Клуб на храбрата шивачка - тема 20

• 79 477
  • 787
  •   1
Отговори
# 705
Колко вата отива за 1 нормална възглавница напр.50/70?

# 706
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Колко вата отива за 1 нормална възглавница напр.50/70?

зависи колко твърда обичате да е възглавницата ви за спане. а защо вата? тя не се ли се степва?

искаш ли да кажеш каква ти е идеята, за да може да ти се помогне най-добре. Simple Smile

възглавницата за градинска мебел, с вата, за която писах е нещо такова.

или такова

намирам ги за много удобни, защото се перат целите, без да се сваля калъфката.

ако искате по-дебели и плътни, с дунапрен, е по-добре да са със свалящи се калъфи

# 707
Като спомена какво ще правиш се сетих , че и за нашия двор ших калъфки за възглавниците на които се сяда, но нашите не са с вата, а използвахме от някакъв стар матрак , то не е точно матрак, а гъба, около 20см. та трябваше само да взема размер и направих калъфки с преклапяне.
ПС: също така забравих голямата си гордост, от дънки направих калъфка за седалка с облегалка на трактор, като спазвах всички извивки , на вътре на вън. Направо стана като оригинално, ще снимам някой ден. Та така новата седалка да остане нова максимално време.
ППС: И по случай горния ми пост, може и да се радвам, но лампичката в главата ми свети, че ако продължа така, може много бързо да ме видите да мрънкам, че нещо й трака, да помагате.... И на края ще бъде дилема дали да я оправям или нова...или да си карам със старата... ПППС: Понеже коментара преди този се пусна докато писах...моите са като последна снимка.

# 708
Нещо такова си го представям - с дунапрен долната и страничната част и отделно възглавници от вата. Мебелите са от палети.

# 709
за дунапренените долна и странична част има варианти
може да се скроят две части, горна и долна, с размерите на възглавницата и една странична лента, с ширината равна на дебелината на дунапрена. не забравяй да оставиш резерв поне 3см за да не се изнищи. 
на тази снимка се вижда как са скроени и зашити заедно горната и долната част със страничното парче.

това включва повечко шиене Simple Smile

другият вариант е да се "обвие" дунапрена с плата (без кроене на тоя етап), да се отбележи с карфици или топоска, къде трябва да се оформи ръб и да се шие след това по отбелязаното. Simple Smile
вижда се на последната показана снимка в предишния ми пост. Simple Smile
с по-малко шиене е. Simple Smile

аз бих предвидила цип или велкро, за да се сваля калъфа и да се пере.
даже бих изпрала плата преди да кроя и шия. свиват се.

# 710
Благодаря, ще пробвам пък ще се похваля после Simple Smile

# 711
  • Добрич
Преди няколко лета си ших възглавнички за балконските мебели. Сандъкът-ракла също е от палети. Купих си дунапрен с дебелина 4 см и стана идеално. Даже не съм кроила за дебелината, а уших просто правоъгълници, в страните на които сложих сантиметрите за дебелината. И за да се улесня още повече и цип нямат, нито лепка. Просто ми отиде малко повече плат, защото подпъхнах около 15 см навътре от едната страна. С такова застъпване, около 15 см няма опасност от изваждане на дунапрена, а в същото време калъвката е подвижна и може да се свали и изпере при нужда.

Като по-млада шивашка много се стараех всяко нещо да е изпипано, но сега залагам на удобството без жертва на време. С годините съм захитряла...

# 712
  • София
Тези имат магазин някъде на Сточна гара. Преди търсех дунапрен и попаднах на тях. В крайна сметка си го купих от един магазин на Ботев. Беше някъде близо до колоните на Пиротска, посока Сливница отдясно.

# 713
Аз скоро купих един хубав дунапрен 190/72/8 за 31 лева от https://dunapren.eu/ Намират се на бул. Христо Ботев, близо до кръстовището с бул. Сливница. Правих дюшек за бебешко креватче и от парчетата разни други неща. Казаха ми, че мемори пяната загрявала + е по-скъпо от дунапрена, да го имате предвид.
Да допълня, ципове за всичките калъфи за матраци, които съм шила взимам от фирма Боми  https://www.bomi-bg.com/ в Западен парк. Те продават само "на едро" в смисъл поне по 5-6 броя, аз им казвам, че имам ателие Smirk.... Цените на всичко са много по-добри от тези по магазините.

# 714
благодаря млв, фри Simple Smile
искам нещо допълнително за матрака на дечко. ще погледна и дунапрените. Simple Smile

# 715
  • sofia
Гледам, че сте на вълна възглавнички. Ето моите за сгъваемите столове. Пълнежът е от старите матраци на децата, които разглобих. За цип, преди години купих 100 м ципова лента и машинки, ще имам до края на живота си Joy

# 716
Веси, направо страхотно Flowers Hibiscus
И аз ще правя седалки и попивам от темата всичко, което се предлага.
И имам един много тъп въпрос, - това сивото , от третата и четвъртата снимка, как се назовава и за какво служи?
Имам такова купувано кой знае кога и по какъв повод, наскоро си изрових всичките материали и го видях. В какви други  случаи се използва?

# 717
  • FRANCE
Веси, майсторка си Flowers Tulip

# 718
  • sofia
Благодаря, момичета!
Тайс, това е тапицерски филц. Има мек и твърд. Този е твърд, стои като колосан и в случая го ползвах, за да уплътни възглавницата и да се деформира по-малко.
Преди години имах идея да го ползвам за калъфи за лаптопи и чанти, ама така и си остана.

# 719
Нали обмислям покупка на нова шевна машина интересуваме мощност 35W достатъчна ли ще е ( моята  е 75W- за домашни нужди)? Тази разлика в мощността върху какво дава отражение при шиенето?

Общи условия

Активация на акаунт