Боледуване на децата ни - тема 59

• 43 962
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Аз за Флексотида знам добри отзиви, даже съм в готовност да ни го изписват, но педиатъра два пъти искаше да изчакаме понеже след спазмите септември и октомври минаха 7 седмици до следващата кашлица и се оказа, че третия път беше от гърлото.

# 556
Миналата година юни, тоест последният път като ходихме, етажа беше празен, само ние с моята приятелка от Варна бяхме и две момиченца по-големки малко, но те бяха здрави. Моят като се разболя и тогава етажа се напълни в следващите ден - два...Просто смяната на климата провокира имунитета явно.

А детенцето на моята приятелка дето ходим двете, миналата зима също бяха стигали до Вентолин и дори една Пневмония , а са на Ефира.Те са били и са само на Ефира. Тази зима са по- добре уж, но декември и те са били на Вентолин.А моето и на Ефира и на Пулмикорт като гледам по листите е стигал до Вентолин.Слава богу не е стигал до Пневмония  от как е на Ефира и Пулмикорт,бронхити и спазми да , но поне не са толкова често вече- двете пневмонии ги направи преди тази терапия да му назначат и то за нула време от ларингит.Ето и сега задържа само до Бронхит слава богу.

Аз почнах да чета темата за астмата и още на първа страница чета ето това.. цитат на една мама "Аз не смея да спра засега терапията, тъй като още прави през месец-два спазми." Обедена съм , че не частен случей, нито тяхното , нито нашето...защото съм ги чела тия форуми.

# 557
  • shumen
Лайт,как сте?
Моя сега малко му падна Т,но пак има.
В Трявна като отидохме и той се разболя края на лятото.Явно е от смяната на климата.

# 558
Дани , има още кашлица, макар и малко вече, мокра и доста звучна  на моменти.До неделя вкл си правим Вентолина вече разреден от вчера, Пулмикорта каза лекарката, а и аз си го знам де, особено сега щом е бронхит- ще го правим поне 5 дена след пълното отшумяване на кашлицата.Антибиотика имаме още 4 дни, днес  е 6 тият.

Чета в темата за астмата и има и други дето правят спазми и то чести и бронхити  и на фона на Пулмикорт.

Дани , тогава като  бяхте на Трявна, не беше ли само задна хрема ?

Ето ,четох в темата за астмата дори случей на дете на  Сингулер ( ефира едно и също са ) от 6 месеца и дори на Флексотид от месец и половина и пак със два спазъма, хрипове  детето.Така чее..не знам.Аз другата седмица трябва да запиша час за контролният при алерголожката, че я стане идната седмица я, не.Да обсъдим контролиращата терапия.Ходим на  3 месечие долу горе на 3-4 месеца.Октомври ходихме.

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 19:11 от Lightning

# 559
  • shumen
Лайт,да тогава беше със задна хрема,но кашляше.От тук тръгнахме напълно здрави обаче.
Моят малко живна за около час-час и половина и сега пак взе да вдига висока Т.Както учихме и изведнъж оклюма и искаше да легне и го познах.

# 560
  • На брега на реката
Много странен тоя нашия вирус. Вдигнат ли Т, потичат сополи, сълзят очите, подувят се дори. Засичам го за пореден път и при двете. Отшуми ли високата Т, живват и им светват личицата. Днес голямата не е вдигала, малката вдигна в 12 и в 16, като втория път я смъкна сама. И понеже я смазва температурата и всичко започва да я боли, давам нурофен, само следобед я смъкна сама. Но и повече от 38 не е вдигала днес.  Не знам да се радвам ли.

# 561
  • shumen
Зест, това да не е грип вашето?
Моето сега измерих и пак в с 38.7.Ще е поредната безсънна нощ явно.

# 562
  • shumen
При нас се започва поредната безсънна нощ.Т пак си има,а на всичкото отгоре и ухо каза,че го боли.Ще откача вече Ви казвам.

# 563
Дани, този аб не ви действа. Днес нали е 4ти ден? Не е нормално да няма никакво смъкване на стойностите или разреждане на вдигането. Къде пусна кръвните днес, че не могат да ти кажат резултатите? Нямат лаборант ли? Какво е това разчитане на резултата? Пкк се работи същия ден.

# 564
  • shumen
Дъждец,пуснахме ги в една лаборатория на частно.Излишно питах дали не може днеска и ми казаха,че не можело,защото нямали лаборант в Събота,а и да имали оставала извън работно време да ги работи и чак в Понеделник.
Иначе АБ днес му е 4 ден,но докторката в спешния каза да продължим до Понеделник и педи да реши какво да прави.

# 565
Няма ли начин за консултация по телефона утре сутрин? Ако се сменя АБ защо да чакаш до понеделник, а и новия докато подейства...аз бих завела детето в болницата на спешен кабинет.

# 566
  • shumen
Лино,педи и да и се обадя утре ще каже да го види и тогава.На спешен днеска ходихме както казах,прегледаха го и докторката там каза,че е с чисти гърди,но гърлото е още доста червено и имало налепи,а и храчката си стояла.Излишно я питах дали да не сменим АБ,но каза да продължим със Сумамеда и в Понеделник педи да прецени.

# 567
Това спешен в болницата ли е или към личния лекар?
Така само се губи време до понеделник.

Зест, дано се оправите без усложнения. Представям си какво е всички болни едновременно.

# 568
  • На брега на реката
Дани, не може ли в детското някой да ви прегледа? И звучи абсурдно това с липсата на лаборант. В болниците трябва да има дежурни.
Малката не е вдигала повече Т. Позволих си да им направя вана с английска сол, съседката каза, че така се лекували. Аз лично усетих жаждата след ваната и опледелено ми е по-добре на кокалаците.
Ще ни влезе в графа любими.
Дани, освен да ви пожелая спокойна нощ и дано овладеете тези температури!

# 569
  • shumen
Дъждец,този спешен е в Поликлиниката.В болницата ще го заведа днеска,да чуя и там още едно мнение.
Зест,в детско ще го заведа днеска.Там има лаборанти,но май само,ако те приемат тогава ти пускат изследвания.Не знам,но днеска на всичкото отгоре и сняг вали,и е натрупало,как такси ще извикам.
Ние изкарахме поредната безсънна нощ.Уж заспа снощи,но към 12.30 се събуди,пак с 38.6 Т и кашляше.Взех го у мен,дадох Нурофен,спадна ненапълно и заспа така.Спа до към 4 и пак се събуди с Т 39.Дадох Хекслагин,спадна и сега няма,но сякаш пак почва да се вдига,защото спи,но е неспокоен.

Общи условия

Активация на акаунт