Грип 2018

• 75 772
  • 536
  •   2
Отговори
# 165
  • София
Да и според мен е много нетипична бактерия, за болка в гърдите. И аз имам и болка и слабост и явно и невралгия, която ми носи и сърцебиене и систули и нервни импулси на ръка, крак и ребро. Температурата ми я измерих сега отново е 36.8. Не се е вдигала засега повече от това
Моята кашлица беше ужасна, първо суха, после с храчки, и като кашлях ужасни болки в ребрата, баш на 30 се разболях и в чужбина, чак на 03 отидох на лекар, бях в ужасно състояние, мислех че съм с пневмония, лекарката каза не е. А и бял дроб не боли, няма нервни окончания. Почна лечение с мускулен АБ, за 5 дни, у Глюкоза ми вливаха че не ядях и нямах сила. Позакрепиха ме на 06 се прибрах и пак по доктори. Но това запомних  от доки, че ако имаш болки при дишане не е добре, ако е при кашлица е невралгия.

# 166
Очевидно пулмолога до сряда няма да предприеме нищо. Нито телефона си дава, нито е в града. И остава варианта за часът ми в сряда, а то си ме боли постоянно. Как ще работя нямам идея, май сама ще си взема антибиотик вече се чудя пенцилинов ли да бъде или гентамицин...

# 167
Поне на личната звънни. С първия пулмолог не можеш ли да се свържеш?
Гентамицинът се изписва на инжекции. Абсурд е сама да си го предписваш. А и има много странични реакции, трябва да се прецени доза, съвместимост с други л-ва.

# 168
Да на първият е вариант, но той ме лекуваше за невроза. Първо започна с мукоплант таблети, които нищо не правеха освен да ме карат да кашлям и то пак суха кашлица и после ми беше дал стрезан, защото си мислиеше, че е на нервна почва , понеже не бил чувал на слушалка нищо. Той и вторият не чува нищо, но много хора са казали, че доста от бактериалните инфекции, бронхити и т.  н. лекарите не успяват да ги уловят на слушалка и се стига ей така до усложнения и продължителни боледувания, които водят неблагоприятен живот от тук насетне. Поява на хронични степени и дори и фатални случаи има, не дай си боже...

# 169
  • София
Отиди на спешен кабинет в болница, обясни симптоми и лекарства, също и изследвания носи им всичко, кажи че ставаш по- зле и не можеш да чакаш до сряда,те са длъжни да предприемат лечение, не се лекува сама.

# 170
И това го сторих миналата седмца, ходих на такъв, казаха ми без клинична пътека от лекар няма да ме приемат. Явно в по-малките областни градове е така. Лекарите си измиват ръцете с болкоуспокояващи, правят договори с аптеките да  печелят чрез постоянна смяна на лекарства на пациентите и накрая файда никва. Вече се чувствтам с вързани ръце

свързах се с доктора, каза ми да добавя към ;екарствата цитрофлаксацин 2 пъути дневно 500 мг, каза че е много рядък случай да попадне в храчка, понеже ешерихиа коли била бактерия на стомашнп-чревният тракт и бъбреците, но имало и такъв вариант. Също така втора храчка да ми изследват, защото той се съмнява, че няма как да е само ешерихиа коли, но евентуално пак да си я заплатя. А аз като нямам храчки от няколко дена, не знам как ще успея да занеса, но ще го измисля някак си

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 18:31 от Не се сърди, човече

# 171
  • На земята
Ходих на снимка и излезе лек бронхит. Днес не съм имала температура, но продължавам да се чувствам зле. За първи път вдигам и свалям постоянно кръвното. Мериха ми го в болницата и беше 130/80, по-късно вкъщи ми беше 100/60. Това е най-гадния грип. Болките в гърдите и гърба си продължават.

# 172
Ходих на снимка и излезе лек бронхит. Днес не съм имала температура, но продължавам да се чувствам зле. За първи път вдигам и свалям постоянно кръвното. Мериха ми го в болницата и беше 130/80, по-късно вкъщи ми беше 100/60. Това е най-гадния грип. Болките в гърдите и гърба си продължават.

Ако не са ти изписали антибиотик , на мен ми изписаха ципрофлаксацин 500мг 2 пъти на ден. Изчиствало всичко, така казват.

# 173

Ако не са ти изписали антибиотик , на мен ми изписаха ципрофлаксацин 500мг 2 пъти на ден. Изчиствало всичко, така казват.
Сега да не даваш съвети как да се лекува?

# 174
Не, изразих мнение

# 175
  • София
Здравейте ,на мен от днес не ми е добре, главата много ме боли,цял ден ми е студено ,помислих си че имам температура ,но нямам . При вас какви бяха първите симптоми при този гаден грип?

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 19:53 от vikonetka

# 176
  • shumen
И аз бях в Понеделник с лек бронхит,а в Четвъртък вече с остър бронхит,пред пневмония и отит.

# 177
  • shumen
Виконетка,при мен започна с лека хрема и кашлица.В последствие и взе да ме тресе.

# 178
  • На земята
И аз бях в Понеделник с лек бронхит,а в Четвъртък вече с остър бронхит,пред пневмония и отит.
Лекарката, която ми гледа снимката, ми каза, че ако след 3-4 дни нямам подобрение, да ходя пак на снимка. Днес нямам температура, надявам се да не се влошавам. В понеделник съм и на работа и не знам какво ще правя, ако не ми е добре.

Последна редакция: сб, 03 фев 2018, 02:43 от tzifff

# 179
  • shumen
Аз чак вчера спрях да вдигам Т.За сега днес нямам,но до довечера много време.

Общи условия

Активация на акаунт