Грип 2018

• 75 671
  • 536
  •   1
Отговори
# 60
Била е на пулмолог - и в началото на заболяването, и сега пак.
Аз също залагам на невралгията, както писах напред. Но имам и Хашимото, така че може да има връзка.
Ако е невралгия приемат на витамините ще облекчи веднага положението.

Като ви чета се замислих, че май никога не сме хващали грип, да чукам на глава...

# 61
Грипната епидемия не е само в БГ. Тук при нас не я обявяват, но има много болни хора.. Аз се разболях в началото на януари, не знам грип или настинка беше, с бабешки методи уж се оправих... Но сега пак ме повтаря и то с пълна сила... Все си мисля, че ако бях пила антибиотик първия път, сега нямаше пак да съм болна, Имам хроничен синузит, който явно се активира от всякакви вируси или настинки... Но на тукашните лекари въобще не им пука за болните, те всичко лекуват само с парацетамол и не изписват никакви други лекарства. А от аптеката не може да се вземе нищо без рецепта, даже обикновен сироп за кашлица... Направо съм възмутена от местното медицинско обслужване, да не говорим за ваксини, тук те са "неизвестни"... И все се чудя в кой век живеят тук?!? Sick Sad

# 62
Къде е това?

# 63
Ох, защо реших да прегледам тази тема, сега така се притесних... Имам дете на година и осем месеца и ако не дай си Боже се разболее, не ми се мисли, като слушам колко тежко го карате. Знаете ли дали човек е зарАзен само когато има изявени симптоми? Възможно ли е мъжът ми да се прибере видимо здрав и да се окаже, че вече се е заразил и преди да се усетим да ни го лепне?

# 64
Да. Има период от 2-3 дни, когато човек е заразен, но няма симптоми. Спокойно, всичко ще е наред Simple Smile

lunna pateka, това е правилното лечение. И ако повече хора го следваха нямаше да има толкова усложнения и боледувания.

# 65
Ох, защо реших да прегледам тази тема, сега така се притесних... Имам дете на година и осем месеца и ако не дай си Боже се разболее, не ми се мисли, като слушам колко тежко го карате. Знаете ли дали човек е зарАзен само когато има изявени симптоми? Възможно ли е мъжът ми да се прибере видимо здрав и да се окаже, че вече се е заразил и преди да се усетим да ни го лепне?

Да, възможно е. В началото си заразен известно време преди да проявиш симптоми. Мийте си винаги ръцете, не си пипайте лицето, очите,(често го правим неволно без да разберем) избягвайте да пипате неща, които пипат много хора като дръжки на врати, копчета на светофари и т.н. Избягвайте затворените помещения с много хора, стойте колкото се може повече навън. Проветрявайте често, никой досега не се е разболял от студения въздух, вирусите се разпространяват в затворени помещения.

И най-важното успокойте се, защото детето има нужда преди всичко от спокойна майка.

# 66
Моята майка повече от 15г. е на респивакс и също почти не е хващала грип. За Тамифлу не зная нищо и не мога да го коментирам. Но ние винаги сме запасени с ремантадин и доксициклин. Ако нещо ни сполети дори и през топлите сезони, веднага посягаме към ремантадина. В случай, че на следващия ден няма резултат от него, преминаваме към доксициклин и на 5-я ден всичко е в ред. Но подобрението се усеща още на втория ден след неговата употреба. Това е единствения антибиотик, който си назначаваме сами по свое виждане. Обсъждали сме го с личната и тя не ни критикува. Даже веднъж ми каза, че щом вече ни е втресло, дори и да нямаме висока температура сме за антибиотик. Добави, че доксициклин спада към слабите и не може да се говори за сериозни вреди от него.

# 67

Белгия

Последна редакция: ср, 31 яну 2018, 00:54 от lunna pateka

# 68

Мийте си винаги ръцете, не си пипайте лицето, очите,(често го правим неволно без да разберем) избягвайте да пипате неща, които пипат много хора като дръжки на врати, копчета на светофари и т.н.

Това ми го подчерта моята дерматоложка през лятото, заради разнообразните кожни инфекции. Трябвало да внимаваме дори да не се чешем с ръце, които са пипали какво ли не и не сме ги измили. Особено лицето!

# 69

Ау! Трудно ми е да повярвам! Особено за ваксините и антибиотиците.....

# 70

Абсурд в Белгия да няма ваксини. Просто сега вече е късно за ваксина, ние нашите ги сложихме в края на септември и доколкото разбрах вече са свършили. А и сега сме в окото на бурята, в момента има епидемия, след това заболеваемостта ще започне да спада.

# 71
Цитат
Даже веднъж ми каза, че щом вече ни е втресло, дори и да нямаме висока температура сме за антибиотик.
Такива лекари са за съд. В буквалния смисъл.
Втрисането е нормално за повечето вируси. АБ за подобни неща само влошават положението със следващото боледуване. Ваксини, АБ, порочен кръг.

От 1989 г. съм пила АБ един единствен път при епидемия от скарлатина в градината на детето. Не я развихме, само хванахме стрептококи (доказано с антибиограма). Дъщеря ми е на 13.5 г., с изключение на този случай не е пила нищо по-различно от понижаващо Т, когато вдигне над 38.5. Мъжът ми също от дете не е пил АБ. Откакто се лекуваме по този начин не боледуваме, 1-2 пъти годишно леки неразположения, които караме на крак.

АБ, когато няма бактериална инфекция само пречи на тялото да се пребори с вируса и го прави уязвимо за следващия.

# 72
Имаш много здраве!

Преди 20 и повече години се измъчвах без антибиотици само с витамини и ме тресеше цяла зима с малки прекъсвания! А сега не е така с помощта на ваксигрип, ремантадин или доксициклин......

А ние пък боледуваме още по-рядко от вас с помощта на ваксини и антибиотика, който споменах.....Вече 2г. нито летен, нито зимен грип......Но не посещаваме нашето море повече от 10г. и поради това на гръцкото и италианското летни вируси не са ни нападали.......

Последна редакция: ср, 31 яну 2018, 00:54 от vl

# 73
Не се сърди, човече,
не смятам, че нелечението е "най-доброто" лечение.. Едно е да тушираш болестта още в началото с някакви силни подходящи лекарства, които за 2-3 дни те "изправят на крака", а друго е да се влачиш болен 2 седмици, през което време заразяваш всички около теб, не си работоспособен, ако имаш някакви хронични болежки и те се акривизират и имунната ти защита отива по дяволите... И накрая получаваш поредното усложнение и след 14-дневно пиене на парацетамол (който през това време не ти е помогнал, но ти е повредил стомаха), все пак си толкова зле, че докторите искат не искат трябва да ти изпишат антибиотик... И питам аз кой има файда от това размотаване? За всеки случай не и пациента... Като кажат АБ бил вреден, до сега не съм чула някой да е умрял от антибиотик, но от усложнения от грип, зъбобол и други уж елементарни неща има вече страшно много случаи... Така че доктори, които да ми определят как да се лекувам или дали въобще да се лекувам, въобще за мен не са никакви доктори... Защото точно те първи се ваксинират още есента, а после седнали да пропагандират за естествено и природно лечение... Ами ако ще е така каква е  ползата от лекарите и медицината въобще?

Абсурд в Белгия да няма ваксини. Просто сега вече е късно за ваксина, ние нашите ги сложихме в края на септември и доколкото разбрах вече са свършили. А и сега сме в окото на бурята, в момента има епидемия, след това заболеваемостта ще започне да спада.

В Белгия сигурно има ваксини, които не се продават обаче свободно както в БГ, а с рецепта от доктор... А той като започне да ти обяснява надълго и на широко как ти или детето ти нямате нужда от ваксина... И естествено не ти изписва... Аз която съм с хроничен синузит, не можах да се "преборя" есента за такава ваксина... А съм сигурна, че всички лекари в Белгия задължително се ваксинират...
Аааа и другия парадокс е, че когато си болен много трудно дават болничен... Т.е. хем си болен, хем не пиеш лекарства, хем трябва да ходиш на работа или на училище... Това е системата.... #2gunfire

Последна редакция: ср, 31 яну 2018, 01:06 от Не се сърди, човече

# 74
Наистина е жалко.....А Белгия уж е бяла страна........Излиза, че нехайството към хората е по-голямо, отколкото в Бг! Те и тук се опитаха всичко да направят с рецепти и да ни изнудват, но не се получи.....

В Италия май е по-добре, поне според моята информация.....

Общи условия

Активация на акаунт