Боледуване на децата ни - тема 59

• 43 796
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • На брега на реката
Достатъчно е да му даде едно хапченце инфлуцид. Голямата ми дъщеря има проблясъци на хипохондрия, шеговито казано, едно хапченце инфлуцид цери от главоболие, до болки с стомаха Simple Smile
На мен ми прилича на психична основа, доста се задържа детето вкъщу, вероятно скуката и еднообразието избива по някакъв начин, плюс всичките ходения по лекари, пиенето на лекарства и диетата.

# 91
  • Варна
Точно.

# 92
Не знам за паник атаки,изглежда си спокоен като цяло.
В една статия за астма четох,че обструкцията при астма е обратима със или без приложение на специфичните лекарства.Явно имат предвид Вентолина и може би за по леките случеи.Имам я запезена нея.
Някъде още преди пък бях чела че може и само със задух да се прояви, но не мога да я намеря тази статия.Обаче баща ми е с астма и той и ми е казвал ,че получава като задух със и без кашлица  и той си фръска спрея вентолин.Сестра му ,тоест леля ми и тя е с астма и веднъж като се срещнахме и вика, че дето бързала и не й стигал въздуха но не кашляше в този момент.Впръска си пред мен и тя спрея Вентолин. ММ също е бил с астма като дете ,моята сестра също е имала пък някакви неизяснени задухи като малка.Бащата на ММ също така ми е разказвала майка му,бабата дето живее до нас,че е имал задух,диагностициран е бил с астма, но за кашлица не ми е казвала.Та малкият от всякъде е наследствено обременен.Но винаги до сега при него спазмите са били с пристъпна суха кашлица.
Та не знам и тия кихавици като почне и лекият секрет назад в носа.То при прегледа при УНГ го видя оскъден серозен секрет.
Има прокашляния чат пат тия дни и сега, но често след оригванията и явно са от рефлукса.Абе сложни и завързани са нещата при него.Кое от кое е вече не знам .Преди Коледа си бе със удължено издишване и кашлицата дето отиде 5 или 6 седмици,но той сля тогава поредни вируси с гърло,хрема -носа бе много задръстен,и кашлица.
То може и стеснение на горните дихателни пътища,което се получава при инфекции и алергии.

# 93
На мен ми става така от притеснения и натовареност предполагам. А съм запомнила в една тема една жена споделяше, че често въздишала и си поемала въздух и я диагностицирали с астма.
При вас може от всичко по малко. Самото боледуване и стоене вкъщи плюс лекарства и доктори няма как да не се отрази на детето и психически...виждам и по моето.

# 94
Мен също не ми достига въздух, когато силно се притесня. От дете съм така и при баща ми също го има. Като дете ме изследваха за астма заради чести пневмонии и бронхити, но нямам.
При вас щом има наследствен фактор е възможно да е от астмата. Погледни първия пост на тази тема за метода Бутейко: http://m.bg-mamma.com/?topic=902788

# 95
Ами всичко е възможно по принцип.Той си я има диагнозата астма на база бронхити доста,спазми и пневмонии.Последният спазъм чут на слущалка е преди коледа но тогава и аз бях почти сигурна че има то с тая кашлица нон стоп дето беше.
Ето имам и живи надеждни примери за астма само със задух.А тази жена дето Лино казва явно задуха й е минавал и без вентолини и после са я диагностицирали явно.Та не винаги явно в медицината 2 и 2 е 4. С времето може би почва и по друг начин да му се изявява.Знам ли.
А и както казах основно когато е болен се явява това  независимо дали ще е с кашлица или Т, при ангина с Т  му е ставало така.Лятото при гнойната ангина.

А той не е от тия дето се тормози, че е все болен и дори се радва,че не на училище.Дори и не му се и излиза особено.Та не мисля че страда особено от това,че е в къщи.Иначе не е затворено дете,дори е много общителен.Като е на училище се прибира щастлив и разправя този приятел ,оня приятел.Пък се радва като си остава в нас.И той е един сложен характер.Но определено не  виждам да му пука особено, че често е по доктори.Общо казано темперамента му е такъв ,че виждам ,че не ги взима тия неща под внимание и някак минават сякаш за него ей така между другото.

А не мисля че той се тормози особено от седенето в къщи

# 96
Момичета нормално ли е 1 седмица след отшумяла хрема да продължава да хърка нощно време.Не е така силно,но пак се чува лекичко.Нещо съм се вглабила в тази трета сливица и не ми дава мира.Иначе през нощта диша през носа със затворена уста.Храни се нормално.През деня я усещам,че седи с отвжрена уста,но носа и е отпушен.

# 97
Нормално е,може да е останал малко секрет навътре.А и щом има трета сливица.

Моят май ще се разболява,кашляше хубаво до преди малко като ларингитно такова и храчка имаше обаче.Сега заспа и спря,но ще видим.Може това с затрудненото дишане да е било предвестника.При инфекция може да се получи набъбване и свиване на горните дихателни пътища и сега се сетих че при ларингитните кашлици му е било трудно вдишването дори и характерният звук при вдишване стържещ съм чувала.

# 98
Третата сливиц си я фантазирам аз.Никой не ни е казвал до сега,че има.Аз се съмнявам че има и от там хърка.

Да няманов грип?Вече второ дете чувам,че е с висока температура,повръщане и разстройство.

# 99
Третата сливиц си я фантазирам аз.Никой не ни е казвал до сега,че има.Аз се съмнявам че има и от там хърка.

Да няманов грип?Вече второ дете чувам,че е с висока температура,повръщане и разстройство.
и аз така си мисля за трета сливица и съжалявам, че не я махнаха като махаха сливиците. Ей така хъркаше къде повече къде по-малко почти 3 месеца, през деня нищо, в периодите с истинска хрема и през деня имаше секрети, после минаваха, но оставаше това през ноща с носа. Иначе спи със затворена уста. Сега като пи АБ и се оправи това с носа за 2 сед, от вчера обаче киха и го слушах че почва пак лееекичко да похърква. Мъжа беше болен и може и да е прихванал, а може и отвън някъде да се е заразил.

# 100
  • shumen
Лайт,дано не се разболява отново твоя.
Суйт Дремс,нормално е.За грип не знам,но чух че сега има някакъв вирус с висока Т,повръщане и разстройство.Днеска говорих с една колежка и те са в болница,в инфекциозно,а уж били с грип-с кашлица,хрема и повръщане.
На мен пък,за да не ми е спокойно моето така падна тая вечер и се удари по бузата,че си изкарах акъла.Аз бях в кухнята,а той уж отиде до тоалетна и каза,че се е подхлъзнал пред нея и паднал,но много рева и докато ми каже къде се е ударил направо изтръпнах.Викам край ударил е главата щом реве толкова,но след малко каза,че не е и се държеше за бузата,под окото.Мазах с олио,слагах лед,но на него много ревеше и не даваше и пак посиня.

# 101
Хайде и аз пак тук, в класа на малкия половината деца отсъстват и при него от вчера започна нещо. Нашият кмет (пловдивския) много трудно докато даде ваканцията, то и каква полза като повече то половината окапаха. По-предната седмицав края моят син изкара някакъв вирус с гърло и температура, писах тук, но я свали на третия ден, гърлото се успокои и тръгна на училище в понеделник. Викам си, това не е моето дете, два пъти успя без антибитиок да се оправи от средата на декември, не че не се разбоялва де ... И хоп сега в неделя сутринта се разкашля дълбоко, покашля така сутринта, после спря, нямаше температура, в понеделник (вчера) пак се закашля, пак нямаше температура и отиде на училище, снощи вдигна 38,5, викам си ,аха вирусче и тъкмо се готвех цяла нощ да пием температуропонижаващи - днес до обяд нямаше температура после вдигна 37,3-4 след част стана 37,6, и понеже каза че го боли главата дадох парацетамакс. Сутринта пак изкашляше нещо ... Не се вижда сопол, съмнява ме някакъв заден секрет, ама пък хич не се вижда, иначе нощем подхърква. И сега се чудя, вирус ли е, нещо бактериално ли е от предния път ... много голям интервал има без температура, и тая кашлица сутрин без друго .. иначе след малко ще отидем да го преслушат. По-големите деца така ли борят вирусите - като вдигат по-нарядко температура, че аз съм свикнала на 4 часа да сме пламнали пак и сега ми е странно...

# 102
  • София
При нас в групата са 15 деца от 30 и няколко. Сутрин сестрата преглежда гърлата, през деня щъка из групите, абе личи си, че е засилен контрола. Аз още чакам Варицелата. В момента карантината е до 8 Февруари, засега само 2 деца са болни.

# 103
Сутринта ходих да занеса бележката....сборна група, 9 от нашите и 3 от бебетата...общо 12 деца. Госпожата беше с маска, като я видях и аз вдигнах моята, че я бях свалила под брадичката...Joy
И другата седмица няма да го пускам.
Срещнах едно дете от нашата група, била болно, 40жрадеса имало када бабата....и пак отиваше....я е оздравяло, я не...айдеее обратно в бациларника.

# 104
  • София
Е как с 40 градуса го води бабата? Хубава работа Rage Дано го върнат.

Общи условия

Активация на акаунт