Клуб на храбрата шивачка - тема 20

• 79 479
  • 787
  •   1
Отговори
# 690
Здравей, горчива! Не вярвам, че си много горчива, щом си решила да дадеш шанс на наследството. Тези машини, са най-здравите домашни машини произвеждани някога. За времето си, са били революция и обект на завист от много жени. Ако проблемът е в скъсан ремък, той може да се снади, или да се купи нов. Продава се кожен ремък ( ако искаш ще потърся сайт), пробива се с шило и се снажда със скоба от стоманена тел. Тази машина не се плаши от дънки и дори кожа. Ако обаче решиш да се занимаваш с шиене, тя няма да ти е достатъчна. Защо? Ами защото ще ти трябват оверлочни шевове за зачистване, да може да шие илици и копчета, а защо не и украсителни шевове, за детски и дамски дрехи. Добре. Истината е, че съвременните машини до 1000 лева, не обичат да шият дебели платове и дънки. Използваме различни начини и крачета, но с различен успех. А ето и моят скромен съвет. Ако наистина си сигурна, че искаш да се занимаваш с шиене, дори да е само за домашни нужди, купи си съвременна многооперационна машина. Точно коя да бъде тя, сме разисквали на над 100 страници ето тук:
https://www.bg-mamma.com/?topic=268305.msg38656001&utm_sourc … Mails#msg38656001
Както казах, Сингерът е незаменима машина за плътни материи, но в комбинация със съвременната, ще са отбор юнаци. Ако искаш Сингерът да се възстанови, питай и пиши какво в транспорта не е наред и заедно ще го оправим!
Тъй като не си обременена от предразсъдъци, мисля, че тази електронната машина за 200 пари, с 200 операции, ще е идеална за теб. Засега отзивите за нея са повече от отлични. Ето я:  https://www.youtube.com/watch?v=eO4LSM3MMyQ   А ето и как шие:    https://www.youtube.com/watch?v=JlyO64Ntbnw
Апетитът идва с яденето и след време, ще те обзаведем с чисто нов четириконечен оверлог за 170 пари.

# 691
  • София
Благодаря, електричарю. Определено ще й дам шанс, другия месец ще си ида до бащиния дом, та ще врънкам ММ да я вземем, а до тогава ще ви следя, барем нещо ми влезе в главата задочно. Nerd

# 692
И аз мисля ,че апетита идва с яденето и моята шевна машина не ми е достатъчна и искам  електронната машина за 200 пари, с 200 операции ама коя марка и от къде да е.......??????

# 693
Здравей, интересно! Машината се казва Medion MD 15694 и я продават тези двама ергени ето тук:
https://www.facebook.com/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0 … 1266430570050090/
 Върти скрола много, много надолу и ще я намериш! Малко по-надолу, има друг модел електронна машина на същата марка за 180 пари. Тя обаче е с 5 мм зиг заг, 4 мм. прав шев и 50 операции. Съветвам те да купиш тази от 200 пари, защото е със 7 мм. зиг заг, 4,5 мм. прав шев и 200 операции. Не си струва да спестиш 20 пари.
В случая може да помогне Mari_qana, защото преди 3 седмици я поръча и я получи за един, два дни. Тя може да даде повече подробности, какви крачета има, лесно ли се работи и так далее. Преди няколко дни, една дама искаше да поръча пак от тях оверлога за 170 пари, но каза, че не е могла да се свърже. Да не би да са го ударили на почивка по празниците? В краен случай ще я поръчаш от тук:
https://bazar.bg/obiava-18977510/prodavam-domashna-shevna-mashina-medion-15694
Сега, като се поразрових в компютъра, който се намира в черепната ми кутия, си спомних, че ти си баш майсторката, която сама си смени грайфера на оверлога. Как е той? Върти ли ти червата? Ако успееш да се свържеш с тях, купиш и пошиеш, напиши един ферман как е, доволна ли си, какви са недостатъците и предимствата. Но не само с две думи, а все едно пишеш есе от три страници за шестица на изпит. Все трябва да ви вадя думите с ченгел от устата!

# 694
Благодаря за информацията, Електричарю. Знаех, че тук ще получа информация за това, което ме интересува по въпросите свързани с шиенето. Обмислям закупуването на машината- Медион15694, но първо искам да проуча как работи, да чуя отзиви за нея, да видя клипчета как се работи с нея..... и тогава да реша. А благодарение на Вас оверлога ми работи и си го ползвам, но вече много, много внимателно. Приятен ден!

# 695
Радвам се, че оверлогът си го пазиш и работи добре! Дами, които имат този Медион от три години, са наистина много доволни от него. Аз защо се ядосвам? Защото всеки ИСКА готова информация, но не си прави труд, да напише подробности. Нали затова е този форум - за взаимопомощ. Само пишат ,,- Много съм доволна''! Призивите ми всеки да пише отзив за своята машина, независимо колко е стара, нова, скъпа, или евтина, останаха като глас в Сахара. Тъй като си направих труда да търся информация доста време, ще си позволя да поместя два поста на две дами:
   - Аз си купих розовата преди около два месеца, най-вече заради красивите бодове, така че впечатленията ми са от скоро. Засега на нея съм ушила четири чанти, доста плътни, отначалото до края, така че с плътните материи се справя отлично, при това работи доста тихичко. За сравнение, на прехвалената Toyota CEV, която трака като трактор, толкова дебело не можах да зашия. Ако решите да си купите машината, питайте търговеца, дали щепсела е пригоден към нашата електрическа мрежа или трябва да си купите адаптерче.
Ето и друг пост:
 - Аз също си купих розовата. Наистина е тиха в сравнение с Toyota Jeans която имам. И двете ми шият доста дебели тъкани, кожа. Само още с илиците не ми се получава, но съм направила само един опит. Мога да кажа че съм доволна. И с буквите се справя добре.
 Тази мацка, дето не й се получаваха илиците, не знаеше, че трябва да постави краче за автоматичен илик и копче в него, за да може машината да шие коректно илика. Машината са й я подарили само с основното краче. Само знам, че ако по една, или друга причина, не ушиеш иликът отначало докрай, машината дава грешка и трябва да се рестартира.

# 696
Ти агитираш, но няма смисъл аз на пример да пиша.... Вчера си поиграх на играчката, гледах някакъв клип в тубата и изпробвах скрития-слепия ... шев, Ами стана и без специално краче.
 Не схващам дали преди да дам на заден трябва да спра и тогава, мисля че пробвах и по двата начина на прав шев и в някой от случаите набираше конеца при совалката. При първа проба виждах разликата в дължината на правия шев, после не...може да е мое недоглеждане. Чудех се дали да я подмажа, защото 90% от нещата са пластмасови (голям рев) .... дори зъбите сякаш са пластмасови.... Иначе шие. Прочетох ти 90% от публикациите и онези двамата трябва да ти дават някакъв процент. Та септември- октомври очаквам едни 300евро и ако до тогава не ми изскочат неочаквани разходи и желания, половината (2/3) ще ги инвестирам в съветите ти. Просто мнооооого ми се иска.  
Ако трябва още подробности по моята, само кажи...
само да си набавя нова и я давам на децата да се учат.
Лампичката светва като включиш машината, няма копче за нея. На крачето от зад няма онзи прорез за рязане на конеца. Върви сравнително бавно, хора със слаби нерви могат да си докарат ако не инфаркт, то поне инсулт.
На три-четири ката вижда зор, ама щеше да е тъпо да я счупя на втория ден.
За игли пише само 90
..та имам едни 75 може и да ги пробвам дали наистина не стават.
Педала е 10/10 см.
Децата ще полудеят от кеф ако си взема нещо сериозно...

# 697
Vige, лошият опит, също е ценен. Поне ще помогнеш на друг, да не си хвърля парите на Михаля. Не, не трябва да спираш, като искаш да правиш затяжка. За играчка на децата става. Поне съм сигурен, че ако си купиш Медиона ще пишеш подробно.

# 698
  • София
Здравейте, шиещи хора!За съжаление няма никакъв шанс да напиша няколко дълги изречения, камо ли есе, защото работата ми е такава, че трудно намирам време. Ето сега около празниците си направих сметка да шия усилено с новия Medion и после да давам отчети, обаче се оказа в четвъртъка преди Разпети петък, че ще трябва да работя през ден, та чак до вчера така. Това е причината да не пиша много-много, но ви чета често, като начин да си почивам от едно снимане до следващото.  bouquet Очаквам сега, като минат изборите, да имам поне два почивни дни един след друг, за да пошия тогава. Стискайте палци, да не ми мине черна котка път, да не е това сметка без кръчмар или Господ да не ми се смее на плановете.

# 699
Само да споделя.
Стесних си един  панталон и малката като ме видя дотича с два чифта дънки. Малко изпаднах в паника... Обаче машинката взе че се справи безпроблемно. Понеже стесняванията бяха на самия крачол от бедрото до долу , психически се настройвах, най-долу да въртя ръчно, но не се наложи. После правия шев и рязането ударих и един зиг-зак, за сега всичко е ОК.

# 700
Здравейте, имам машина от Лидл. Трябва да ушия възглавници за градински мебели, но съм начинаеща. Гледах дамаски, но се чудя ще може ли за се шие на тази машина такъв плат? Ако не, какъв тип плат да взема и от къде в София? От къде купувате дунапрен? Благодаря.

# 701
Здравей, Dragon's Girl! Всички марки машини от ЛИДЛ ще ушият дамаската. За дунапренът, ще трябва помощ от софийските дами.

# 702
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
https://www.olx.bg/ad/memori-pyana-na-listove-za-matratsi-i-top- … M.html#a6d104fc2d
скоро ще ги проверя лично Simple Smile

# 703
Благодаря. Ще купувам значи. Има ли някакви кройки на подобни възглавници или каквото сътворя Simple Smile А аз съм напълно начинаеща, да не кажа, че това ще ми е първото произведение Simple Smile

# 704
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
зависи какво искаш да направиш.
аз предпочитам плътен плат (хасе или подобно) и вата, за да се перат лесно. Simple Smile
ако слагаш дебел дунапрен ще трябва да направиш калъф с цип, за да не се отваря сам и да се сваля лесно.
може и с велкро, но има риск да се разлепва, когато някой седне.

Общи условия

Активация на акаунт