Боледуване на децата ни - тема 59

• 43 790
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Хриси, можеш да вллючиш и стоперал хидра, но изследвания задължително. Аз не виждам смисъл от два пробиотика. Пробвай само с ентерол.

# 76
Дани, бързо оздравяване и дано не е нищо сериозно!

# 77
Лино, така, както го описваш наистина няма смисъл да го водиш.
А защо не изтриваш очите с Еуфразията или сребърна вода/физ. р-р? Те няма да замажат картианта, ако недай боже скарлатината не е излекувана.
Дъждец за сребърна вода за очите никога не съм чувала. Иначе еуфразията се капе. Той само миналата сряда като се събуди се оплака пу пу...ами знам ли, те са хомеопатични, но съм лекувала с тях, може и да замаже, по принцип. Засега няма да го водя днес реших.

# 78
  • София
Авирона профилактично ли давате ? (забравих кой го спомена по-назад).
Аз го пия в профилактичната доза за възрастни. Иначе на детето го давам в по-високата доза, тя си е с грип. Давала съм го и друг път, тогава не видях да има особен ефект, въпреки Авирона много хубав брохнит си направи. Давам го ей така да давам нещо там и да ми е мирна главата, че все пак давам нещо Simple Smile Нещо обаче на корема май ѝ действа малко кофти, не мога да преценя от него ли е де, тя все като е болна и с Т е леко разстроено и коремчето.

# 79
Дани, какво стана?

Лино, имах предвид да почистваш със сребърна вода или физ. р-р на тампон от външния към вътрешния ъгъл на окото, без да капеш нещо. Аз съм почиствала така и с р-р на еуфразия, но моят не беше фабричен, а разтворени гранули в преварена вода.

# 80
Аз го спомен Лисе Авирона.Дава се профилактично да ако общуваш с болни и е неизбежно общуването с тях-примерно в семейството или на работа.Аз почнах по такъв повод Изопринозина да давам,а като ходихме на лекар във Варна тя го изписа за имунитета без да й споменавам че вече го давам.Изписа го за цял месец и после три месеца по една седмица да давам.Скоро на 4ти или 5ти ще стане месец от как го давам и после последната седмица на февруари и на март и на април.

Лино,има ли му нещо сега на твоя? Това бялото дето уж виждаш не мисля да е гной щом няма Т .А и гърлото ,ако не е червено по-спокойно го давай.

Оф моят пак с тоя стомах, спагети яде вчера и днес остатъка- царевични със сос от пилешко месо,чушка и морков.На чушката също имаше лека реакция обаче можело да се дава рядко.Изключваме изцяло само  тези към които са силните реакции.

Преди обед на спазми го боля ниско долу корема и се наложи да дам бусколизин.Сега не знам чревна или уроболка е. Утре ще пусна урина все пак да видим това често пишкане и болка при пълен мехур бактер ли ще се окаже или пясък.
Пясък излиза ли от изследване на обикновена урина ? Как излиза като повече пикучни кристали ли ?

# 81
Благодаря ,Лайт.
И аз го давах миналата година ,но скоро пиеше Имунобор и не знам да го купувам ли пак Авирон-а.

# 82
  • shumen
Лайт,да пясъка излиза като пикочни кристали.Ако има и положителен албумин значи има някакво възпаление.
Аз се прибрах най-после.От 9 до 11.30 чаках при доки.Прегледа ме,пусна ми кръвни и ЦРП е 70,а СУЕ 30 и каза,че съм с остър бронхит,а ухото най-вероятно ме боли от гърлото.Изписа ми АБ Медоклав за 7 дни,пробиотик Флора 10 и Мукосолван за кашлицата.

# 83
ох..ами уж е ок моето...киха от време на време, кой знае, то ме е страх да кажа нещо...аз толкова се шокирах с тая бактериална инфекция, че се сдухах много яко...иде ми до април да си го оставя вкъщи хах...а от градината почнаха предучелищна програма по-сериозно и трябва да отива. Толкова ми е притеснено.
Дани с това ЦРП си е вече по-сериозно явно.
Ние вкъщи като почнем по-често ходене до вц и включвам сироп от червена боровинка. Малкия на два, три пъти е казвал, че го боли като пишка и го почвам. Спира да се оплаква, може и съвпадение да е било.

# 84
Дани,мерси,ще видя утре ! То нормално си излизат  по 2-3.Ако са повече сигурно се счита че има за отделяне пясък.На теб бързо оздравяване!

Ох, не знам какво става вече.Моят снощи като лягахме взе да вдишва по- дълбоко такова и каза,че му било затруднено дишането,отоворих въпреки че бях проветрила- винаги преди  сън проветрявам.Сега преди малко пак така- не е чак да се задушва, но вика за да дишам нормално трябва да дишам дълбоко и така поне 30 мин или повече и викам айде да пробвам да направя един Вентолин- за да разбера естетсвото на това нещо и направих и му мина, верно,че и без вчера му мина... но се чудя на какво се дължи.Случвало се е други пъти, когато е бил  болен основно! Но  един два пъти без да е болен  и сега пак без да е болен.

При нас в Шумен,Има 195 на 10 хил. болни   от грип и остри заразни заболявания и пише, че трябва да преминат 220 на 10 хил. Нищо чудно другата седмица да са достигнали вече бройката.Може  пък и да се размине.

# 85
  • Варна
И във Варна обявиха грипна ваканция. Моят няма да е на градина тая седмица, племенницата от утре не е на училище, дядо им ще трябва да се справя и с двамата.
Дани,
яко си се скопосала. Бързо оздравяване.
Лайт,
да не е нещо на нервна почва?

# 86
Ами не знам,но и както преди дни писах киха често на периоди и даже снощи се беше разкихавил пак и после като легнахме почна да вдишва по-дълбоко и не ми казва нищо и го питам защо така правиш и той каза затруднено ми е дишането.Днес не знам дали е кихал преди това защото излизах по работа и таман се върнах и той пак тъй вдишва по дълбоко и пак нищо не ми казва и като го питах и тогава ми каза.
Не съм забелязала да е напрегнат или нервен в тези моменти.А това основно се случва когато си има явни симптоми ,кашлица,хрема и дори и само при температура .Аа сега на моменти се чува някакъв секрет назад в носа,но малко.
Чудя се да не е нещо с астмата.Не е задължително да е с кашлица за да има лекичак задух.Преди Коледа беше последно със спазъм,при онази дългаааа кашлица ужасна.

# 87
Аз имам такива пристъпи.Ходих на кардиолог,пусках кръвни,хормони и заключението беше НEPВИ.Та след толкова лекари,диагнози,лекарства и треперене...аз си мисля,че детето получава паник атаки.Може да не съм права,но вероятността да е изплашено и притеснено е голяма.
Лайт,вие имате ли село?Имаш ли възможност лятото да речем да го оставиш на село за седмица поне сам?

# 88
  • shumen
Лайт,да не е от астмата нещо или да се разболява?
Лино,аз само за това не бих го завела на УНГ.
Месечинке,да яко съм се скопосала.Тя и доки каза,ако не видя подобрение до Петък да бягам пак,че сега грипа давал усложнения и голяма част от болните стигали до Пневмонии и болници.

# 89
Лайт, ако му направиш инхалация с физ.р-р, а му кажеш, че е вентолин, ще видиш дали е психосоматично или не му минава без вентолин.

Общи условия

Активация на акаунт