Всичко за косата

• 94 017
  • 769
  •   2
Отговори
# 540
Ами пише, че е станала таква след еластисайзъра, който хидратира по принцип, та аз предположих, че е прехидратирана и съответно трябва протеин. Simple Smile
Ми не. И при мен става такава косата след дом. маски. Аз ги правех доста често де, сега спрях, опитах с протеин - по зле стана. Хубави хидратиращи ми я оправиха и живна косата.
Щом и еластизайзера е мила с протеин, представям си какво е било.  newsm78
С тия маски не трябва да се прекалява, при мен докараха обратен ефект. 1-2 пъти месечно е добре, даже и при изтощена коса. Тежки са и с времето се отразява.

# 541
Жана, харесвам я маската,но ми е странно,че стои такава косата, като суха и все едно съм й сложила маска от 5 лв. С финиши е друго. Просто приемам, че трябва всеки път да си средвам стъпките-маска, балсам, финиш. Винаги когато пропусна някоя го няма същия ефект. Косата е просто по-суха. А може и да й липсва протеин, трябва да проверя. Все пак изсушава си боята.
Ел, съвета ти е абсолютно адекватен и полезен, обаче провеждам лечение и още поне месец ще съм с този шампоан.
Ами в крайна сметка лечението е по важно. Използвай маски, които знаеш, че ти се отразяват добре. Не суши със сешоар и не използвай преса. Ако е толкова нетърпимо, връзвай косата, за да не те дразни.
Пък когато отшуми, ще я пробваш с други шампоани и ще видиш как е.  На мен при здрава коса не беше ОК и я комбинирах с протеинови шампоани  Peace Или опитай да слагаш по малко от нея.

# 542
  • Шотландия
Някой да ми препоръча финиш за суха третирана коса, който да мирише добре? Писна ми от разни, дето миришат особено... На Маракеш Endz само по краищата ли го слагате или и по-нагоре?

# 543
Ел,не е нетърпимо. Но и не е уау ефекта,който очаквах. Или поне да е както с другите маски. Засега най-много ми хареса Липидиум маската и балсама. Но нали все искам нещо ново. Сега не изсуших и косата е доста по-жива и чуплива 😂 пресата рядко я ползвам, и все повече не се харесвам, отива ми на кино гъстата и обемна коса и все една никаква ми стои.

# 544
Аз от опит се убедих колко са вредни и сешоара и пресата. Когато се наложи да ги спра бях потресена, два месеца ходих като кошница в главата, но лека полека се оправи. Направо косата ми е друга ( макар последните два месеца къдря и изправям) Не съм предполагала колко ми е къдрава даже  Grinning Като време също ми спестява доста, преди ми беше много тегаво с това миене и оправяне по два часа. Сега се родих.

# 545
И аз се позамислих, че това усещане може и да идва от сушенето. Моя си е обикновен сешоар. Честно казано аз даже не бих я сушила изобщо, не ми пречи грам..но бях настинала и се пазя заради бебата, че и тя изкара вируса и затова. А и някак съм свикнала да е загладена от сешоара и си мисля,че като я изсуша виждам ефекта от маските по-добре,а то реално едва ли е така. Като я оставя да изсъхне естествено и влагата се задържа в косъма и е по-жилава и лъскава,по- жива,а и не гори косъма.
Със сешоара е вяла и суха. Просто не сме свикнали повечето в днешно време все нещо я правим. И не си знаем истинката коса. Макар че аз покрай бебата си ходя само естествена напоследък.

# 546
  • София
Аз много си харесвам "лятната" коса, от март до октомври почти не ползвам сешоар и косата се отблагодарява. За съжаление в студените месеци не ми е приятно да ми е мокро и суша.
А я кажете - предпазвате ли косата по някакъв начин по врема на СПА процедури - сауна, парна баня, където е доста горещо? Предстои ни почивка скоро и сега се замислих...

# 547
Ми не.

Щом и еластизайзера е мила с протеин, представям си какво е било.  newsm78

Ми добре. Simple Smile

Момичето е ползвало протеинова маска на Роза Импекс. Сестра ми ползваше преди техни маски, косата ѝ беше ужасяваща просто. Та според мен в случая е от ползваните продукти този кофти резултат.

# 548
  • София
Слагах протеиновата маска след ДПШ. Еластисайзера го мих с обикновен шампоан Simple Smile Взех тази на роза импекс поради доста положителни коментари из разни форуми, но явно е грешка.
Жана, трябва да те черпя за момичето. Simple Smile

# 549
след дпш бих сложила хидратация, не протеин

# 550
  • София
Препоръчайте ми нещо хидратиращо: шампоан, маска, балсам или ампули?
Ето как изглежда косата ми. Оплетена, твърда и гадна. Нямам някаква идея какво да я правя.
Скрит текст:

# 551
Милена, извинявай ако греша, но мисля, че скоро те видях в друга тема, където сподели, че си сменила цвета. След боя известно време е добре да се ползват само хидратиращи продукти. Червеното по принцип е труден цвят и боите с този отенък са по-агресивни, дори и да са на една и съща марка, от кестеняво, черно.
Измий няколко пъти с нещо хидратиращо, косата ще се заглади, и повтаряй до загуба на обем. После можеш да пробваш някакъв рипеър вариант - те обикновено имат и протеин, но и някакви масла, и ще бъдат подходящи. Сигурно съм споделяла, че преди се боядисвах в червената гама и съм изкарвала години само със стария абсолют рипеър за маска на всяко измиване (бабата на сегашния липидиум) и все ми беше идеална.

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 23:58 от GatoNegro

# 552
  • София
GatoNegro, не грешиш. Но тоя ефект /или дефект/ се появи на естествената ми коса /тя е руса/. Сега след боядисването е малко по-мека, но все още се заплита ужасно.  Какво хидратиращо да си взема и да има ефект, а не да се докарам като с маската на Розата? Simple Smile

# 553
Според мен си взимай продукти за боядисана коса, щом си с такъв цвят. Не за да ти щади цвета, а заради съставките. Наскоро, когато се интересувах за порьозната коса го прочетох в един сайт.
Можеш да погледнеш темата за професионалните продукти, на първа страница има много полезно инфо.

# 554
Милена, аз държа един малък балсам на Филип Кингсли за такива моменти. Всъщност, чиста хидратация са наистина малко продукти, защото тя много сплесква косата. Имаше една серия на Джойко, една на Секси Хеър, може би лис инлимитед на Лореал. Дано и момичетата се включат.
Другото, което ми идва наум, е да вземеш 1-2 хидратитащи ампули (на Алфапарф има, на Милкшейк, аз харесвам на Сери ) за да оправиш ударно положението и после да смениш с основна балансирана серия - за боядисана коса, както са ти предложили, или лека подхранваща. Ампулите се намират по малките квартални магазинчета или от фризьори, от Интернет.
Мисля, че и Балеа имаше някаква хвалена серия за боядисана коса, кафява, май и тя имаше серум/преуош.

Общи условия

Активация на акаунт