Боледуване на децата ни - тема 59

• 43 793
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Дани, да не е някоя Мононуклиоза с тези налепи и висока Т толкова време , че при нас така беше с Мононуклиозата. Освен това идете да видят ушите, ако там има гной и да изпие два антибиотика файда няма да има.. трябва се  даде път на гнойта да излезе ..Дано не е това де... И се чудя как не са ви сменили АБ щом на 4 ти ден още вдига.. при нас на гнойната ангина точно това беше границата.. и ако беше продължил и на 4 тия ден такава висока, докторката каза ще сменяме.Размина ни се на косъм  смяната тогава.
Ноневи работят до обед в събота и там за спешни изследвания се доплаща и ти ги правят по бързо.Толкова ли пък една ПКК не може да излезе  до обед !?!

# 571
  • shumen
Лайт,не знаех,че в Ноневи се доплаща за спешни изследвания,а и никой не ми каза.Вчера му беше 4 ден на АБ и докторката в спешния не пожела да го смени,по-добре педи да преценяла.
Сега ходихме в болницата на спешен,там се случи една млада докторка,май Иванова се казва,но каза каквото и в спешния вчера.Не иска да му сменя тя АБ,каза да му го давам,да съм давала за Т и утре на УНГ и гърлен да сме пуснели.Той тая нощ рева,че и ухо го боли.

# 572
Много странно защо не искат да му го сменят..едно ЦРП няма ли къде поне да пуснеш? Явно е от гърлото щом гърдите са чисти...А може пък тоз АБ да почня днес да сейства щом е с отложено действие. При нашите ангини винаги 3-4 дни казва да изчакама педиатъра

# 573
  • гр.София
Дани, а след Т в 4ч вдигал ли е пак?
Ти спря ли Изопринузина след като почна Аб?

# 574
  • На брега на реката
Ба-си здравеопазването. Да не предплиемеш мерки след толкова дни Т, а да прехвърляш топката на лл.
Дани, капи на ухото отипакс, колкото да обезболява. Тоя аб не е вашия, просто нищо не правите с него и не разбирам защо лекарите чакат понеделник.
Сумамед се изписва и за възпаления на ушите, не би трябвало болестта да дава странични прояви ако беше точния аб.
При нас мина сравнително леко нощта. Само в 1 вдигна 38, но беше със студени крайници и не ми се рискуваше да я чакам да вдигне още и дадох нурофен. Смъкна я за по-малко от час и обилно се изпоти. Което ме навежда на мисълта, че можеше и сама да я смъкне. После сме спали като трупове, тя още спи дори.
И кака й не я чувам да кашля, аз се събудих бодра и наспана пу-пу.

# 575
  • shumen
Лино,не искат и аз не знам защо.То ЦРП вчера пуснахме,но и то ще е готово утре.Днеска е Неделя и в нашия хубав град няма къде да пуснеш изследвания.
Мария,в 7.30 измерих,че много взе да мрънка и беше с 38.6.Дадох Панадол,спадна,но не напълно и отидохме на лекар.Там докторката го прегледа,каза,че гърдите са чисти,но от към гърло е зле и тая храчка дето е залепнала,измери му Т и беше с 38.Каза да му си дам за Т,като се прибрахме дадох,но не спада.Сега пак има и света му е крив,но не дава и да му я измеря.Изопринозина,педи го спря като изписа АБ и каза да не го давам.
Лино,аз Сумамеда не го харесвам,ама не знам педи защо реши точно него да изпише.
Зест,то и аз пих Медоклав,даваха го уж за ушите,а не ми действаше явно и пак направих остър бронхит,пред пневмония и на инжекции докато не минах не се оправих.То и сега мен нещо храчка ми се върти из гърлото и пак ми дращи.

# 576
Дани, много интересни доктори имате. На нас винаги ни изписват или увеличават дозата на имуностимулсторите. Даже с АБ са ни изписвали изопринозин, но тохава сме спирали биозина. За това гърло поне един тантум верде или някакви близалки да помогнат не изписват ли тия хора или само гол АБ? Има и ефизоли и какво ли не. Аз съм шаш.

# 577
  • shumen
Елена,за гърлото пръскам Тантум верде и давам Ефизол.Това изписа педи в Сряда.Вчера докторката в спешния му изписа близалки,но не ги хареса диването и не ги иска.

# 578
Ех Дани, да бях ти казала по- рано за Ноневи!

И аз недоумявам как така няма едни кръвни да пуснат в болницата, за час щяха да станат поне ПКК то и как не го пратиха на УНГ, юом е толкова време с температура и болка в ухото .И АБ как така не смениха също не разбирам. При нас с гнойната ангина точно каза докторката беше заместничка - че  ако на 4 тия ден АБ вдига  все още тогава ще го сменяме, без да пуска кръвни- аз сама си ги пуснах.

А Сумамеда колко мл ви е изписан и колко  кг е детето?
Повечето АБ и   примерно ,Зината, който  пие моят , имат гъвкава доза, която лекарят определя според типа и тежестта на инфекцията. Зината е 10 мг/ кг до 15мг / кг ( максимум 250мг 2 пъти дневно ) Това е и нашета доза.

И на нас ни казаха да махаме Изопринозина, като почнахме Зината.  Заедно и аз знам че не се дават- едното е за вируси, а другото за бактерии.То и без това файда от този Изопринозин , дето го пи цял месец файда няма.
Даже не знам , обаче дали при нас не е почнало директно бактериално...кашлицата си беше още в началото между суха и с  храчки ( без  грам хрема ), а педи като го преслуша и каза, че е със секрети в дроба, влажни хрипове, което не е характерно за началото на Бронхит, в началото са сухи хрипове  и суха кашлица,а за бактериална, четох го някъде даже вчера почва  с кашлица с храчки бронхита. А при вирусна те са от после храчките.  Може би затова и заради продължителната висока Т, изобщо не се поколеба дори да му изпише  Зината. И каза 8 дни понеделника, а после каза 10 дни, а вчера четох че за бактериален бронхит АБ се пие точно 8-10 дни. Така, чее нищо чудно...затова да не е подействал при  нас Изопринозина.А и кръвните са за бактерия.

# 579
  • shumen
Лайт,ех,да беше казала по рано,ама нищо.
Сумамеда ни е изписан един път на ден,5 мл.Детето е 21 килограма.
В болницата,за да пратят някъде май трябва да те хоспитализират,а то в детско места нямало.Който е за приемане от една позната разбрах го пращат в инфекциозно.

# 580
Дани от кой сумамед пиете? Ние сме 12 кг и пием от 200\5 по 2,5, а от 100\5 по 5 мл на 24 часа.

# 581
А детето как е отпаднало ли е или е бодър като свали температурата? Пие ли достатъчно?

# 582
  • shumen
Елена,Сумамед форте пие.
Лино, като спадне Т е жизнен.Пие и доста течности.Сега има,но не висока и беснее, че чак главата си дрънна във вратата да бяга.

# 583
Все пак не е толкова зле детето щом когато няма темп и беснее. При нашите ангини дори и да спаднеше температурата детето лежеше и не пиеше вода. Според мен спокойно можеш да си изчакаш  до утре. Аз сякаш разбрах, че от 4 дни само лежи и не приема нищо.

# 584
Понякога на АБ му е нужно натрупване и е по-добре да се изчака отколкото да св сменя. Случвало се е при отит да има температура 5 дни и УНГ да изчака още ден за смяната. Но не се наложи. Температурата спря да се вдига.
Относно комбинацията АБ и Изопринизин, е безумие. Първо защото организма се чуди какво му се случва, втори натоварва безуно черният дроб. Изопринозин след АБ, става.
Дани дано спре температурата.

Общи условия

Активация на акаунт