Грип 2018

• 75 687
  • 536
  •   1
Отговори
# 75
vl, не само с витамини, пием си Парацетамол.
Тресенето няма как да се повлияе от АБ, нито вируса, просто започвате да ги взимате, когато вече оздравявате и им приписвате излекуването.
Нямаме проблеми и с черноморието, даже по 2-3 пъти годишно почиваме. Здравият организъм, който не е изтощен от лекарства няма проблем с такива обикновени неща.

lunna pateka, парацетамолът тушира всичко първите дни. За двуседмично влачене на нещо трябва да се открие причината и да се лекува, не обаче на сляпо. Тя може да е хронична, алергия, бактерия (която се влияе от конкретен АБ) и т.н.
Правилното е - ако до 4-5 дни няма видими признаци за подобрение - антибиограма. В случай, че има съмнение за бактериална инфекция още в началото, тогава се пуска и на 1-ви ден. Вече спрямо нея се назначава лечение, ако се установи бактерия. Ако няма такава, може да изпиеш 10 АБ, те няма на какво да повлияят. Затова са излишни.

Цитат
о сега не съм чула някой да е умрял от антибиотик
Всъщност доста хора си скапват здравето косвено от АБ. Масовото използване пък ги прави неефективни, когато наистина се налага, рай за бактериите с една дума.

# 76
На мен пък парацетамол никога и с нищо не ми е помагал! Дори и при главоболие....

АБ помага и оттатък биля! Така се изразяваше баба ми...... Втрисането, ужасното главоболие и отпадналост още на следващия ден изчезват! Какво повече? Така че не ми ги разправяй! Личния ми опит никой не може да го опровергае! И той не е еднократен!

# 77
Т.е. твърдиш, че АБ действа на вирус?

# 78
Може да е вирус, комбиниран с бактериална инфекция......Но антибиограма никога не сме правили и не знаем.....А доксициклин е евтин, качествен и широкоспектърен.

# 79
Наистина е жалко.....А Белгия уж е бяла страна........Излиза, че нехайството към хората е по-голямо, отколкото в Бг! Те и тук се опитаха всичко да направят с рецепти и да ни изнудват, но не се получи.....

В Италия май е по-добре, поне според моята информация.....

Така е, наскоро бях в Италия и от аптека свободно си купих някои лекарства, които тук няма как да си ги купя... Например Viks, които тук даже не продават и някои други... В Бг в това отношение е много по-добре... Лятото също си нося от там доста лекарства за децата... Peace

Ами кой знае дали е вирус или бактериална инфекция? Но като не лекуваш нито едното нито другото, как да се оправиш? Или да се влачиш с инфекции цяла зима?

# 80
Лекарите напоследък не искат да изписват антибиотик, чакат да стане крайно наложително. В миналото ги раздаваха като бонбони, резултатът сега е много резистентни бактерии. Нови антибиотици се правят трудно, тези, които имаме не се знае докога ще ни стигнат.

Иначе грипът е всичко друго, но не и обикновен. Преди точно 100 години през 1918 г. от световна пандемия от грип умират между 50 и 100 милиона души  като за 2 години този нов щам на грипа достига всички точки на земното кълбо. Това е най-смъртоносното природно бедствие в човешката история. Оттогава учените вечно са нащрек и следят изкъсо какво се случва с птичия грип, от който може да тръгне следващата пандемия. Вече има такива кандидати в Китай и истината е, че сме на една случайна мутация разстояние от появата на нов смъртоносен щам, който би разрушил цивилизацията такава, каквато я познаваме.

Казвам всичко това не за да ви плаша, а за да разберете, че грипът не е обикновен и да не го подценявате. Щамовете, които в момента обикалят не са толкова смъртоносни и огромното мнозинство от хората ги изкарват без особени проблеми. Въпреки това винаги имайте едно наум, при влошаване - веднага лекар.

# 81
Може да е вирус, комбиниран с бактериална инфекция......Но антибиограма никога не сме правили и не знаем.....А доксициклин е евтин, качествен и широкоспектърен.
Е, следващия път направете и ще видите, че няма никаква бактерия. Мога да се хвана на бас Simple Smile

А ако има, то дозата трябва да е точно изчислена спрямо конкретния проблем, за да се получи пълно изчистване. 1 месец след лечението се прави нова антибиограма, за да се докаже, че бактерията е изтребена. Често се случва грешна доза и неефективно лечение, повтарящи се заболявания, пак АБ с грешна доза и така цял живот.
Т.е. ако наистина има бактериална инфекция, правилната доза и точния АБ са от съществено значение.

# 82
  • Тра-ла-ла
Аз се влача от 14 дни. Задрямяха за секунда на волана и така разбрах, че нещо не е в ред - 37.7 градуса ooooh! Пробвах какво ли не. Уж се закрепих, свалих температурата, втечних секрета в дробовете, спрях кашлицата. Ама то едно оправих, друго се разтропа в организма - оглушах, бетонира ми се носа и яко задната хрема в гърлото и дробовете Crazy Днес отидох на УНГ и пуснахме микробиология + кръвни за Цитомегаловирус и Мононуклеоза newsm78 Идея си нямам какво става и какво ще излезе. Чух и мнения против топлите инхалации. Други лекари пък ги препоръчват. На пациентите им остава да се гръмнат #Crazy

# 83
  • София
За топлите инхалации знам, че не се препоръчват при повишена температура над 37,5.

# 84
  • Тра-ла-ла
За топлите инхалации знам, че не се препоръчват при повишена температура над 37,5.

Има нещо вярно. И аз четох за това. Аз започнах да ги правя при температура под 37.5 и много ме облекчаваха. И терапия с ИЧ лампа включих. И капките за нос хвърлих по едно време и нощем спях спокойно. Докторът днес ми каза, че топлото разширявало кръвоносните съдове и можело да има обратен ефект, т.е. да доведе до раздуване на лигавицата. За това трябвало да се правят инхалации с инхалатор и физ. р-р на стайна температура. А аз знам не един или два случая хора с тежки синузити и на антибиотици да се оправят с топли инхалации и то назначени от лекар УНГ. Истината е някъде там Laughing

# 85
Е, следващия път направете и ще видите, че няма никаква бактерия. Мога да се хвана на бас Simple Smile

А ако има, то дозата трябва да е точно изчислена спрямо конкретния проблем, за да се получи пълно изчистване. 1 месец след лечението се прави нова антибиограма, за да се докаже, че бактерията е изтребена. Често се случва грешна доза и неефективно лечение, повтарящи се заболявания, пак АБ с грешна доза и така цял живот.
Т.е. ако наистина има бактериална инфекция, правилната доза и точния АБ са от съществено значение.

Следващия път пак няма да правим антибиограма, а ще действаме по описаната схема с ремантадин и доксициклин. Така си решаваме проблема за няколко дена, а преди повече от 20г., както вече споменах, с витамини и аспирин се измъчвах седмици, месеци, цялата зима! И се гордеех, че не употребявам антибиотици и ваксини! Цели 20г. не посегнах към антибиотик и явно е било грешка......

Достатъчно други грижи си имам, заради които търся лекари и тази седмица пак ще ги търся. Миналата също ги търсих.....Другия месец пак.....

Сега още 2важни неща. Лаборатории "Синево", които според нас са най-добрите и които посещаваме вече 4г. имат промоции с вит.Д, холестерол, чернодробни и др. до края на март, тоест намалени цени на някои изследвания. Възнамеряваме да си проверим вит.Д.

Колкото до различните вируси и покритието им от ваксините, те действат и на други, освен включените във ваксините, но по-слабо. Само, ако е много далечен вирус, според доц.Любомира Гломб, тогава не се очаква да действат.

# 86
  • Милано
Наистина е жалко.....А Белгия уж е бяла страна........Излиза, че нехайството към хората е по-голямо, отколкото в Бг! Те и тук се опитаха всичко да направят с рецепти и да ни изнудват, но не се получи.....

В Италия май е по-добре, поне според моята информация.....

Така е, наскоро бях в Италия и от аптека свободно си купих някои лекарства, които тук няма как да си ги купя... Например Viks, които тук даже не продават и някои други... В Бг в това отношение е много по-добре... Лятото също си нося от там доста лекарства за децата... Peace

Ами кой знае дали е вирус или бактериална инфекция? Но като не лекуваш нито едното нито другото, как да се оправиш? Или да се влачиш с инфекции цяла зима?
Купили сте си лекарство,което можеш да вземеш и без рецепта,но за антибиотици например няма кой да ви ги даде свободно тук в Италия.

# 87
  • На земята
Да ви кажа,  аз се влошавам. Като кашлям ме заболява гърба и гърдите. Имам толкова горчив вкус в устата, че не мога да спя. Изпадам в паника, че ще ме повтори пневмонията. Със сигурност ще съм на антибиотик от утре, но ако не усетя подобрение, отивам на снимка. Отдавна не съм боледувала от грип, само настинка с възпаление на гърлото, което при мен не минава от нищо друго, освен от АБ. Само ще кажа за хората, търсещи информация за грипа, при нас започна с лека болка и дразнене в гърлото и последваща кашлица, тип давеща при всяко вдишване. И до няколко часа вече имаше температура около 38градуса. Въпреки 2-ма разболяващи се около мен, взех мерки, но не успях да се предпазя. Интересно, че първите 2 дни не се чувствах зле, освен когато бях с температура. Днес ми е 4ти ден и е ужасно.

# 88
bubulina,
На мен и невробекс някой ми беше казал, но и аз вече не знам. Днес ще излязат изследванията на кръвна картина и ще напиша стойностите

Скрит текст:
Изобщо не съм се оправила. Стана вече цял месец тук само ме мотаят лекарите и това е. Едва днес успях да си направя изследвания , защото ми дадоха направление за кръвна картина, а изследването на анти тела от храчка сама си го заплатих, за да видя какво се случва. От началото на 2018г. съм болна, като първоначално имах гърлобол, хрема доста обилна и главоболие. Посетих личния лекар на следващия ден 2 януари и тя ми направи много бърз преглед - гърло и слушане на белите дробове със слушалка и ме диагностицира , че имам грип. Изписа ми лечение с азакс 500 мг. за три дни веднъж дневно се взимат и понеже имах и суха кашлица, каза да си взема синекод таблетки. След като започнах да пия азакс , усетих че съм отслабнала в ръце и крака, появи се нощно треперене ,и изпотяване, но не съм вдигала нито тогава, нито до днес температура. След като изпих антибиотика състоянието ми беше същото, с появата на болки в гърдите и отзад на гърба на същото място. Посетих личната отново, казвайки й това, но тя сметна, че грипа бил много продължителен, минавайки през всичко това и болките били нормални. Изписа ми миг 400 за болките и да си сменя таблетките с други. Помолих я за консулт с белодробен, но тя каза, че съм била без хрипове, без шумове в дробовете и гърлото ми не било червено. Реших да отида на свободен преглед при пулмолог, той ме слуша на слушалка, на апарата, на който се духа и каза, че няма никакви притеснения, дробовете били чисти. Изписа ми мукоплант таблетки за суха кашлица и Аулин за болките в гърдите. Започнах терапия с мукопланта, нямах много болки докато ги пиех, но нямах и подобрение. Сухата кашлица , болките в гърдите и гърба, тресенето и отслабналата имунна система си продължиха. Отидох отново на преглед при личната, казвайки й , че още не съм се оправила, а се влошавам и тя тогава ми даде снимка на бял дроб да си направя. На снимката излезе, че имам бронхит и анамнеза : Уголемени хипуси с усилен бронхиален рисунък, умерено изразен емфизем върхово. Изписа ми втори антибиотик: флексид за 7 дена курс веднъж на ден по една таблетка. След приема на първата таблетка ми се появи много силна болка в реброто, подребрието , гърба в ляво и отслабналост в ръце и крака. Не го продължих повече, защото не се почувствах по-добре , а си продължих с мукопланта. Няколко дни по-късно получих силна болка в реброто около сърцето , която беше като схващаща и цял ден не можех да се обърна на ляво или да лягам на ляво. От тогава ми се появи и сърцебиене, със прескачане на сърцето, но аз наистина преживях много стрес през този период и бях много нервна. Отидох отново при личната и тя като ме изслуша и опипа каза че според нея е стомах и ми изписа лекарства за стомах. Но аз знаех, че не е стомах, казах й, исках направление за изследване на храчка или консулт с кардиолог , но не получих такова. Реших да посетя отново пулмолога, показвайки му снимката и болките, които имах. Слуша ме, гледа ме на апарата и каза, че снимката не показвала кой знае колко голям бронхит и че всичко било на нервна почва и болка и суха кашлица. Но аз продължавах да изпитвам тези болки в гърдите, до лявата гърда, реброто, между двете гърди и отзад на гърба. Започнах да си правя инхалации и чак след като направих няколко започнах да изхвърлям храчки, но много трудно. Това беше вторник, днес пак имах час при личната и като отидох, обяснявайки й всички болки ме прати на кардиолог. Тя ми направи кардиограма, която беше напълно нормална, измери ми кръвното и на двете ръце х на лява ръка 120/90, на дясна 123/93. Каза, че пак е в норма, но в горна граница. Направи ми и ехография на гърди и сърце и каза, че не вижда кой знае какви притеснения към сърцето, а по скоро вирусно откъм страна на белите дробове,  а за болките ми каза да пия сашета Нимезил. Каза да си правя компреси с мед, подбел, лук за болките. Не знам вече какво да мисля. Те казват, че нищо не виждат, а мен продължава да ме боли. Имам нужда от Вашето мнение.Снощи мисля, че развих и температура, защото горях цялата, както и сутринта, но не знам дали термометъра ми е развален или просто усещам вътрешна температура, ми показваше около 37

Не съм поглеждала дали някой ти е отговорил, но ще ти пиша - според мен болката ти е от междуребрена невралгия - възпаление на коренчетата на нервите, което се получава при продължителна кашлица от надуването. Аз имах такава лятото. Пий милгама N, до няколко дни ще ти помогне. Как пък не се е намерил един нормален лекар да те диагностицира...

# 89
  • shumen
Дзиф,и аз съм така.Уж съм с вирусна инфекция,пия 3 ден АБ и съм зле още.Вдигам Т,кашлям,сили нямам за нищо,а доки казва,че не чува хрипове и не съм с пневмония.Ако не се оправя ще ходя пак при нея в Петък и ще е моля за направление за снимка.

Общи условия

Активация на акаунт