Перилни препарати и омекотители – 51

• 74 767
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
Единствените капсули, които ползвам са Персил Пауър микс (прах+гел). Изключително довона съм от изпирането. На същото ниво са и комбинираните Омо, но многократно съм коментирала, че не харесвам силната миризма и за това не ги повторих. Ариел за мен не струват. Савекс нямам намерение да ползвам, но мисля да дам шанс по-натам на Денкмит.

# 316
Здравейте!
Изпрала съм цяла пералня с бели, сиви и розови дрехи заедно с нов син панталон и естествено сега всичко е в мръсно син цвят. Disappointed
Дали има някой перилен препарат, с който мога поне малко да спася положението?

Благодаря предварително.

# 317
Бялото с обезцветител на Д-р Бекман. Ако другите цветове са бледи и няма опасност да се обезцветят много, може и тях така.
За цветно ми е помагало пускане на висока температура с цветоулавяща кърпа и Пурлан бебе (ползвам го за дрехите на детето, добре чисти петна, но помогна и при оцветени дрехи).

# 318
Много благодаря. Simple Smile Ще пробвам първо с Бекман. Видях сега, че има добри отзиви за него.

Скрит текст:
Дрехите бяха разделени подходящо(бяло, светло сиво и светло розово), Вчера купих нови дънки на детето и директно ги поставих в пералнята, а тази вечер напълних пералнята с "бялото пране". Много съм разсеяна.

Благодаря отново за препоръките! Simple Smile

# 319
  • София
Снощи бях в Елитис, няма малки кутии Омо. Има някакво друго, което не е Ултимейт и не знам какъв внос е... От доста време го гледам, струва ми се залежало.

# 320
Е, в Бургас има.
А другото е някакво от Скандинавия, но е станало на камък.

# 321
  • София
Вие в Бургас сте специални. Simple Smile Винаги първи ви идват нещата и сте си заредени постоянно. Simple Smile

# 322
  • На изток от Ада
Да , Омо няма малки кутийки и в нашия Елитис в Стара Загора.

# 323
Аз ползвам капсулите на Персил или Ариел,когато са на добра промоция иначе не бих.Много съм доволна от тях.Ако не съм се заредила с достатъчно капсули и ми свършат ползвах течен Савекс,но много му влошиха качеството и минах на Рекс,който е от същия клас и изпира далеч по-добре.Лошото е,че не пълнят тубите до горе тарикатите.А и в България течните препарати за паране са силно разредени.

И на мен ми направи впечатление, че при някои от тези перилни препарати, тубите не са пълни на макс. Понеже липсва скоба, която да показва, че опаковката е отваряна, може персонала по магазините да си отлива от всяка по малко.
Не мисля че ги разреждат, защото като сложа повече от 1 капачка (80мл) "Медикс", в пералнята се появява толкова пяна, че след това ѝ е трудно да ги изплакне от препарата и то на интензивна програма за памук.

# 324
Поразгледах оферти, но не видях промоция на Персил прах нейде из София в момента?
Мислех да взема Омо от дм, ноооо в нашия нямаше и специално ми казаха да не търся, нямали....

# 325
Happy, до неделя имаше в Кауфланд,  а от четвъртък - Фантастико.

# 326
Вие в Бургас сте специални. Simple Smile Винаги първи ви идват нещата и сте си заредени постоянно. Simple Smile
Eй, утре ще отида да снимам като не вярваш.

# 327
  • оттам, откъдето започва България
Не мисля че ги разреждат, защото като сложа повече от 1 капачка (80мл) "Медикс", в пералнята се появява толкова пяна, че след това ѝ е трудно да ги изплакне от препарата и то на интензивна програма за памук.

Това, което описваш, може да се получи само при предозиране с течния препарат. Теглиш ли сухото пране, за да прецениш с какво количество да переш?
Аз слагам 50 мл. за пране 4 кг., в редки случаи максимум до 70 мл, в зависимост от замърсеността на дрехите.
Разпенване ми се е получавало, когато пера синтетични материи 2 кг сухо пране и сложа 50 мл от препарата.
Естествено, че зависи и от твърдостта на водата, но за нашия регион аз я приемам за нормално твърда, т. е. средният ред от табличката, показана на опаковката.

# 328

Това, което описваш, може да се получи само при предозиране с течния препарат. Теглиш ли сухото пране, за да прецениш с какво количество да переш?
Аз слагам 50 мл. за пране 4 кг., в редки случаи максимум до 70 мл, в зависимост от замърсеността на дрехите.
Разпенване ми се е получавало, когато пера синтетични материи 2 кг сухо пране и сложа 50 мл от препарата.
Естествено, че зависи и от твърдостта на водата, но за нашия регион аз я приемам за нормално твърда, т. е. средният ред от табличката, показана на опаковката.

Не, не ми се занимава чак до такава степен, че да ги меря. Последно заредих барабана към 70% с памучни кърпи и хавлии. Поставих 1 капачка "Медикс", която е 80мл. и се получи доста пяна. В задната част има написани някакви дозировки според твърдостта на водата и подобни, но не съм добре запознат с такива подробности.
Живея в София и съм останал с впечатлението, че тук водата е или мека или средна, но в никакъв случай твърда. 2015, като сменях бойлера го разглобих и нямаше никакви варовикови отлагания. Старата пералня я разглобих миналата година, отделих частите, които биха ми били полезни преди изхвърляне и също беше доста чиста за близо 15 години служба. Знам че твърдата вода се познава лесно, по варовиковите отлагания, а тук подобни не съм наблюдавал.
Та мисълта ми бе, че няма как да го разреждат, при положение че слагам почти минимума 80мл (оказаните дозировки варират от 60 до 165мл) и пералната въпреки всичко да се пълни обилно с пяна. Преди това ползвах прах "Рекс", при него може и да има разреждане. Сипвам доста, а пяната е значително по-малко в сравнение с "Медикс".  "Рекс" не е от българските прахове, а се внася от Сърбия, пък се води немски бранд на "Henkel".
"Бонукс" също прави доста пяна, като "Медикс".

# 329
Ми купувайте си прах...него няма как да ви го доливат...Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт