Отопластика на ушите

• 23 333
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
Здравей,
На мен доктора ми каза да купя лента Липоеластик, но точно когато ми трябваше никъде не беше налична. Това е тя:
https://apteka.framar.bg/30075676/%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%B5 … u-velcro-fastener

Взех тази, но ми беше неудобна и през нощта все трябваше да я намествам :
https://ortopedia.bg/vsichki-artikuli/sledoperativna-kompresivna … hi/?cn-reloaded=1

# 76
Здравейте, обмислям да си правя корекция на ушите, и искам да попитам някой има ли мнение за д-р. Евгени Шарков?

# 77
  • Пловдив
Здравейте, след колко време ушите се връщат в предишната си форма при неуспешна операция.

# 78
Здравейте, преди една година си направих операция на ушите, вчера напипах нещо остро  с ушната ми мида и помислих, че най-вероятно е трънче. Когато се опитах да го изкарам видях конец, който не можеше да издърпам нацяло и се прибра отново както беше. Притеснявам се дали е опасно, защото явно са забравили да махнат всички шевове, когато съм ходила да ми ги махат (преди една година). Въпроса ми е има ли опасност и дали има как с нещо да се намаже или не знам за да се махне?😀

# 79
Здравейте, има ли някой, който си е правил отопластика при д-р Молов и ако може да сподели мнение?

# 80
Здравейте , може ли да изкажете мнение за отопластика , който си е правил такава близките 2,3 години.
Предстои ми и ще се радвам да прочета мнения , за да се окуража.

# 81
Здравейте , може ли да изкажете мнение за отопластика , който си е правил такава близките 2,3 години.
Предстои ми и ще се радвам да прочета мнения , за да се окуража.

Здравейте, а може ли и Вие да споделите, ако вече сте си направили операцията?

# 82
Здравейте, Мами!
С извинение за нетипичния и дълъг коментар, но такъв аз търсих преди операцията и не намерих.
Аз съм 3 месеца след моята операция и смятам че не си заслужаваше…, а за мен беше безплатно (хирургът ми е роднина). От момента в който се реших на операцията, до самата операция минаха 2 години, защото моите близки искаха да са сигурни че и аз я искам. Е направих си операцията и въпреки, че според някои промята е положителна, аз твърдо смятам че направих грешка. На 19 съм и ушите ми бяха както комплекс така и учител, бях подценил колко съм ги обичал. Явно аз съм старомоден и само след една козметична процедура съм прекалено драматичен и с “клепнали уши”, но сега вътрешно, а не външно. Също мисля, че проблема с ушите за много ушати колеги се превръща във фикс идея, и е единствена желана за тях козметична процедура и за това ви предупреждавам, че психологически възтановяването поне за мен беше по-трудно. Бонус съвети (за шматчиците, по мое мнение, които са твърдо решени, че  ще си правят операция):
– Очаквайте първите два месеца ушите ви да са прекалено назад, защото тъканите имали памет, за да застанат леко по-прибрани първо трябва доста да ги приберат, след което ти щръкват обратно.
– Уверете се, че знаете точно какво искате, не просто “ушите назад”–> ако долната част на ушите ви (обичката/ лобулът) стърчи и приберете назад горната част, който е далеч най-срещания подход на хирурзите, долната част ще ви се види много щръкнала, дори и цял живот долната част да не ви е дразнила изобщо, след операцията поради загубата на балансиращата си горна част, и особено в началото, защото тогава ушите са нарочно прекалено прибрани.
– Очаквайте доста неприятни първи седмици, когато сте превързани през първата седмица, ще чувствате че нещо под превръзката тече (това са нервите които се свързват след раната) или кръв която може леко да прокапе (това също е нормално).
Ще чувстате че ушите ви са прегънати под превръзката.
Ще трябва да спите по гръб първия месец, и препоръчвам дори на диван с вдигната облегалка за главата първата седмица, тъй като по лесно ще ви е да не се въртите, а и по малко натиск на ухите тъй като не сте легнали напълно.

Това е всичко, Мами (истински и интернет Мами) BlushBlushBlush. Хехе моя съвет, спестете си стреса, но и да не го спестите не е трагедия.

# 83
Не от личен опит, но на много близък човек, за мен операцията си струва, ако ушите не се върнат в почти изходна позиция. Да, в началото са много залепени до главата, но то това се иска. Ако се отпуснат много, не си струват болките, парите, неудобствата, за да се ходи само 6 мес. - година - две с прибрани уши!
Иначе има голям ефект и комплексът се премахва!

# 84
Здравейте на всички!
Пускала съм мнение за моята операция,но не се сдържах да напиша отново.
Аз не съм привърженик на корекциите.Ако леко коригирам някои неща ще стана невероятна ,но ме е страх,че ако не ги харесам ще съжалявам винаги,защото и сега си се харесвам.
Но едното няма нищо общо с другото.
Смятам,че не е ок да си слагате импланти заради възможните усложнения или да си правите ринопластика,ако не ви е много необходима,за да не съжалите за ефекта,но са отопластиката…Направете си!!!
С много красива дълга къдрава коса бях и това бе единственото ми спасение от щръкналите ми уши.Не исках да спортувам и до 28г никой не ме е виждал с прибрана коса,а не ми бяха прекалено щръкнали.
Това да може да си прибереш косата,да си откриеш лицето ,да спортуваш свободно и да не мислиш дали ти стърчи ухото е уникално не толкова за физиката ти,колкото за психическото ти състояние.
Всяко нещо,което ти донесе такъв комфорт и спокойствие да не мислиш за нещо,което те натоварва си заслужава,а това е наистина много лека манипулация.
Бих препоръчала на всички възрастни и дечица

# 85
Напълно съм съгласна с мнението ти!
За лека, не е толкова лека манипулация, зависи какво точно се прави - дали режат хрущял или само пришиват назад. Лошото е, че неуспешните отопластики са доста и често хората я повтарят.

Общи условия

Активация на акаунт