Перилни препарати и омекотители – 51

• 74 838
  • 731
  •   1
Отговори
# 195
  • София

Хехехе, шампоан за дрехи! Тези наистина много са се вживяли.
Но направо се плаша за бъдещето... течните се налагат много агресивно и хората вярват, че това е една нова и по-добра технология. Трябва просвета, просвета!...

Цветоулавящите кърпички - доскоро не ползвах такива, но откакто пера цветното спално бельо и кърпите с прах за бяло, слагам задължително. Кърпичката всеки път излиза сива. Не знам дали е правилно така, но ми се струва, че белите участъци не са така посивели...

# 196
Аз пера бяло, кърпи, белъо, чорапи с Ариел прах, а цветни тениски, блузи, пуловери с Perwol Color. Дънките внаги се чудя с какво да ги пера. Хем не искам да избеляват, хем доста се цапат и много цветния препарат не ги пере. Лошото при Первола е, че свършва бързо, защото уж е за 16 пранета малкия, но ако те са 2-3 кг и най-леко замърсени пише на опаковката. На мен един литър ми отива за около 10 пранета, а не за 16 и то за не-пълни перални. Харесва ми аромата му и че е деликатен към тъканите, но едно петно да има под някоя мишница, нещо не го бива много. Става за някакво съвсем леко освежаване на дрехи. Не знам, въпреки че има недостатъци продължавам да го купувам. Чудя се дали да не мина на Прах и за цветно? Кой ще ми препоръчате? Ариел има само течен за цветно, от праховете видях, че има за 40 пранета за цветно, но май 20 пранета Ариел за цветно няма?

Има ли някой да споделя моята логика и да пере цветното с течен, а бялото с прах? Какъв прах ще ми предложите за Цветно за да спра с тови Первол?

И последен въпрос. Какво ще стане ако пера цветни дрехи а Ариел прах Lenor touch? На него не пише, че е за бяло. В смисъл ще избелеят ли много цветни тениски?
Да, Первол не го бива много, абсолютно прав си. Това е препарат за деликатни, много слабо замърсени дрехи.
Общо взето има богат избор на прахове за цветно. И Ариел, и ОМО, и Персил, и Бинго, и Савекс и общо взето каквото ти дойде на ума в опаковки за 3–4, 20, 40 и нагоре пранета.
Кой да ти препоръчаме? Ами освен някой на промоция от високия клас. Добри са и трите.
Горещо споделям логиката ти да переш бялото с прах. Цветното също можеш спокойно да переш с прах за цветно, но ако желаеш, ползвай течен. За цветно използвай перилен препарат за цветно, най-добре прах, на максималната разрешена от етикета на дрехата температура, на достатъчно дълга програма, без да претоварваш пералнята.
Ariel Lenor touch прах е с избелители и не е много подходящ за цветно. Да, възможно е да избели.

# 197
За цветно използвай перилен препарат за цветно, най-добре прах, на максималната разрешена от етикета на дрехата температура, на достатъчно дълга програма, без да претоварваш пералнята.
Ariel Lenor touch прах е с избелители и не е много подходящ за цветно. Да, възможно е да избели.
Ето това е истината!! Мантрите "веднъж може да се пуснат и с прах за бяло...от едно изпиране няма да избелеят драстично" ми идват малко в повече...

# 198
Не е мантра.

Много пъти се е коментирало, че да-праховете за бяло избелват и не са подходящи за ПОСТОЯННО пране на цветни дрехи, но също така може да се пускат и цветни дрехи с него ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ.

Няма да ти избелее черната тениска ако на два три месеца веднъж я пуснеш с прах за бяло, ей тъй...за малко дезинфекция.

Горното не е задължително за спазване от ВСИЧКИ, а е просто нещо, което е коментирано и нещо, което лично аз кредитирам с доверие.

# 199
Снощи тествах "Medix Alvina" (лилавия за цветно пране) и първите ми впечатления са позитивни. Ароматът му е приятен, забелязах че се е справил с белите петна на подмишниците при черните памучни тениски. Поставих 80мл (една капачка) и ги пуснах на стандартна програма за памук при 60 градуса.

Един въпрос: Каква се води водата в София? Мека, Твърда, Средна?

# 200
  • София
Мека.

# 201
Кое определя твърдостта на водата? Варовикът ли? Сливенската вода мисля, че е твърда  newsm78

# 202
Нямам кой знае какво изобилие от препарати у нас. За белите позлвам Ариел, за цветните - един гел на Формил. Имам и Первол за деликатни тъкани. И един омекотител, който слагам със свито сърце, като видях как ми се задръства чекмеджето за прахта от него. Като свърши, няма да вземам нов.
Като свърши Аиел-а/само двамата с мъжа ми сме, а взех една огромна опаковка, че беше на промоция и вече ми писна от него  Crossing Arms/ ще взема Персил мегаперлс.
Цветоулавящи кърпички не позлвам, нямам нужда от тях.

# 203
  • София
от праховете видях, че има за 40 пранета за цветно, но май 20 пранета Ариел за цветно няма?

Има Ариел за цветно за 20 пранета, ако държиш на него.

# 204
Тета, вече няколко пъти забелязвам пропуски (казвам го с добри намерения). Скоро Guess писа, че и в ОМО има съставката против пренос на цветове (или както се води).

# 205

Какви са другите пропуски ?

Йоко, ако ти оставят бели следи по батерията в банята, водата е твърда. Така може да разбереш.
Иначе аз скоро рових в гаранцията на пералнята, и там имаше приложена в упътването тест лентичка и я ползвах - показа това, което вече знаех  - че водата ни е твърда. Не съм от София.

# 206
Teta, писала съм (пост 67).

# 207
Да направя една поправка на Тета Wink:  този прах на Denkmit, който е за деликатни тъкани, е за вълна и коприна, поне така пише на пакета (горе в дясно).

Това ли?

А това съм била написала аз преди твоята "поправка":
Прахообразен за вълнени тъкани няма. Преди време на Сано максима май някакъв прах се бе появил, сега не съм чувала...
Доскоро в темата перяхме вълнени плетива с Денкмит прах за деликатни и копринени тъкани, но се оказа, че и той имал ензим, неподходящ за вълненото влакно.
Та каквото избереш...

Не мисля, че съм подвела или излъгала някого. Ти не си ме поправила, а си ме допълнила. Аз превод на опаковката не съм правила, само съм написала какво сме коментирали в тема относно съдържанието на този прах.

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 15:39 от teta75

# 208
Както искаш го приеми. Аз не съм казала, че си подвела или излъгала някого. Ако някой се чувства така, да си чете сам.

# 209
Тета, вече няколко пъти забелязвам пропуски (казвам го с добри намерения). Скоро Guess писа, че и в ОМО има съставката против пренос на цветове (или както се води).

Ами напиши под поста ми, че Омо-то има съставка, без да квалифицираш и обобщаваш изказванията ми като цяло. Щеше да е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт