Боледуване на децата ни - тема 59

• 43 983
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Започна постепенно, което не е характерно за грип, също и кихаме и сме с хрема, но пък толкова дни с Т, за обикновен вирус е странно.
Бързо оздравяване на всички болни!
Според педиатърката на детето актуалният грипен вирус е точно такъв, караме го и ние в момента

# 451
  • София
И при нас така беше - 5 дни с Т, но беше висока само първите 2 дни. Хич и не съм ѝ пускала изследвания, беше пределно ясно, че е с грипния вирус. За около 10тина дни, дори по-малко, се оправи напълно, не е пила АБ, само до Пулмикорта стигнахме.

# 452
  • shumen
И аз бях 6 дни с т и то висока и ме тресеше сега при пневмонията.
Лайт,и моя го тресе и го обличам,а днеска по едно време майка ми каза му е било много топло и го съблякла по потник.Т е вдигнал към 10 пак 39,смъкнали я с Нурофен и до обяд бил без.Към 1 каза пак се стоплил,измерила и бил с 38.8.Сега няма,но чакам да вдигне пак сега,че по туй време вдига високите.Сега каза и че му е лошо,което не ми харесва.
Мария,да слагам нещо студено,да го охлажда и за Т,но диването не дава.Не иска нищо и това си е.

# 453
Дани, добре че все пак я сваля напълно и с един медикамент, значи не е толкова упорита.Може  пак да ти вдигне като попримине ефекта на лекарството. То докато му е студено, какво да го охлаждаш, моя не дава завивката  да дръпнаа,  завит като пашкул.Почне ли да му става топло горещо, значи почва да спада. И моят не искаше компреси и свещички, ноо като не му спада температурата дори  и от аналгина какво да правя ... голям ли малък ли за свещички не знам , слагам като е зор  работата.

При нас  при ангини , херп ангини  и гнойни ангини  и Мононуклиозата дигаше такива 3-4-5 дневни упорити температури- 39 и над 39 . Иначе често е  вдигал такива, но да речем само първите ден два и после по- ниска вече.Или пък първият ден по-ниска, вторият, третият с такава висока и спира после.
Но Бронхит с такава висока и упорита температура не беше ми правил досега. Затова се поуплаших  да не отива на Пневмония.Зината му е изписан в максимална доза .Бронхитите ги кара с ниска или без температура. Но сега това си е чист грип мисля при нас и Бронхита вече като усложнение и явно бактериалната инфекция е станала като вторична инфекция.Гърлото също беше зазляло и  даже в Понеделник изписа Трахизан,който е с локален антибиотик -един блистер да смуче, да му  помогнем докато почне да действа оралният антибиотик.

От обед кашлицата му  сякаш по- мокра, по -лесно излизат храчките, което предполагам е на добре ! Simple Smile

# 454
  • shumen
Лайт,то и моя като вземе да вдига се овива до ушите,но пък не се и поти.Сега пак дадох Панадол,че легна и гледам се омърлуши,измерих и пак 38.9.Обаче кашлицата не ми харесва,а и гърлото му-боли го,мъчи се да изкара и храчката,но не може и от Т и само мрънка,а на обяд и не можа да спи и е още по крив сега.

# 455
Като гледам същите стойности ти вдига като моят.И моят не се потеше изобщо,чак накрая преди да спре да вдига се изпоти два пъти много обилно ама особено 2рия път потника и блузата отгоре вир вода ,косата и възглавницата чак не просто влажна,а мокра. От други пъти знаех ,че това е края на треската и наистина така беше,след 72 часовата треска ,на 4 тия ден вдигаше вече до скромните 37.6 като на фона 39 през предните денонощия направо си е нищо.

# 456
  • shumen
Лайт,ооф,не знам,но сега още има Т и е крив.Не дава да я измеря,не дава нищо.Не знам,но сега каза,че го боли гърлото и не иска и да яде.Усещам как става все по зле и в Понеделник ще е на инжекции вече,а хич не искам.

# 457
Дани, и моят беше по същият начин, нищо не искаше, нито да пие лекарства, нито да му се мери Т, нито инхалации. С баща му се шегувахме, че по настроението му може да се определи каква е температурата. Днес е сякаш една идея по-добре, но сега пак се вкисва. Не го боли гърло, но не иска да яде. Днес е на половин филийка и малко супа.

# 458
  • shumen
sweet_memory,ооф,то и при моя е така.Снощи изяде малко супа,без хляб,а тази вечер 2-3 лъжички и каза,че не иска,че му е лошо.Сега му се спи,пак има Т и е още по крив.Легнал е,ама мрънка,че го боли и корема.Не знам,но май ще е поредната безсънна нощ,а утре съм първа смяна на работа.Да изтикаме до Понеделник и като отидем на контролен ще видим педи какво ще каже.

# 459
Нормално е да нямат апетит децата като са с температура. Вие при такива високи стойности - яде ли ви се? А и казват, че за самия организъм е по-добре да почине малко откъм храна, но пък задължително трябва да се увеличат течностите.

# 460
  • shumen
Моме,така е.Аз и затова не го назорвам да яде,а го оставям колкото иска.

# 461
И аз не го насилвам, но преди антибиотика, се налага да хапне, иначе го боли корема, като го изпие. Сега легна с 37.1 нищо не съм дала за Т и се моля да се приключва вече. И аз имам температура и на мен не ми се яде, и го разбирам.

# 462
  • На брега на реката
И аз се зареждам с търпение и който спал - спал. Малката вдигна 37,8. По принцип не би ме притеснило, но на ново място, с непознаване практиката на лекарите не знам какво да очаквам. А и не беше вдигала Т от почти година. Иначе е весела, само бузите я издадоха. Кака й пък се е разтекла, сополи, очи, главоболие и кашлица. Объркват ме тия различни симптоми. Дано е лека нощта. На всички го пожелавам.

# 463
  • shumen
Зест,да се оправят скоро.Дано не е нещо сериозно при малката.
Суит Мемори,то моето преди да пие АБ го боли корем,ако не е яло,а като го назоря ще повърне всичко сигурно.
Нашата нощ не беше много лека.Към 12 вдигна 38.9,давах Нурофен,смъкна,но до 37.6 и заспа.Към 2 пак беше с 39 дадох Хексалгин и чак тогава спадна напълно.Сега го усетих пъшка,върти се,мрънка,измерих и пак е с 39.Давам Панадол и да видим.

# 464
Момичета, бързо оздравяване на вас и децата ви. Моето при 39 градуса повръща. За сега само веднъж е държал високи стойности, които не се повлияват от нищо, но тогава го оправихме с Изорекс и бела дона 9ch.

Общи условия

Активация на акаунт