Клуб на храбрата шивачка - тема 20

• 80 312
  • 787
  •   1
Отговори
# 165
Аз дори не намирам думи за отзивчивостта и отделеното време, просто не знам дали през живота си съм срещала подобен човек.

# 166
Сърдечно благодаря на всички за топлите думи!!! А сега да видим какво става с машината на vige. Пробва ли да шиеш? Пипала ли си настройката на совалката?  Ето малко видео, което може да ти е от полза, независимо, че машините са по-различни. Важно е да разбереш принципът на работа. https://www.youtube.com/watch?v=jws5wHjqlMw
https://www.youtube.com/watch?v=dCmiKKl7eAA
https://www.youtube.com/watch?v=EcjWsUFnT-E
Вторият клип е центровка на професионална машина, но много ясно се вижда какво трябва е разстоянието от носа на грайфера до иглата. В следващото видео  ще видиш как една руска мома прави настройка на опъването на двата конеца. Можеш да поставиш програма на най-едър зиг заг и да видиш това разстояние на носа и иглата, но тя да е в най-дясна позиция.

# 167
Машината тръгна, но без вашата помощ нямаше да се справя. Оказа се, че основния проблем е, че тази част от долу, която не се вади е разместена. Нагласихме я с преместване с пръст, търсихме начин да затегнем тази част та да не се размества, схванахме идеята защо се получава и от видеата и това което обяснихте какво трябва да е положението на острото връхче спрямо иглата беше разковничето. Безкрайно благодаря!

# 168
 Радвам се, че съм бил полезен. Частта с острият връх е тази, която се нарича грайфер. Е, дано вече да няма такива проблеми.

# 169
Да, да бяхте изключително отзивчив и без вашата помощ нямаше да се справя със сигурност. И само и аз да дооточня, ако има някакво значение. Този грайфер (частта с острото) е във форма почумесец и се изважда, а с още една друга част, също полумесец заедно правят кръг, но тази друга част не се вади толкова лесно, за нея си трябва буквално разглобване на машината. И точно тази друга част беше разместена и без някакво голямо усилие от вашите толкова подробни обяснения с лек натиск с пръст успях да я завъртя до положението в което трябва да се намира грайфера. И за нея разглеждах,  но не открих с просто око начин да я стегна малко, защото веднага изпробвах машината и докато наглася горния конец да е нито прекалено отпуснат, нито прекалено стегнат, при стегнат тази част веднага се разместваше и я връщах няколко пъти, но при положение, че машината работи о вече благодарение на вас знам как да го оправя, а става за секунди се чувствам изключително щастлива и не ме притеснява особено.

# 170
Да, това е леглото на грайфера. Така. Грайферите на машините с вертикален люлеещ грайфер са еднакви. Леглото и задвижването на грайфера е различно при различните машини. От положението на това легло, зависи на какво разстояние от иглата ще минава носът на грайфера. Но разстояние по оста, което ще рече плътно до иглата, или далеч от иглата. Ако разстоянието на носа е далеч от иглата, машината ще прескача бодове. Ако е прекалено близо, е възможно да чупи иглата при високи обороти. Точно затова това разстояние трябва да е колкото цигарена хартийка, сиреч напълно незначително. Как е изпълнено закрепването на това легло при твоята машина, не знам. Просто ме сърбят ръцете да я видя тази машина и да я направя добра за шиене, доколкото е възможно, защото като нова е била доста евтина. И тъй като откровено казано е марка ,,куче'', може би затова в мрежата няма почти никаква информация. Помоли някой технически грамотен мъж да види откъде се премества леглото! Има някакви болтове. Къде са точно, не знам. Ако имаш възможност, снимай добре осветено, в едър план и фокусирано, от поне два ракурса! Отблизо само леглото и цялата долна част на машината. Поправях наскоро машина на която трябваше да направя тази настройка и ми трябваше време да разбера откъде точно се променя. Мисълта ми е, че дори и с добри снимки, някога е нужно ,,око да види, ръка да пипне''. Това което забравих да спомена е, да смажеш машината. Махни грайфера и капни две капки в леглото му, там където се трие в него! С това проблемът няма да се отстрани, но ще облекчиш движението на грайфера.

# 171
Сега, като прочетох много внимателно последният ти пост, чак тогава зацепих, че става въпрос не за леглото на грайфера, а за задвижването му. Развили са се два болта на дългата ос на тази полудъга. Трябва задължително да се стегнат, защото ще почупиш още игли. Снимайте цялата долна част на машината, за да видя къде са тези болтове и да се стегнат. Не трябва да се оставят нещата така, защото може да се нарани грайфера, а тогава става лошо. За да ти спестя снимането, ако машината шие добре сега, вземи отвертка и стегни силно всички болтове, които виждаш! На някои машини болтовете се стягат с имбус (шестограмен ключ) и са два, или три милиметра. В такъв случай, ако нямате вкъщи, помоли някой майстор или съсед да ти даде!

# 172
Здравейте,
линкът за програмата за конструиране на поли и панталони не е активен. Някой може ли да даде нов линк или подобна програма?

# 173
https://imgur.com/a/beJoIN2
https://imgur.com/a/oG4Vn6p
https://imgur.com/a/nkGonkf
https://imgur.com/a/GCr2C94
https://imgur.com/a/f0mhz4k
https://imgur.com/a/gElD7SH
Последната снимка е от зад, под една прозрачна тапичка е това, което е продължението на този дял  от зад.

# 174
На третата снимка има едно черно капаче, завито с черни винтове за кръстата отвертка. Развий ги, махни това капаче и пак снимай от различни ракурси! Машината има доста по-добър вид отколкото предполагах.

# 175
# 176
Много добре! Виж тази първа снимка! Над зъбното колело има една черна втулка. Както и предположих болтчетата, които трябва да се стегнат са с имбус. Другият болт, който трябва да стегнеш е на зъбното колело! Както и предположих горният болт е за имбус два милиметра, а на зъбното колело е три милиметра. Така както е завъртяно се виждат само по един болт горе и долу, но със сигурност има по още един болт. Трябва да завъртиш машината и да получиш достъп и до вторите болтове. Така и не писа имаш ли такива шестограмни ключове. Трябва да си сигурна, че машината е добре центрована и шие. Само в такъв случай трябва да стягаш болтовете. Освен тях стегни и всичко, което може да се стегне. Зъбните колела са метални, за разлика от новите машини, на които полузъбното колело е пластмасово. Внимателно стягай, но доста силно, за да не се развият пак!

# 177
Това, което пропуснах да спомена, е да избършеш старата грес и без да клепаш излишно, да гресираш зъбните колела с прясна грес! Завърти машината на ръка, за да се смаже добре и пак смажи на точното място! На последната снимка, ясно се вижда, че на местата дето контактуват зъбите, не е останала смазка, а е встрани. Това капаче е точно заради нея. Така се правеха машините през 80-те и 90-те години. Такива на новите машини не слагат, за по-евтино.

# 178
Отговарям чак сега, но след вчерашното обяснение ако искаш вярвай цял ден и вечер, до един през ноща се борих с нея  имах имбус, за четирите дупчици се оказа номер две, в едната дори се счупи имбуса и няма изваждане, затегнах всички билтчета, който видях, но този прожлем си остана, при малко напрежение или докато наместя конците да правят хубав шев, се размества тази част, но отварям, вадя долния конец връщам ръчно на зад "полумесеца" и всичйо е ок. И както казваш ти когато помагаш на някой оправяш един проблем, те ти говорят за друг и аз лато останалите да не остана по-на зад. Има  при мен проблем и с чинийките, сякаш или самото копче което се върти е някак изядено или си работи както иска. Може и на нула и на девет да е съвсем хлабав, или съвсем стегнат или да се нагласи супер и при работа изведнъж да се затегне до късане на конец, но това се случва само ако малко се позабравя с педала. Тук може би този дял трябва да се смени, но ще се пробвам с няколко неща да видя дали проблема не е в по-голямата си част в мене. Та в тези ситуации пак се превърта онзи дял, но... вече го приемам за нормално. Не само че машината спира, а и частта превърта, и неразположението е в това, че трябва да се отваря и връща ръчно. Сега ще я отворя да сменя тази смазка  за която говориш в последния пост. И за пореден път благодаря за абсолютно всичко и сигурно си нямаш и на идея колко много означаваше цялата тази помощ. Без теб специално моят глас би бил глас в пустиня. Наистина няма такива хора, който толкова отдадено и безвъзвратно да отделят толкова внимание  на някой абсолютно невидим и непознат. Безкрайни благодарности и се надявам да си много щастлив в реалния жувот, защото го заслужаваш!

# 179
Е, няма да оставим магарето ти в калта! Днес на работа, ми дойде друго просветление за твоята машина. Вчера на две места ти писах, че искам да видя цялата машина отдолу на снимка, но явно не си разбрала, Както и да е. Също така ти писах да стегнеш всички болтове, които виждаш в цялата долна част. Независимо дали се стягат с имбуси, гаечни ключове или отвертки. Трябва да се стегнат болтовете, които се намират на оста на зъбното полуколело. То завърта кръглото зъбно колело напред, назад. Ако искаш снимай, ако искаш недей. Ако не се виждат тези болтове, завърти машината и ще имаш достъп до тях. Определено са два и обикновено се намират на поне 15-20 сантиметра надясно от зъбното колело. Предполагам, че са имбусни. Затова казах, че е по-добре око да види. Вече съм сигурен, че там е проблемът, защото последният път като правих подобна машина, се оказаха точно тези болтове. А чак да счупиш имбус е прекалено, дори за начинаещ Smiley. Не си знаеш силата Smile! Да, писах силно, но не чак толкова. Добре. Да оправим първо стягането на тази ос, а за бремзата ще мислим после. Ще бързаме бавно!

Общи условия

Активация на акаунт