Грип 2018

• 75 719
  • 536
  •   1
Отговори
# 210
Мога да кажа, че аз съм жива жертва на почти  ежегодните грипни гадости, и сега, в обкръжението
на двама кихащи и кашлящи и пс@ващи, още не съм се гътнала...Yum Много се надявам
обче, че вече за трети път   Ремантадинът ще ме  предпази, или поне доста ще съкрати симптомите. Ако
досега не сте го разисквали - аз го пия примерно, на всеки 1 октомври по, 1 таблетка на ден, 30 дни като
ваксина. Препоръчвам го и на най-скептичните Yum Yum

# 211
   Майка ми е говорила с една нейна колежка и тя работи същевременно и в една аптека. Майка ми е питала тази колежка дали аптекарите си слагат ваксина. Тя й отговорила, че изобщо не си слагат ваксина и въобще не я предпочитат. Казват, че ваксината е неефективна.

# 212
Знанието не е мъдрост Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 13:53 от tarantula 0

# 213
  • в кукувиче гнездо
   Майка ми е говорила с една нейна колежка и тя работи същевременно и в една аптека. Майка ми е питала тази колежка дали аптекарите си слагат ваксина. Тя й отговорила, че изобщо не си слагат ваксина и въобще не я предпочитат. Казват, че ваксината е неефективна.
Брех, че глупости! Аз пък колкото аптекари питам - всички си слагат. И лекарите също. Точно, защото са ефективни. Аз лично си сожих тази година, и да чукам на дърво, дори един път не съм кихнала. А две години поред се смлях да боледувам зимата. Маналата особено направих такъв синузит, че пет месеца ми течаше гной от носа. Нали виждаш в темата как хората си патят тази година? Дали е за предпочитане?

# 214
   Ооо и аз се изпатих доста лошо от този грип. Още покашлям и не мога да се съвзема от този грип. Чувствам се уморена и ми се спи.

За ваксините - не знам вече къде е истината. Около мене само негативни мнения за тези ваксини. Дори и личният лекар изказа негативно мнение за тях.

# 215
  • в кукувиче гнездо
   Ооо и аз се изпатих доста лошо от този грип. Още покашлям и не мога да се съвзема от този грип. Чувствам се уморена и ми се спи.

За ваксините - не знам вече къде е истината. Около мене само негативни мнения за тези ваксини. Дори и личният лекар изказа негативно мнение за тях.
Аз съдя по себе си. Щом съм ок с ваксина, изобщо тая мъка не искам да си я причинявам повече. А в последно време се навъдиха много антиваксъри, които промиват мозъците на хората и за това някои хора се влияят негативно.

# 216
   Благодаря Ви за мнението за ваксината. Хубаво е да чувам от хора, че ваксините им влияят добре.

Един въпрос - след като си сложихте ваксина, разболяхте ли се? Какви ви бяха симптомите от разболяването?

# 217
Как да споделят хората, че ваксината е ефикасна като не се ваксинират?
Аз се ваксинирам от много години и не боледувам. ММ също се ваксинира, при него пак е така. Родителите ми и те така.
Допълвам поста си, за да отговоря подробно. През всичките години, когато се ваксинирам не съм боледувала. АБ съм пила, но за отит през лятото.
Преди десетина дни имах неразположение наподобяващо настинка, само лека хрема и малко отпадналост. Родителите ми в момента са по същият начин.
Имам познати, които се ваксинираха, но не бяха напълно здрави и боледуваха през зимата. Важно е човек да е напълно здрав при поставянето на ваксината.

# 218
  • в кукувиче гнездо
   Благодаря Ви за мнението за ваксината. Хубаво е да чувам от хора, че ваксините им влияят добре.

Един въпрос - след като си сложихте ваксина, разболяхте ли се? Какви ви бяха симптомите от разболяването?
Не, не съм се разболявала изобщо. Преди две години си бях сложила ваксина, тогава закъснях с ваксинирането и ме хвана някакъв вирус преди да съм изградила имунитет. Бях зле - тежка хрема, болки в гърлото, сълзи, болки в мускулите, не можех да стана от леглото. Общо три пъти се ваксинирам, и само веднъж съм се разболявала за тези три години. Пропуснах две години и си беше ад от всякъде. Влачех се с хрема нонстоп, не можех да дишам месеци наред, да не говорим за една упорита кашлица. Реших вече да се ваксинирам. Около мен много хор го правят. Аз работя с хора и често идват болни, кашлящи и сополиви, да чукам на дърво, не съм се заразала.

# 219

Не. Нито един от нас, цялото семейство + децата никога не сме били по-здрави. За първа година се ваксинирахме и оттук нататък смятам всяка година. В ХЕИ има кабинет и  ваксинират на място. Супер удобно и бързо и не се разправяш да мъкнеш ваксини от аптеки в хладилни чанти или да чакаш пред кабинета на ЛЛ, където вече може да се разболееш от нещо.

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 13:10 от LillyM

# 220
  • Тра-ла-ла
И кои щамове обхваща таз годишната ваксина?! Включва ли примерно цитомегаловирус или инфекциозна мононуклеоза или за тях има отделни ваксини?!

# 221
Имам близка приятелка фармацевт, не се ваксинира и рядко се разболява. Но не ползват болнични, ходят на работа болни и заразяват хората. По-добър ефект ще има, ако болните хора се лекуват в къщи, а не да кашлят и кихат в лицата на хората. Детето ми се разболя от лек вирус, отидохме на лекар, само ние бяхме с маски. Всичко живо кашляше, кихаше, шмъркаше и бършеше сополи с ръка. В четвъртък бяхме на лекар, мен в събота ме заболя гърло, а детето в неделя вдигна Т. Разболяхме се от друг вирус, по-гаден и двамата почти едновременно и как няма...Вече на лекар отивам само, ако съм на умирачка. Ама заради тъпите бележки за градина се налага.

# 222
   Кой слага маска? Много е ниска здравната култура на българина. Говорих с един мой познат и той каза, че никога не би си сложил маска и те са били неефективни. Разкритикува ме защо нося маска и така съм отслабвала имунната си система. Когато си сложиш маска, те гледат странно. Но не ме интересува. Слагам си маска, когато има много хора на едно място. Важното е да бъда здрава.

# 223
Разкритикува ме защо нося маска и така съм отслабвала имунната си система.

Няма нещо, което да ти отслаби имунната система повече, от това да хванеш грип. Така те зашеметява, че бактерии, които до този момент не са били проблем за теб, решават да си устроят пир в тялото ти.

Изобщо не се връзвайте на тези глупости, имунитет срещу грип няма да придобиете с боледуване, догодина ще ви удари отново, пазете се от него с всички възможни средства, вирусът е доста гаден е опасен и в никакъв случай не е за подценяване.

# 224
При всички случаи, за предпочитане е някаква ваксина, която поне ще намали симптомите,
малко или много. Също има и билки за усилване на имунитета, но всичко това трябва да се
прави към края на есента Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт