, намерих си ново хоби. Laughing

# 582
Нещо не много по темата. Мислите ли че е възможно да се постигне тяло като на Джилиан, Калабрезе с "тренировки в домашни условия", или по скоро с техните програми.

# 583
Много ви благодаря за съветите, ще ги обмисля внимателно.

Дези, с удоволствие ще ти отговоря, но не тук. Не мисля, с че моралните и етични принципи трябва да ангажирам всички в темата. Отворих въпроса, заради връзката с тренировката, протеините и въглехидратите.
Скрит текст:
Но с една дума - да, изборът ми е основан на някакви мои вътрешни принципи и усещания. Той е мой, личен, никога не съм осъждала и няма да осъдя хора с други хранителни навици. Не съм фанатик, не размахвам пръст, не прокламирам колко нещо е лошо или обратното - морално. Изобщо не съм останала с впечатление, че в България всички постят - дори напротив, чувствах се и по време на Коледните пости и сега, като аутсайдер и често ме гледат с насмешка Simple Smile

# 584
3/ 100- долна част и 20 мин уин. Доволна съм, с храненето, обаче- не чак толкова. Хубави и "режимни" неща си хапвам, но калориите днес ще надминат 2000.

Фея мисля че вкара по едно време и ориз, и крекери някакви, картофи- със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт