Всичко за косата

• 94 009
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
  • В полите на Пирин планина
Правите ли си домашни маски за коса и ако да с какво масло?
С масло от аптеката за 3-4 лв. или с по-скъпите био масла?
Според вас има ли разлика в качеството и действието им?

За маслата има цяла тема. Аз лично ползвам и от двата вида, пък много често и зехтин екстра върджин, който става и за консумация. Също и от маслата на Балчо, които също са с такова приложение.

# 526
Даяна , има огромна разлика. Аз съм ползвала кокосово обикновено от аптеката за 4 лв на Икаров и био от Зоя за 12 лв 250 гр. И се отразяват на косата различно. Плюс това едно шишенце от аптеката на мен ще ми стигне за 3 пъти най-много, а с това от Зоя 250 гр карам половин година. Косата ми е мека, лъскава и гладка с истинското био масло, а с това на Икаров ефекта не е така добър. Има разлика и съд зехтит от 15 лв и такъв от 6-7 лв. Важно е да е екстра върджин и студено пресован. Аз ползвам тези две масла главно. И стимуланта на Икаров.
Ще потърся и аз Ми аманте,трябва да се пробва.
Пробвах да нанеса само маската на Тиги без кристалите на Алфапарф. Ами няма фриз. Обаче пък маската не ми прави хубава косата без финишите и балсама след нея, не ми харесва ефекта. Не съм доволна и това много ме учуди. Доста суха ми стоеше косата. А когато сложа спрей финиш, олио или кристали не е така. Дори и с Лореалската лека маска косата ми е видимо по-меса и лъскава.

# 527
Мисче,все едно не използваме една и съща маска.
Да не би косата ти да се нуждае от протеин?Ама до скоро използваше loreal абсолют,а тя нали е най силната им и е за изтощени коси ?
В агора има маска за тънка и фина коса на Macadamia на страхотна цена от 29.30 Simple Smile
За маслата от аптеката не съм много сигурна колко са истински.Лично аз предпочитам био такива(има доста често промоции и са на изгодни цени)

# 528
  • София
Даяна , има огромна разлика. Аз съм ползвала кокосово обикновено от аптеката за 4 лв на Икаров и био от Зоя за 12 лв 250 гр. И се отразяват на косата различно. Плюс това едно шишенце от аптеката на мен ще ми стигне за 3 пъти най-много, а с това от Зоя 250 гр карам половин година. Косата ми е мека, лъскава и гладка с истинското био масло, а с това на Икаров ефекта не е така добър. Има разлика и съд зехтит от 15 лв и такъв от 6-7 лв. Важно е да е екстра върджин и студено пресован. Аз ползвам тези две масла главно. И стимуланта на Икаров.
Ще потърся и аз Ми аманте,трябва да се пробва.
Пробвах да нанеса само маската на Тиги без кристалите на Алфапарф. Ами няма фриз. Обаче пък маската не ми прави хубава косата без финишите и балсама след нея, не ми харесва ефекта. Не съм доволна и това много ме учуди. Доста суха ми стоеше косата. А когато сложа спрей финиш, олио или кристали не е така. Дори и с Лореалската лека маска косата ми е видимо по-меса и лъскава.
За Икаров не искам и  да чувам.За мен това са пародия на масла.Съжалявам много,че преди години толкова съм се мазала с тях и съм чакала ефект.От стимуланта им също не съм доволна.
Мислех от Зоя да купя,но гледам,че в темата за маслата има и доста недоволни от тях.

# 529
Мис, аз също се учудвам, че не харесваш маската на Тиги, просто бях убедена, че ще ти допадне.
Пробвай да ползваш друга серия за няколко измивания и тогава пак измий с нея, за да се види ще има ли разлика.
Може би имаш нужда от протеин в момента, както е писала Чаровницата.

# 530
  • sofiq
Аз ползвам био кокосовото масло от Лидл,много съм доволна.
За маслата на Икаров....мнението ми не е добро за всичко което съм ползвала,конкретно кокосовото няма нищо общо с истинско кокосово масло.

# 531
Мис, аз мисля да я пробваш с друг шампоан тази маска. И задължително хидратиращ финиш.

# 532
  • София
Момичета, имам проблем и се надявам да ми помогнете. Имам много мека коса, но след няколко маски с домашния еластисайзър, косата ми стана твърда, на клечки и се заплита от нищо. Мих я с ДПШ на Балея, косата ми стана страхотна, но на другия ден пак стана твърда и гадна. Боядисвам се, но това го правя от 11 години и едва ли проблема е в това. Не съм сменяла козметиката си, нито боята. Какво да я правя?

# 533
Спри дом. еластисайзър и наблегни на измиване с протеинови/кератинови продукти няколко измивания. Simple Smile
След ДПШ на Балеа каква маска/балсам сложи ?

# 534
Щом е твърда и гадна, не е ли по добре хидратация  newsm78

# 535
Ами пише, че е станала таква след еластисайзъра, който хидратира по принцип, та аз предположих, че е прехидратирана и съответно трябва протеин. Simple Smile

# 536
Жана, харесвам я маската,но ми е странно,че стои такава косата, като суха и все едно съм й сложила маска от 5 лв. С финиши е друго. Просто приемам, че трябва всеки път да си средвам стъпките-маска, балсам, финиш. Винаги когато пропусна някоя го няма същия ефект. Косата е просто по-суха. А може и да й липсва протеин, трябва да проверя. Все пак изсушава си боята.
Ел, съвета ти е абсолютно адекватен и полезен, обаче провеждам лечение и още поне месец ще съм с този шампоан.

# 537
  • София
Ами пише, че е станала таква след еластисайзъра, който хидратира по принцип, та аз предположих, че е прехидратирана и съответно трябва протеин. Simple Smile
Сложих протеиновата маска на Роза импекс. Подстригвах я преди 2 седмици и няма как да е това.

# 538
При мен за да подейства еластисайзъра, трябва да съм мила преди това поне веднъж с хидратираща серия.
Ако съм мила с протеин преди това става ужасно суха и заплетена цялата.

# 539
  • София
Аз съм от щастливките с гъста и хубава коса по рождение. Не полагам особени грижи. Използвам най-обикновени маски и то като балсами. Нямам време да стоя с тях. Поради тази причина нямам идея какво е финиш. Ще се радвам някой да ме образова Joy

Общи условия

Активация на акаунт