Всичко за косата

• 95 679
  • 769
  •   1
Отговори
# 285
  • Велико Търново
Самсара, аз колкото и да харесвам Алтерна, мисля, че няма да  ти помогне за ефекта, който искаш да постигнеш - дори напротив, при тях, при всяка серия, ако я използваш редовно - поне при мен, се получава напротеинчване, и водеше до по-голяма сухота и безформеност на косата. В момента имам Caviar RepairX, ползвам шампоана и балсама, да речем, 1-2 пъти в месеца - тогава, усещам косата си разкош- плътна, напоена, жива...но ако започна редовно използване, става точно обратното. Та, в този смисъл, е права Ел е права - глезотийка си е, за здрава коса Peace Аз имах абсолютно същият проблем като теб - и то, след дълга борба с косопада.Приех, че трябва да дам срок на косата си за възстановяване и не я тормозех кой знае колко, 1-2 серии редувах, финиш след измиване и ампули в корена. След два-три месеца вече положението е друго, и фризьорката ми го отчита, а аз ходя всеки месец за боядисване, та има поглед как изглеждаше преди косата ми и как е в момента.
В момента използвам уплътняващата серия на Наноген  - доволна съм, лека е , без превес на хидратация или протеин, маската на Епруваж, и от време на време за разкош - Алтерна.

# 286
Самсара, добри съвети ти дадоха момичетата. Аз съм сигурна, че след време косата ти ще се възстанови, дай й време и ще стане. И моята е била много зле когато се изрусих веднъж и се оправи за около година, макар тогава да не ползвах професионална козметика. Аз мажех много масла, стимулант, зехтин, кокосово и какви ли не бъркочи и отрязах всичко изгоряло и сухо до раменете, боядисах в моя си цвят, грижех се много за нея, спрях пресите и всякаква топлинна обработка-само за специални случаи и се оправи.
Ще стане с постоянство и търпение. Не се отчайвай, знам колко е неприятно и косопад съм имала и доста зле ми беше по едно време косата. Обаче се оправят нещата. Взимай и нещо въртрешно, ти каза, че взимаш добавки, не ги спирай, пият се поне 3 -4 месеца. Щом косата ти по причницип си е гъста, жива, плътна и жилава ще стане пак такава. Wink

Аз пък така и не разбрах за мен си от какво има нужда косата. Протеинова серия не съм ползвала никога. Само хидратиращи. Трябва ли да редувам и аз или щом ми се отразяват добре тези, които сега ползвам да си остана с тях? Или да взема сега и нещо протеиново и да редувам? Теста съм го правила, не мога да преценя-нещо по средата е косата ми, може би си е добре балансирана.

# 287
Мис, ако я боядисваш, вземи й протеин за употреба веднъж на 4-5 измивания
може да вземеш само б-м или маска, ако имаш хубав балансиран ш-н

# 288
Мис, ако я боядисваш, вземи й протеин за употреба веднъж на 4-5 измивания
може да вземеш само б-м или маска, ако имаш хубав балансиран ш-н

Бубанка, благодаря. Шампоана е проблема при мен-не е хубав, нито балансиращ, а лечебен на Дюкре и не мога да го сменям в близките 2 месеца. Ще провеждам 3 месечен курс само с него. После минавам на поддържащ, после на мек ежедневен. Маска трябва да взема. Сега съм харесала Тиги обаче. А дали има някакви кристали на основата на протеин?

# 289
има някои, на които пише "кератинови" - на пипане са по-различни от "хидратиращите" олиа - не са толкова мазни, но пак са от типа на олиото и лесно може да се прекали с тях
ще се въздържа да препоръчам конкретен продукт - може би някой друг ще го направи по-успешно от мен

# 290
Мис, нали си харесала кератиновия финиш на Алфапарф, за който Ястребчето писа.
Е точно такова е за каквото питаш - протеинов финиш.

# 291
Мис,олиото с кератин ще ти хареса повече.Кристалите на алфапарф за блясък са подходящи за по тънка и здрава коса.Освен блясък няма да има други ползи за косата ти. И кога си била коса до раменете Open Mouth .Това е коса до раменете

https://www.arlen.bg/product/5785/eterichno-olio-s-keratin-s-kop … apy-oil-50ml.html

Alfaparf Lisse Design Keratin Therapy Oil е кератиново олио с подхранващи, изглаждащи и омекотяващи свойства. Формулиран с масло от бабасу и уникалния Кера-колаген комплекс, лекото олио ще премахне сухотата, цъфтежа и накъсването на краищата и ще направи косата ви копринено мека, лесна за разплитане и разресване.

Олиото е много хубаво,но аз лично ще си взема ето това :
https://www.arlen.bg/product/4595/olio-za-uvredena-kosa-i-tsafty … ble-oil-50ml.html

Най любимото ми серума на Маракеш ми изсушава и матира косата вече няколко пъти.Пробвах да сложа малко и косата стана отново ужасна.Идеи на какво се дължи?

# 292
Чаровна, според мен точно на протеин, който ти е в повече, се дължи това изсушаване и матиране

# 293
Чаровна, според мен точно на протеин, който ти е в повече, се дължи това изсушаване и матиране
И аз така смятам.

# 294
И при мен ефекта от серума на Маракеш е такъв, от самото начало.
Ще го пускам в размените.

# 295
Чаровна, била съм точно до там, до ключицата. И когато се изрусих и отрязах всичко също бях с такава коса. Снимки няма да показвам, че съм като циганка.  Mr. Green

Значи...  дописвам, че намерих една. Годината е 2010.

Последна редакция: пн, 05 фев 2018, 10:03 от Мис Каролин Бингли

# 296
Мис, не мога да те възприема с толкова къса косичка. Може и да ти е приличало ,но отзад погледната не изглежда о.к според мен Innocent .По скоро самата подстрижка не е о.к.
Bubanka, Жана и аз това си мислех ,но реших да ви попитам.Ще спра да го използвам защото след него не издържам и влизам в банята.Косата става суха и някак си чуплива както написах.Мисля си,че се дължи на това ,че косата ми е здрава.Не понася протеин и прекалена хидратация.Най добре се чувствам със шампоан,балсам и две три капки олио.

# 297
Привет и от мен. Чаровна, понеже и аз ползвам серума, и имах същите дертове, от прекалена поредна употреба е. Дадох му около месец почивка, и сега пак ми е добре. Не стана с редуване, просто трябваше известно време да ползвам друго за краищата - да използвам случая да похваля едно ДМ-ска находка - серум/олио с арган на напълно непозната за мен марка, в кафяво шише като ампула, със синя капачка. За цената му от 3-4лв, ефектът при мен беше много добър - гладки и подредени краища без фриз и утежняване. Силиконово е, естествено, но аз нямам голяма драма с това.

Самсара, пробвала ли си как ти изглежда косата с някакъв лек, да не кажа никакъв балсам? Понеже пишеш, че е обгрижвана, да не би просто да е здрава и затова да и идват по- силни продуктите? С моята коса се получи нещо такова - ползвам все читави, проверени продукти, а резултата беше най-меко казано компромисен. Преди една седмица ми се случи да се изкъпя извън къщи и хванах най-простата лореалска дрогерийна серия с балсам на майка ми - светло синя май беше. Скалпът още ме сърби като се сетя за нея, обаче дължините станаха разкош - тежки, плътни, подредени. Тази сутрин пробвах теста с косъма - ами разтяга се и се прибира, не се къса - не си личи изобщо да е увредена. Измих с ДПШ и намазах най-леката маска, която имам - косата пак е страхотна. Сега ще търся накакъв лек, но все пак приличен балсам, да редувам, защото нямам нито един.
Дълго време борих косопад, изсветлена съм 2-3 нива, суша винаги със сешоар и то на гореща струя и просто не вярвах изобщо, че може да ми е здрава косата.

# 298
Ох, зарибих се май по Лабел м Smile
Сега им разглеждах продуктите и си харесах този шампоан за обем :
https://www.arlen.bg/product/2868/uplatnyavasht-shampoan-za-supe … hampoo-300ml.html

Пише също така, че е и дълбоко почистващ. Някои дали го е ползвал и има ли смисъл да поръчвам отделно ДПШ или директно този да взема?

# 299
Здравейте, имам въпрос относно косопада. Освен стари косми, някои от които при основата имат нещо като сакче, (коренът ли е това?), при мен падат и някой съвсем къси и тънки косъмчета.
Как ви звучи това описание? Какво да предприема? И при вас ли е така?

Общи условия

Активация на акаунт