Боледуване на децата ни - тема 59

• 43 964
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • shumen
Елена,при нас езика не всеки път се променя.
Мария,аз бях 6 дни с Т,но поне я смъквах.Детето днеска обаче не я смъква напълно Яд ме е и че днеска казах да го заведат пак на лекар,но не са го Било му коли и криво и не искал да излиза никъде.
Лайт,педи го изчисли според килограмите.

# 526
Когато вземате кръвни изследвате ли фибриногена и чернодробните ензими? Ние винаги.

# 527
Дани, моят така не я смъкваше напълно през тия 72 часа сега.Грипа е такъв и ЛЛ каза, че най- вероятно е грип и бронхита му е  като усложнение.Утре , ако трябва с такси го заведи, че вие сте на Българанов нали ? Далеко  ви е.
Поне при нас това е хубавото, че живеем на 5-6 минути от поликниниката,а до  лаболаторията Ноневи сме точно за 3-4 мин.
Криво или не е трябвало да го заведат.Аз изчаквах да поспадне малко температурата и тогава го водих и двата пъти.То е ясно, че няма да го помъкна с 39 и тресейки го.

# 528
  • shumen
Елена,не сме ги пускали никога тези изследвания ние.
Лайт,да на Българанов сме и ми е далеко.То и да ги пусна утре и да не е правилния АБ,педи и да и се обадя ще каже да отидем на спешен,а аз не искам там.А днеска не е искал да се облече дори и да мръдне от нас,а и нашите не са настоявали сигурно.
При нас не знам Вторник като го водих педи каза,че е с много червено гърло,но не каза за грип да е.Надявам се да спре да вдига вече.

# 529
  • На брега на реката
Тая вечер и ние в джаза, че и трите с децата с по 38, малката чукна 39,1. При малката нръгнаха сополи и сълзене, голямата ги разтика тия екстри и остана кашлицата и Т. Аз се мъча с дълбока кашлица от този следобед и.внезапни болки в костите + Т, каквато не бях вдигала от поне 5-6 години. Ами не ни се размина, разбира се, петък вечер е ми иде да се гръмна.

# 530
  • shumen
Зест,ужас.Оправяйте се скоро.
ООф,аз затова го мразя тоя Петък и уикенда,защото винаги,ама винаги тогава се разболява или става по зле.
Моя сега пак има Т,мерих я и е 39.Дадох Нурофен и се надявам да я смъкне и поспим поне малко.На всичкото отгоре и корема пак го боли и пак буха яко.

# 531
То и при нас се случи точно петък срещу събота миналата седмица да се разкашля и се подкара с температурата и така до вторник когато вече вдигаше малко.То той още в четвъртак срещу петък дигна но под 38 и петъка цял ден нямаше но редуваше кихане и кашляне.Викам няма го водя при ЛЛ .А той петъка нощта вече се почнаха мъките та до понеделник срещу вторник с тия високи стойности на температурата.Аз вчера затова и викам я по добре да отидем че пак е петък .
Моят много пак се разкашля и тази нощ,уж вчера през деня беше понамаляла.Дали защото намалихме Вентолина ,но лекарката каза че е по добре със находката в дробчето и спазъма и да намаляме вентолина

# 532
  • На брега на реката
Снощи нурофена не се справи и дадох хексалгин. Изпоти се, изпи 1 шише вода и спа до 3. Измерих Т и беше 37,9, до 4 ч. вече беше стигнала 39,1. Да подчертая, че сме 2 ч. назад и в момента е 5ч. Дадох нурофен, мина час и смъкна до 38,5. Определено хексалгина е по-скоростен, но не посмях пак да го дам.
Голямата кашля до късно, мазах я с мед, давах ксизал, инхалации правих. Сухо и постоянно кашляше, но се чува, че преглъща секрет. Поне тя спи за сега спокойно.
За 9 години, от както имам деца, за сефте ми се случва да си боледуваме тежко и дружно. Даже не мога да се гътна и да си агонизирам.

# 533
  • shumen
Лайт,то винаги така става.Разболява се Петък срещу Събота или уикенда.
Тая нощ пак ни беше тежка.Към 2 се събуди с рев,че му е топло и лошо.Измерих Т и доживях да видя 39.2,но и пак яко кашляше и кихаше.Дадох Панадол,но не спадна,след половин час дадох Хексалгин и чак тогава се изпоти и спадна и то не напълно,а до 37.7.Така бяхме до към 6 и пак взе да вдига висока.И сега пак има 38,6,не искаше и да яде,а и корема го боли.
На всичкото отгоре и мен пак ми дращи гърлото и имам като храчка.
Зест,оправяйте се Вие.

# 534
  • гр.София
Дани, нещо не ми харесва, че на фона на АБ поне не разрежда интервалите, а и все така висока я държи. Това кой ден му е, 4 ли? Честно да ти кажа аз бих го завела на спешен. Теб те е страх да не ви задържат, но ако няма подобрение и в понеделник се е влошил пак ще ви задържат.
Незнам не ти се бъркам, но както описваш аз бих го завела на лекар.
Хексалгин се.дава през 12ч.

# 535
Съгласна сэм с Мария.
Или е грип, или АБ не е точен....за да не повлиява Т.

# 536
  • shumen
Мария,Тете,сега отиваме да му пусна изследвания и на спешен.Само не знам как ще го замъкна,че е яко наплашен.

# 537
Зест тъкмо щях да пиша как издържате майките с 2 деца като са болни и двете едновременно, аз с едно едвам успявам да се държа.
Дани не само, че детето се влошава ами и коремни болки и темп също не е хубаво. Не знам въобще как може да искаш да чакаш до понеделник, заведи го на спешен. Пиеэли достатъчно течности? Ангините са толкова отвратително нещо, нас 5 пъти са ни хоспитализирали. Важното е на детето да му стане по-добре, явно този АБ не действа

# 538
Отивайте, Дани,или е вирус - грип както казва Тета, затова антибиотика не действа или щом казваш че е гнойна ангина то си е бактериално, но за гнойна ангина този сумамед  изобщо не ми се вижда удачен. Също и  вече ти казах,че гнойната ангина може да поддържа по дълго температура.Трябваше вече да почне да я сваля или да е по- ниски стойности. Моят след 24 часа на Зинат почна да вдига по ниска вече и  след 2 пълни дни , тоест 48 часа на АБ , температурата спря.Но при нас си е станало бактериално, щом левкоцитите му са 16 и црп 50- това е най- високо ЦРП което е имал, до сега първенец беше стойността 47.8 .Ние го почнахме 48 часа след високата и упорита температура.
 Мисълта ми е, че антибиотик даден при грип,което си е вирус и то агресивен  , не само че не действа,а и даден в началото само може да усложни нещата, защото  сваля имунитета..Защото и не всички налепи са гнойни, нали и при вируси можело да има някакви налепи, които не са гнойни.. тука се е коментирало това.

Моят защо така много кашля пак нощес, само да ме плаши пак.Сега пак е малко  кашлицата,мокра.

О с 2 деца аз щях да съм луднала, когато боледуват в комплект.

# 539
Зависи явно каква ангина е, нас и в болница са ни приемали след смяна на два вида АБ и чак венозно се е повлиявал, но и е имало случаи когато АБ е действал след 3-4 доза, даже веднъж го почнахме на няма и 12 часа от вдигането на температерата и подейства още от първи прием. Имали сме ЦРП 60 вече след половин ден температура, последния път беше 200.
Лайт аз щях да спра Изопринозин и Ефира..детето пак стига до АБ, пак кашля, само натоварват организма на фона на всички лекарства които приема.

Общи условия

Активация на акаунт