Боледуване на децата ни - тема 59

• 43 963
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Абсолютно. Толкоз химия пие, а файда няма. Най-много обратен ефект да се постигне. Специално този изопринозин такива бели може да направи, толкова ударна доза за толкова дълъг период аз лично не бих посмяла да давам, все едно кой ми го е изписал.
Дани,
ако ви предложат хоспитализация бих приела без да се замисля. Наплашен, наплашен, ама по-добре да се оправя бързо, много се измъчи.

# 541
Отдавна искам да го напиша на Лайт, но не знам как ще го приеме. Точно обратен ефект се получава, организма е толкова натоварен от тези лекарства, това е химия. Забелязала съм, че въобще не пробваш с някой природен метод. Дори един сироп за кашлица да спестиш пак е нещо. Лекарствата са нож с две остриета.
Няма да изпадам в подробности колко стотици хиляди годишно си отиват от лекарски грешки и лекарства...
Понякога не можем без тях, но за една кашлица ако може да се помогне с компрес, инхалация, някой балсам за гърдите на растителна основа, пробвам първо тези вариянти. Един прост сироп за кашлица е бъкан с оцветители и още куп помощни вещества.

# 542
Момичета, аз също съм против химията, но има състояния, които са наложителни. При нас, поне е така. За по- малко от година сме хоспитализирани 4 пъти.
Дани, и моето беше наплашено от болницата, но постоянно му говоря, че лекарите са добри и сестрите не искат да го бодат, но трябва, за да видят дали е здрав. Резултатът е, че си дава ръчичката сам за венозния АБ, а със сестрите са приятели. Разбира се ние лежим само в едно отделение и съм спечелила нужното уважение. Що се оънася до тия болести може да ви звучи смешно, но започнах и мама терапия, но аз харесвам психологическите подходи. Ако не бяха те сигурно щях да лудна на фона на тежка съедепна операция и да се прибереш от родилния без дете, но след всяка буря идва слънце!

# 543
Изопринозина го спряхме понеделника като почнахме антибиотика.Не мисля пак да го давам както ми казаха гастрото от Варна след като направи курс от 1 мес. да го давам още 3 мес за по една седмица.
Ефирата не мога да я спра на своя глава.Обедена съм че без нея и Пулмикорта пак щеше да стане пневмония щом на фона на тях направи бронхит и спазъм.Но спазъма не е силен може би благодарение точно на Ефирата.Алерголожката ми е казвала че се случва важното е да не са тежки спазмите, се пак не е чудодейна Ефирата.
Много са лекарствата да,но нямаше как без аб и  пулмикорт и вентолина с тази висока,упорита продължителна температура и находка в десният дроб по -силно изразена.Дори изглеждаше притеснена лекарката и пита дали го болят гърдите като диша ,а него го боляха при кашлянето само,но не и при дишане.А и кръвта ясно сочи бактериална инфекция.Лук с мед мислех да давам ,но се отказах заради стомаха,поне той тия дни се позаврандиса.
Не бих разчитала на бабини илачи само при положение ,че има секрет в дроба и да не давам отхрачващият сироп.
А и все пак се лекува от седмица,бронхита не минава за 3 дена . Сега доста мощни храчки извадии ,ще мине лека по лека,важното е че белодробната находка е по -добре.

# 544
Предназначението на Ефирата е да не се възпалява лигавицата на бронхиите, когато се възпали тя набъбва и се получава спазъм. Щом се налага инхалация с вентолин и пулмикорт значи Ефирата въобще не действа. На фона на всичките и странични действия не бих се успокоявала заради пневмония. В крайна сметка и да направи пневмония пак ще пие АБ, който тъй или иначе пак пие. Добре е, че все пак си решила да не го даваш тоз Изопринозин. Тия лекари ги вземат децата за опитни зайчета.
Елена Грудева аз точно същото написах. Понякога лекарствата са наложителни и все пак трябва да е много добре преосмислено кое за какво се дава.

# 545
Ох не знам вече и аз,толкова съм уморена вече да мисля за тия болести и лекарства.Сякаш като беше на пулмикорт постоянно беше по добре,в смисъл стигаше до ларингито-трахеити само.Сега го включвам като усетя че кашлицата не ми харесва или е честа.Помня още в началото като беше само на Ефира и правеше пак бронхити и спазми и дори и преднизолон по схема му изписваха.Затова към Ефирата му включиха и Пулмикорта за постоянно.Алерголожката каза че понякога Ефирата не е достатъчна и трябва се помогне за контрола на астмата с кортикостероид тоест Пулмикорта.Но пък не изключи Ефирата.После бяхме извесно време само на Пулмикорт за постоянно ,зимният период де до късна пролет.Идва ни времето за контролен преглед при алерголожката и ще ги обсъдим тия неща със двата спазъма и бронхита ,да видим какво ще каже.Астмата може да протича с различна тежест при различните хора,при някой е с по задоволителен контрол ,при други с по -слаб контрол и това се определя от честотата и тежестта на обострянията.Ако са редки и леки се смята че контрола е задоволителен,но не пълен.Ако са чести макар и леки се счита за недостатъчно незадоволителен контрол.Ако са тежки вече се води неконтролирана астма и там си има вече по-тежки лекарства за контролът й,като Серетид например.Тя го беше споменала.Друг е въпроса за това какви са критериите за честота на обострянето.

Пневмония само с орален антибиотик не сме лекували,а с венозен и орален след него.

Дани,какво станаа ?

# 546
Лайт, а за астмата само на алерголог ли ходите? Кумата ми и една приятелка са асматички те посещават  пулмулози. Та честно много се учудвам....
 Така е Лино, но е трудно да попаднеш на свестни лекари. Масово добрите бягат в чужбина или София. А тези, които остават в града( добрите) са претрупани. Общо взето пълно мазало.

# 547
  • shumen
Момичета,ходихме на изследвания и спешен.Изследванията обаче ще са готови в Понеделник.Помолих днеска на обяд,но нямало кой да ги разчете и не ставало.
Лайт,ходихме на спешен в Поликлиниката.Случи се д-р Пантелеева ли,някаква възрастна,прегледа го,каза,че гърдите са чисти,но гърлото е още доста червено и има налепи.Каза да продължим със Сумамеда до Понеделник и пак да го заведа при педи.Пита ме и дали сме пускали скоро гърлен секрет,че храчката си седяла и тя.Ще видя какво ще каже докторката в Понеделник и ще я питам за гърлен,че явно си менкаме нещо и докато не го изтрепем няма да се оправим.
Сега пак има Т и заспа,но и сякаш и носа ще тръгне,а досега беше запушен и яко хъркаше.

# 548
тая вашата лекарка хич я няма. Аз многократно съм писала нашия педиатър какво е казвал, а в спешното случайно го потвърдиха...действа при 60- 70% от децата..тук явно всеки знае, че не на всеки помага. Попитах изрично значи ако направи спазъм не действа и ще я спрем, каза да, когато се натрупа след около 3 сед и направи спазъм я спираме. Аз тогава не се навих да ги давам тия прахчета за добро или лошо

# 549
Загледах листовете сега и се води средно-тежка астма,ама дори и където за периода между контролите има 3 обостряния пише контролирана :>  А дори и на Пулмикорт и Ефира заедно като бяха пак е имал обостряне.
Пък и като съм чела по форумите за астмата и не съм останала с впечатление ,че макар и на лечение ( което почти при всички е Ефира и Пулмикорт или Ефира и Флексотид) изобщо не правят спазми и бронхити.Ще питам аз в темата за астмата.

Елена,алерголозите както и пулмолозите са специалистите,които лекуват астмата.Ние детски пулмолог нямаме също тук ,а тази е единствената детска алерголожка и при нея често няма часове и за седмица напред.

Дани,то се обезмисля пускането на изследвания така. А чак сега ли ти вдигна и колко след сутринта ли или през нощта,когато последно имаше ? Щом е гнойна ангина бактерия има 100 процента.
Лекарката да не е Панайотова

# 550
Лайт, а на климатолечение водиш ли го? Съответно и на процедури някакви? Детето наистина ти е доста болнаво и дано скоро разреди боледуванията, че се измъчихте. А с толкова отсъствия няма ли опаснжст да повтаря годината, или вече няма такова правило?
За Ефирата мисля и аз като Лино, щом си прави спазми, не е вашето. И при нас никак не действаше и тогава минахме на Фликсотид, от него сякаш имаше ефект. А най-най-голям -от престоите ни в Трявна, здраве и живот, тази година за 5-ти пореден път ще ходим, затвърждаваме постигнатото.

# 551
  • Варна
Лайт, както си го довела във Варна ма гастро, така можеш да го доведеш и на пулмолог. И аз съм на мнение, че трябва да го заведеш и на пулмолог, а даже и на друг алерголог.

# 552
Ходим,Рали, на Трявна сме ходили 3 поредни години , едната година 2 пъти, тоест 4 пъти сме били на Трявна на процедури.Но там само единият от 4 те пъти не се разболя, а два пъти там стигна също до Вентолин.Миналата година юни месец последно ходихме и тогава  там пак се разболя- температури пак такива високи и  упорити , кашлици  на пристъпи,там докторите му изписаха  АБ, вентолин,пулмикорт.. абе лудница.. оправи се прибрахме в града си и пак кашлици спастични и пак вентолин и пулмикорт.
За тази година моята дружка дето ходим двете иска пак да ходим, но аз нещоо не съм убедена, че има ефект.Но все пак онзи ден дори се обадих в Трявна и се записахме за 3-ти юни , но до тогава ще помисля хубаво и не е сигурно че ще го заведа.

Питах в темата за астмата, защото съм чела по темите за астмите много и  често съм виждала да се оплакват от обостряния , а са на профилактики... Да видим какво ще ми кажат.. то там няма много активност обаче

# 553
Хм, може да не е вашето място тогава. За Сандански съм чела, че се е случвало така да реагират дечица. Не знам, сега се сетих, че май ходехте в санаториума -да не би от многото струпване на деца, вкл и болни, да лепва нещо? Ние резервирахме пак в Бела, от 4.06, ако се решиш иидете, ще се засечем Simple Smile

# 554
  • shumen
Лайт,може и Панайотова да е.Т имаше още сутринта,изчаках малко да спадне и го заведох с такси до лабораторията,а после отидохме и до поликлиниката.На обяд имаше пак 39,смъкмахме я с Нурофен до 37,7 и спа от 2 до 4 в мен на пресекулки,че много пак кашляше.Сега пак има 38.7,лежи до мен и мрънка,че света му е крив,а и носа му като река тръгна.
Аз пък от Трявна съм доволна.Не знам дали от там,дали от времето,че беше по-топло и меко,но сякаш тази година по малко се разболява.Дори се чудя още за кога да резервирам-за края на май или началото на юни и къде-в болницата или санаториума.

Общи условия

Активация на акаунт