Грип 2018

• 75 706
  • 536
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
И поради що го пиеш този АБ тогава? Тия лекари са за трепане. И нашата предписва АБ, но ако след 3-4 дена с висока температура, вечер се вдига 37,3-37,6.
Сега тъкмо ще ти предпише още един, та хубавичко да се размажеш.
Преди две години на няколко приятели предписаха един АБ с Л започваше, който действаше размазващо на организма и се чувстваха като парцали.

# 91
Ох, дайте акъл какво да пия, че да ми дойде малко сила и енергия!
От миналия четвъртък карам грип, но атипично, с температура до 37.9 градуса и разни други екстри. Вече съм добре, нямам температура, кашлям много малко, но съм като парцал. Нямам сила да стана от леглото, никакъв апетит. Не ми е лошо, но искам само да си лежа. Знам, че организмът е изтощен, но чак такова чудо и след пневмония не си спомням...

# 92
  • Варна
И аз бях така след вируса, който изкарах в началото на месеца. Малко по малко си ми дойде енергията, но няколко дни бях точно като парцал и все гледах да си полегна. Не ми се ядеше нищо, в същото време стомахът ми стържеше, абе ужас Crazy Пий сокчета, пилешка супичка, такива неща. Щом си оздравяла полека лека ще си дойдат нещата на мястото.

# 93
Грипът ти разказва играта на имунната система. Затова след него много често те нападат бактерии. Пази се, почивай си повече, яж витаминозна храна, по това време на годината туршия и кисело зеле са чудесен избор за витамини и пробиотици. Ще се оправиш, но трябва да мине време.

# 94
Следващия път пак няма да правим антибиограма, а ще действаме по описаната схема с ремантадин и доксициклин. Така си решаваме проблема за няколко дена, а преди повече от 20г., както вече споменах, с витамини и аспирин се измъчвах седмици, месеци, цялата зима! И се гордеех, че не употребявам антибиотици и ваксини! Цели 20г. не посегнах към антибиотик и явно е било грешка......
Аз използвам АБ. Но когато е нужно.
Антибиограмата е важна, защото наистина е възможно да имате бактериална инфекция, която да се повтаря и очевидно не успявате да овладеете щом се налага всеки път да ставате на крака с АБ.

# 95
  • Варна
Това лечение на всяка настинка с доксициклин наистина ме втрещи. Дано някой не се върже на тая рецепта.

# 96
Това лечение на всяка настинка с доксициклин наистина ме втрещи. Дано някой не се върже на тая рецепта.
Ако за всяко втрисане се пие Доксициклин, дори да са били 5-6 пъти досега, на седмия няма да действа...
Не може така безразборно да се приемат АБ!

# 97
  • Варна
Най-вероятно точно когато наистина дойде необходимостта от АБ той ще се окаже безполезен, защото де що има флора и фауна ще е станала резистентна към него.

# 98
  • Burgas, Bulgaria
Добрееее ,  пет дни температура ,  а сега 35, 4 ?!

# 99
С какъв термометър мерите? Може да се е разместил.

# 100
   Вчера питах личния лекар колко е ефикасна противогрипната ваксина. Личният ми лекар отговори, че пак се разболява, но не го изкарва така тежко. Пак има кашлица, чиято кашлица я влачи в продължение на 2-3 седмици понякога. Пак приема антибиотик. Така че получавам разногледни гледни точни колко противогрипните ваксини са ефиктивни.

# 101
Явно не можете да проумеете, че на някои хора не им минава грип или обикновена настинка даже от парацетамол, аналгин, аспирин, витамини и тем подобни боклуци... Аз съм живия пример за това... От тази ми "терапия" да не пия АБ и лекарства преди години си докарах хроничен синузит и цистит... Защото бях попаднала отново на лична лекарка, която беше против всякакви лекарства... Обаче аз зимата всеки месец съм хремава, едни сополи, запушен нос, температура около 37° което значи, че имам някаква инфекция... От тези не излекувани с нищо инфекции, после се развива остър синузит с вече бактериална инфекция и гной в синусите, който и с АБ вече трудно се повлиява... Налагат се пункции и т.н. неприятни истории.. от няколко остри синузита, после става хроничен и при всяка настинка или вирусна инфекция се активира... Ако не се вземат моментални мерки като антивирусни препарати или АБ да се спре инфекцията още в зародиш, следва вдигане на температура около 39°, блокиране на носоглътката, страхотни болки в главата, пълнене на синусите с гной, блокиране на дишането и някакъв ужас.. Който е имал остър синузит знае какво е...  Sick

Та да ми обясняват да чакам 4-5 дни да видя дали парацетамола или аспирина ще ме оправят, не е етично и професионално. За цистита е същата работа - не се ликува с парацетамол, а идва от едно елементарно уж измръзване на краката например...
Така че нека всеки отговаря за себе си и да не се дава акъл на другите как и с какво да се лекува.. То е хубаво да не се пият лекарства, но понякога се налага, колкото и да не ни се иска...  Wink

Jennifer_w, странно как хората, които си бият ваксини ги отричат, но на следващата година отново си бият.... Имам такива познати... Ами ако няма полза от нея, защо си слагат отново?!?

# 102
Всъщност говорим за едно и също. Не сме против АБ. А за правилното им използване, за да имат ефект. Дозирането и вида на АБ не може да се налучква. Също е задължително контролното изследване, за да се докаже, че бактерията е изтребена. В противен случай при всяко вирусче има усложнения.
Абсолютно отказвам да повярвам, че в която и да е държава ще ви излезе на изследванията, че имате бактериална инфекция и лекарят ще каже - няма да пиеш АБ.

# 103
Явно не можете да проумеете, че на някои хора не им минава грип или обикновена настинка даже от парацетамол, аналгин, аспирин, витамини и тем подобни боклуци...

Съгласна съм. И аз с парацетамол, аспирин, прахчетата Тайлол Хот, Терафлу, Голдрекс и тем подобни, АЦЦ за кашлица, не мога да се оправя. Добре познавам организма си и знам, че бързо развивам бронхопневмонии.

Да, интересен е този въпрос защо тогава си поставят пак ваксини на следващата година щом според тях са неефективни. Ще попитам при първа възможност личния лекар.

Всъщност говорим за едно и също. Не сме против АБ. А за правилното им използване, за да имат ефект. Дозирането и вида на АБ не може да се налучква. Също е задължително контролното изследване, за да се докаже, че бактерията е изтребена. В противен случай при всяко вирусче има усложнения.
Абсолютно отказвам да повярвам, че в която и да е държава ще ви излезе на изследванията, че имате бактериална инфекция и лекарят ще каже - няма да пиеш АБ.

И какви изследвания се пускат за установяване на бактерии?

Последна редакция: ср, 31 яну 2018, 15:08 от Не се сърди, човече

# 104
  • Варна
ПКК, СУЕ, ЦРП.

Общи условия

Активация на акаунт