Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 ян. 2018, 20:28 ч.

Астрология - 12 тема

 • 54 602
 • 744
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 1 527
Не знам как е термина на български, но на английски е дублиран, защото един знак е на върха на два от домовете в натала.

Да, разбрах. И аз не се сещам какъв беше терминът на български.

Обаче какво общо има с Лилит? Лилит е фиктивна точка. Това не е знак, който да се дублира в два дома.

# 46
 • София
 • Мнения: 84


Mira_X, интерсептиран имаш предвид, нали? Напоследък съм се концентрирала в четене на ведическа астрология, затова не се включвам, извинявай. Освен това, не съм професионалист, живея с Астрологията като част от моето духовно развитие. Blush
Докато изучавах Западната астрология, бях много чела за Лилит. Преднамерено. (подтикната от това, че мама има съвпад на Луна с Лилит).
Основното, което съм запомнила е, че когато Лилит прави хармонични аспекти- тригони и секстили, не е добре, понеже носи съблазън, лесно се пързаля човек, съгрешава (в коя сфера: ще подскаже дом/знак, връзка с планетите).
Ако има напрегнати- квадрати и опозиции - дава повече будност и разумност и противодейства на човешката склонност към грехове.
По принцип за интерсептираните знаци се казва, че поставят тема за отработване, особено ако има планети в тях.
Преди доста време бях пуснала един линк на български астролог, Росен Петров- Саромир, в който имаше за интерсептираните знаци . На мен ми бяха допаднали неговите интерпретации за съответните групи знаци. Hug


Благодаря много! Няма нужда да се извиняваш. Просто се, чудех, може да звучи егоистично, но за това ми е виновен натала Grinning защо тук много теми от хороскопи се тълкуват, а само аз не откривам отговор на моите въпроси.
Не, става дума за дублиран знак, не за такъв, който е изпуснат в хороскопа и не е връх на дом. Тези са на върха на два дома. В моя случай 4-5, 10-11.

# 47
 • София
 • Мнения: 84
Не знам как е термина на български, но на английски е дублиран, защото един знак е на върха на два от домовете в натала.

Да, разбрах. И аз не се сещам какъв беше терминът на български.

Обаче какво общо има с Лилит? Лилит е фиктивна точка. Това не е знак, който да се дублира в два дома.
Просто се чудя, защото е в дом на такъв знак. Рак-4ти и 5ти. А отсреща е Парс Фортуна, пак в дублиран знак при 10-ти и 11-ти дом. Дали това засилва или смекчава действието на тези точки. Но след като той е слаба ракия, няма значение.

# 48
 • Мнения: 1 527
Та, всъщност имам два въпроса. Първият е, според вас с тази навлизаща в 7дом прогресивна Луна дали мога да очаквам, най-накрая голямата любов? Revolving Hearts Вторият е, какво означават наталните Парс Фортуна и Лилит в дублираните ми знаци в 4-ти/5-ти и 10-ти/11-ти дом

1. Картата, която си представила, е в доста нечетлив формат. Никой сериозен астролог не би я разглеждал в този вид.

2. Прогресивна Луна в 7 дом може да има различни значения – и срещаш любовта, и се разделяш с нея. Може да предполага публичност, със знак плюс или знак минус – пак си зависи от хороскопа и от текущата му динамика /по прогнистика/. Период с повече и по-активни контакти може да бъде също така. Прогресивна Луна в ъглови домове, особено когато минава в съвпад с куспида, носи тенденции към промени. Такава е природата на Луната, това важи и за позиция по ъглите в натала.

3. Вторият ти въпрос относно Фортуна и Лилит звучи доста безсмислено, поне от гледна точка на астролог.

Парс Фортуна е един от жребиите, които са се използвали в античността. За нейното правилно използване са небходими релевантни познания по антична и средновековна астрология. Така че нея можеш да я изключиш от списъка с въпроси, поне на този етап.

Това, че фиктивната точка Лилит, на която в руската школа незнайно защо отделят твърде много внимание, е в дублирани знаци или пък в интерсептиран знак, не играе никаква роля. Тази точка сама по себе си не е достатъчно сигнификантна.

Важно уточнение:
Нито един жребий от античната астрология не се разглежда по модерните правила!
Не се брои дали е в дублиран или интерсептиран знак, не се броят и минорни аспекти.

Надявам се сега нещата да станат по-ясни и разбираеми.
Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 22:55 от Sotis

# 49
 • София
 • Мнения: 84
Благодаря много за разясненията!

# 50
 • Мнения: 1 270
 Момичета, искам да попитам нещо - направих карта на едно събитие. Става дума за първа среща. Но тук се хвърлих в чуденки.
На кой час  трябва да правя карта? Първият час в който Х е писал на У, или вторият след дни когато У е видял и отговорил? И мога ли да кача картата тук за да ми я обясните  отгоре - отгоре? Искам да кажа, да ми обясните как ще се развият събитията? Т.е. има ли бъдеще, няма ли... Само това.? Може ли?

# 51
 • SF
 • Мнения: 7 467
Здравейте и в новата ни тема! Чудесна е, а вие бързо, бързо сте изписали цели 4 страници.
Хорарен въпрос, свъзран с взимане на изпит - кой дом се гледа?

# 52
 • Мнения: 857
Да се включа и аз с въпрос - направих си синастрия да видя как ми влияе пълнолунието и съответно лунното затъмнение. Сега какво гледам - само къде пада луната или всичко.

# 53
 • Мнения: 2 015
Извинявам се, предполагам, че е коментирано, но от къде мога да изтегля читава астро програма и коя? Благодаря!

# 54
 • Мнения: 1 527
Зависи за каква астрология ще я използваш, има различни модули.
Повечето читави програми вече са платени и трябва да се търсят кракнати версии.
Руската Zet се ползва с популярност. Има две добри, но трябва да се търсят кракнати версии – SolarFire, Janus.


# 55
 • Мнения: 1
Бърз въпрос: кажете някой актуален бг-форум за астрология. Преди 5-6 години имаше 2-3 активни - всеки ден имаше по 10-тина души вътре и ставаше бурен чат, но сега гледам, че всичките са закрити. Отдавна не съм се мотал по българския нет, та съм загубил "ориентация". Благодаря!

# 56
 • София
 • Мнения: 1 232
astra.la

# 57
 • Мнения: 1 527
Честит ви празник!  Heart Eyes

Имаме и бг-татко тук?  Grinning

# 58
 • в 1001-та нощ
 • Мнения: 11 702
Преглеждала съм стари дискусии (от преди 10 и повече години) и като че ли тогава е имало много по-голям ентусиазъм. Дали защото е нямало толкова много литература, или след избухването на демокрацията това знание тъкмо е навлизало по-масово и тук, но факт е! Сега част от онези активните - споделящи, откриващи, дисутиращи - са вече популярно имена с платена практика на консултиране и/или преподаване. Нямат време, а вероято и потребност - да участват широки дискусии. Не го казвам с упрек - "Панта рей..."

# 59
 • Мнения: 1 527
Навремето и в астрологичния форум на алл.бг имаше интересни и плодотворни дискусии. А сега кой пише там? Всички практикуват. Там беше за по-напреднали.

Но като цяло повечето по-специализирани форуми у нас са разяждани от интриги и ги сполетява една и съща участ, рано или късно.

Общи условия

Активация на акаунт