Боледуване на децата ни - тема 59

• 43 788
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • shumen
Лино,вода пие,но пък не яде кой знае какво.Днеска уж мусака искаше,на обяд хапна две-три лъжички и каза,че не иска,че му било лошо.Сега заспа,но от 12.30-1 пак е с Т,дадох Панадол,но не спадна,сега пак дадох Нурофен и уж ще спи,ама да видим.Вчера спа малко у мен на пресекулки,че много кашляше.
Хоуп,и аз се моля да спре тази Т най-после.Сега и една позната каза,че при тях е било същото,6 дни детето е вдигало Т,в Понеделник отишли при педи и им сменила АБ,но пак не се повлияло детенце и ги вкарали в болницата.

# 586
Това, че дивее, като спадне т, е добре. Обаче мен ми се струва, че Дани дава антипиретик през два-три часа, което е много начесто, а детето пак вдига същите високи стойности като първите дни. Може и да не съм разбрала де.
Днес е пети ден и ако не започне да разрежда т, не виждам колко още да чакат. Поне гнойна ангина ли е със сигурност? Двама лекари са видели налепи. Би трябвало да е това, а не грип или моно. Ушите прегледаха ли му в спешното?

# 587
  • shumen
Дъждец,когато е над 38 и се омърлуши давам за Т,но гледам да е поне на 4-5 часа.
За гнойна ангина казват,че е още двама лекари след педи,но доколко им имам вяра на тях не знам.В спешното не му прегледаха ушите,хем казах,че се оплаква,че го боли,но лекарката каза УНГ утре,а днеска Отипакс да съм капела.

# 588
Дани, компреса с извара да пробваш? Много го хвалят точно за гнойни ангини. Знам, че много трудно ще убедиш Дени да го изтърпи, но опитай все пак. Сложи му го точно преди да го сложиш за сън, когато много му се спи и няма да протестира. Обясни му, че това е лекарство и ще трябва да го изтърпи за няколко часа. Знам, че се прави горещ, но пък с тая постоянна темп. на детето може би е по-добре само леко топъл да го сложиш.

# 589
не абсурд горещ да се сложи, даже казват на стайна температура изварата, но аз го топлех леко в тигана първо компреса, слагала съм му 4-5 пъти

# 590
  • Варна
И аз знам, че се прави със стайна температура, никога не съм чувала да се слага горещ. Изобщо за възпалено гърло горещото е противопоказно, все едно дали комрес или напитка.

# 591
Абсурд горещ и дори топъл ,при гной топлото и горещото влошават ! А при температура изобщо такива компреси не се правят.И на мен ми препоръчвахте компреси за бронхита докато детето беше с постоянна Т ,аз знам че не се прави,при нас също Т не спадаше напълно.То да спадаше изцяло в промеждутъка ,би могло,2-3 часа все файда.

Аз бих казала на Дани за гаргара с повече сода и лайка,но е малък все още май.Моят усилено прави такива гаргари с гнойната ангина лятото с 5дневната висока Т.
Дани,може заедно да гъргарите под формата на играа,може да се получи.
Дъждец,тя и Моното протича с налепи и може да имитира гнойна ангина и Т дни наред,така протече при нас.Аз затова го казах на Дани за Моно или за ухото. Ако има гной в ухото тя трябва да излезе от там и температурата ще спре след това.
Дани а ДКК пусна ли ?

# 592
  • shumen
Моме,компреса не съм,но пробвах да мажа с Гранофурин и опищя света.
Лайт,пуснах пълна кръвна картина и ЦРП.ДКК не съм.А за гаргари не иска диването му с диване,пищи,реве,крещи,сякаш ще го коля.
Сега пак е с Т,уж беше спаднала малко и спа около час.Обаче сега пак гори,а му е студено,тресе го.Завила съм го тука и го чакам да се изпоти.
На всичкото отгоре и мен пак ми дращи гърлото и кихам и вече ми идва в повече всичко.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 22:42 от danaeka

# 593
  • shumen
ООф,при нас пак се започва безсънна нощ.Към 17.30 смъкна Т,но в 21.00 пак вече беше с 38.8,а към 20 така рева,че ухо го боли.Дадох Нурофен хем за Т,хем за болката,ама май не помогна много ни на едното.Чак като капнах Отипакс каза,че ухото му минало,но Т пак има сега.Утре сутрин педи е първа смяна и ще отиваме рано рано се е видяло.

# 594
Дани,много ми е мъчно като те чета.Дано изкарате по-леко нощта Hug

# 595
  • shumen
Уми,благодаря.Досега спахме и пак се почва рев,че го боли ухото,а и Т вдига.

# 596
оффф...Дани дано малко да сте поспали. Стискам палци за прегледа днес.

# 597
  • shumen
Хоуп,благодаря.Поспали сме от 11 до към 3 и после от 5 до сега.Сега стана,но лежи още.

# 598
Дани, измъчихте се много. Дано минава вече! Ще ходите ли на лекар?

# 599
  • shumen
Силве,след малко ще го водя на лекар.Сега стана и искал да яде,но хапна 2-3 лъжички и каза,че му е лошо.

Общи условия

Активация на акаунт