Перилни препарати и омекотители – 51

• 74 844
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
Аз имам цяло дълбоко и широко чекмедже до пералнята....под мивката. За мнооооогоооооо кутии с прахове Stuck Out Tongue Winking Eye

# 181
  • На изток от Ада
Взех https://www.dm.de/denkmit-oxi-power-power-weiss-p4010355055637.html
Тази промоция имате ли я във вашия Кауфланд ?

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 22:11 от nasito8988

# 182
Днес в една дрогерия попаднах на тези препарати. Първият е на омекотители, вторият - на перилен препарат. На Первол са. За пръв път ги виждам. Някакви мнения за тях?

Скрит текст:

Скрит текст:
[imghttp://prikachi.com/images/612/9260612Y.jpg][/img]

# 183
Ох, каква ли глупост няма да измислят вече.
http://www.lovables.com/de/startseite/ueber-lovables/was-ist-lovables.html

# 184
Нова ера в прането!  Party Ясно!  Laughing

# 185
Едни и същи течни чорби в най-разнообразни опаковки и с меко гръбче от бомбастични маркетингови послания. Година-две му давам най-много на този пореден тъпизъм. Какво е това сега? Шампоан, балсам и терапия, но не за коса, а за дрехи? Кой гений в маркетинга я измисли тая глупост и кой, най-важното, му позволи да я реализира на практика? Това е по-тъпо и от праха за един лев с аромат на скъп френски парфюм. Вместо да се съсредоточат да направят прах от ново поколение, те се чудят за какво да харчат пари по реклами, с какво да пълнят рафтовете по магазините и после как да бракуват нереализираната продукция.
Единственото нещо, което би ми хванало окото, е прахчето с целулаза, но като чета как се ползва (трябва да переш два пъти), хич не бих и го купила.

# 186
  • София
Аз пера бяло, кърпи, белъо, чорапи с Ариел прах, а цветни тениски, блузи, пуловери с Perwol Color. Дънките внаги се чудя с какво да ги пера. Хем не искам да избеляват, хем доста се цапат и много цветния препарат не ги пере. Лошото при Первола е, че свършва бързо, защото уж е за 16 пранета малкия, но ако те са 2-3 кг и най-леко замърсени пише на опаковката. На мен един литър ми отива за около 10 пранета, а не за 16 и то за не-пълни перални. Харесва ми аромата му и че е деликатен към тъканите, но едно петно да има под някоя мишница, нещо не го бива много. Става за някакво съвсем леко освежаване на дрехи. Не знам, въпреки че има недостатъци продължавам да го купувам. Чудя се дали да не мина на Прах и за цветно? Кой ще ми препоръчате? Ариел има само течен за цветно, от праховете видях, че има за 40 пранета за цветно, но май 20 пранета Ариел за цветно няма?

Има ли някой да споделя моята логика и да пере цветното с течен, а бялото с прах? Какъв прах ще ми предложите за Цветно за да спра с тови Первол?

И последен въпрос. Какво ще стане ако пера цветни дрехи а Ариел прах Lenor touch? На него не пише, че е за бяло. В смисъл ще избелеят ли много цветни тениски?

# 187
  • София
Аз бих сменила Первол с Персил за цветно.

# 188
Логиката ти всъщност е основно правило..😊
Достатъчно е вкъщи да имаш прах за бяло за белите дрехи, за силно замърсени и запотени, за бельото.
И прах за цветно за цветните дрехи.
Правилно сортиране по цветове.
Евентуално препарат за вълна.

Всичко останало като омекотител, кърпички, перли и прочее е по желание и не оказва влияние върху доброто изпиране.
Като казвам прах...имам предвид прах, а не течен.

Дънки пера с прах за цветно. Веднъж може да се пуснат и с прах за бяло...от едно изпиране няма да избелеят драстично.

Прах ариел за бяло не е подходящ за цветни дрехи.

# 189
Достатъчно е вкъщи да имаш прах за бяло за белите дрехи, за силно замърсени и запотени, за бельото.
И ако тая силно замърсена и запотена тениска е черна, или червена, или синя... Ко прайм?

# 190
Купуваш си нова след няколко месеца  😊

Тя ще да е работна....кво ти дреме за цвета. Важното е да е чиста и ухаеща на чисто. Може веднъж в месеца да се врътка с прах за бяло само...няма много да избелее от едно - две пранета...

# 191
  • Бургас
При мен е задължително присъствието в шкафа и на препарат за пране на спортни облекла. Вече довършвам първата си опаковка от такъв на ДМ и съм приготвила друга на ЛИДЛ. Наистина има разлика и горещо препоръчвам! Преди запирах тениските под мишниците / и не само / , опитвах и с еднократно пране на по-висока температура, но след време винаги ставаше едно и също - облечеш я чиста и добре миришеща, и при най-малкото изпотяване започва ужасна смрад на носено и напрано една седмица.И тениската заминава в коша.Сега, дори и стари спортни дрехи, които изпрах няколко пъти с такъв препарат са " оправени " почти на 100% . Обяснявам на всички спортуващи около мен, че това е начина за поддържане на този тип дрехи, че ми е омръзнало от миризми!
Дори само това да бях научила от темата / а то не е само / - стига ми! Пак благодаря на всички, които не се изморяват да обясняват и на тези, които споделят опит и промоции на препарати!

# 192
  • София
Аз в момента имам - Персил сенситив за бялото, Персил прах за цветно, Первол за вълна /с него пускам всички пуловери/, капсули Омо /пуснах якета с тях/. Един Первол спорт.
Омекотител Семана Аква джой - много ми харесва по-лекия аромат.

# 193
А тези кърпички (за цветно пране) кога се слагат и защо? Аз до сега никога не съм ползвала. Сортирам предварително дрехите и тогава ги слагам в пералнята. Не слагам заедно розови, жълти тениски/блузи със дънки и тъмни дрехи.

# 194
При правилно сортиране по цветове няма нужда от цветоулавящи кърпички.
ТAED беше обяснил, че черното и червеното например отделят едно и също багрило - това обяснява защо , когато перете черни дрехи, водата става не черна, е червеникава. От багрилото е.
Тоест черно, червено, тъмно синьо в едно пускане. Светлите цветове в друго, за да не се боядисат...
Преди имаше цветоотблъскващи елементи в праховете за цветно, които предотвратяваха преноса на цветове. После в прах Ариел за цветно ги махнаха, омото също няма, останаха само в Персил за цветно.
Но при добро сортиране по цветове, не бива да се притесняваме, че ще има боядисани дрехи...

А цветоулавящите кърпички просто поемат отделената боя, като по този начин предотвратяват наслагването й обратно върху дрехите. Нещо такова беше...

Общи условия

Активация на акаунт