Боледуване на децата ни - тема 59

• 43 981
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Дани, нашета температура не спадаше напълно дори и след аналгин +нурофен, или аналгин + свещичка.
И моят нямаше апетит,и още няма много и  явно си изтощава болестта- при високата температура спеше, лежеше , то ясно.Но сега като вече не вдига пак  си личи, че изтощен от болестта- на обед спи сам заспива,вечер заспива около 20 -20.30 и  до към  8 сутринта- прави си 12 часа, а друг път заспива към 22-22.30 и 6 часа  се буди .
Иначе тази нощ пак доста кашля по едно време, но беше дошло време за вентолина да впръскам - правим го в 7ч-13ч-19ч.-1ч. И след него се поуспокои.Тази сутрин вече по към къртеща кашлица отива и е по- малко , бе сякаш се подобрява вече  и се чудя да ходим ли на конторлен в такъв случей.Да не лепне нещо друго чакайки. Но пък трябва да разредим Вентолина , ако е по- добре.То не че не мога и сама да си го разредя- даже днес го впръснах в 8ч , после може в 16 часа и в 24 часа пак - тоест вместо на 6 часа, вечена 8 часа.
Зината ни е 8 дни, но може и да го пие 10 дена, ще видим.
 А на вас, Дани защо не ви изписаха някой по - хубав антибиотик..честно да ти кажа тоя Сумамед нещо не ми вдъхва доверие и преди съм го писала.

# 466
Сумамед сме пили....той е с отложено действие .

Бързо оздравяване желая на всички Hug

Слушах за починалото детенце от усложнение от грипа и се скофтих яко.

# 467
  • Варна
Пак ли??? Не намирам такава новина аз, къде са го казали?
Нашата група пък е "контактна" с варицела. Кво ще рече това? Че брат/сестра на някое дете са болни, предполагам. Т.е. в момента моят син не е контактен, но в близките 2 седмици това дете ако се разболее вече ще наложат карантина и ще чакаме включване. Чудех се какво да правя, но май няма какво... Да го местя в неконтактна група или да го държа вкъщи не са опции, може да се проточи с месеци.

# 468
Във Враца. Сутринта по нова...😦

# 469
  • София
Четох и аз за детенцето от Враца. Ужас Cry
Месечинка, не знам дали можеш да направиш нещо. По-скоро няма какво. Карантината наистина може да се проточи и до май. Много е дълъг инкубационният период (така ли се казва) и обривът избива след 14 - 20 дни в повечето случаи.

# 470
  • Sofia
Pensive

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 09:52 от brin de muguet

# 471
  • На брега на реката
Нужно ли беше да пускаш статията, при наличието на толкова болни деца и притеснени майки. Който има желание, дори с думи "Враца" и "грип" ще открие всички статии.

# 472
Кой е пускал статия, и къде ???

# 473
  • На брега на реката
Явно е изтрита вече!

# 474
  • Sofia
Аз. Извинявам се за което.Disappointed Relieved

# 475
То и аз разбуних духовете...но като че ли не е лошо да се знае, за да не неглижираме и ние ситуацията, знам ли...

# 476
Аз да попитам Вашите деца по колко време кашлят къртещо и с храчка, моят син е така от миналата събота, но след това мина през температура и течна хрема, което предполагам че е било грипа, за който ме предупереди педитърката. Кашлицата беше първия симптом, без темепратура, не беше суха ами зряла и отхрачваща, и не разбрах откъде тръгна като носът беше сух. На втория ден вечрта вдигна температура, на следващия ден при прегледа педиатърката видя червено гърло и реши че е неизлекувано бактериално от минало боледуване, предписа аугментин. Днес аугментина свършва - пием го 10 дни, няма температура, жизнен е, гърлото е добре, на преслучване гърдите са чисти, обаче кашлицата си е все същата. Днес е 13 ден от кашлицата, не би ли трябвало вече да изчезне, друг път за 10-ина дни се изчиства когато пие антибиотик.

# 477
Пуснете едни кръвни, за да видите дали АБ е изтрепал всичко.

# 478
  • София
Имали сме случаи детето да кашля по 3 седмици, да не кажа и месец. На мен също ми се е случвало да кашлям по месец - месец и половина. Понякога кашлицата не минава толкова бързо.

# 479
  • Варна
Абе аз още подкашлям и откъртвам секрет от гърлото, а бях болна преди месец. Детето отдавна забрави, аз обаче не ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт