Морски свинчета (Тема 7)

• 74 181
  • 801
  •   1
Отговори
# 735
Влизам да похваля новата храна https://www.zooplus.bg/shop/malki_jivotni/hrana_grizachi_malki_j … rsele_laga/749422 .Свинчовци много я харесаха.

# 736
Здравейте момичета, Отскачам за спешен въпрос. Свинка Лиса от вчера сутринта забелязвам, че си притваря окото. Погледнах я няма гной или секрет, може би малко по влажно е. Но в нашия малък град ветеринарни те само от коне и крави разбирали, така каза момчето от зоомагазина. Не знам, да не го е наранила защото онзи ден и дадох повече сено. Иначе си яде и пие. Какво да правя? Знам, че задължително трябва консултация с ветеринар.

Заведете го на ветеринар, колкото той да разгледа роговицата дали няма видими ранички и дали няма чуждо тяло. Ако не, не пречи да капвате по няколко пъти на ден изкуствени сълзи и капки Тобрамицин, нямат странични ефекти. Ако има чуждо тяло, то първо трябва да се отстрани и след това лечението е аналогично.

Здравейте момичета,преди седмица се прибрах вкъщи с бебок и от тогава мишлето не е спряло да пиука като аларма всели път кигато усети, че съм в стаята. Има си всичко, храна, вода, много сено, нова къщичка даже, пускахме я да се разходи из стята, гушкаме се, давам пресни зеленчуци от градината, но не се успокоява. Чудя се дали ревнува, дали усеща, че има някаква промяна и как да подходя за нейно спокойствие.

Честит бебок, да ви е жив и здрав Simple Smile

За прасенцето - тя е стадна мишка, вие сте нейното стадо, тя усеща вашите вълнения и вероятно също се вълнува. Нямам представа имате ли място и възможност да й вземете другарче, но може да помислите в такава посока. Съмнявам се да има чак ревност, свинчетата са по-простичко устроени и едва ли биха ревнували от нов член на стадото. Simple Smile

# 737
Леле незнаех,че има и тук любители на малките прасчовци.Аз имам 7 момичета хихи (бяха 12 по едно време).😁😁😁

# 738
О, 12 прасенца си е истинско стадо! Simple Smile Имате ли снимки на великолепната седморка?

# 739
  • Пазарджик-Панагюрище
Нашата Лиса вече е добре. Свързах се с ветеринарка, която ни препоръчаха от Зоомагазина. Бяхме решили ако се наложи и до Пазарджик да идем. Тя каза, да я промивам с чай от лайка, ако е запрашено да се изчисти и ако няма ефект, тогава да я водим. Правех го по 3 пъти на ден. Сега е добре. Одеве за първи път и дадох варена царевица. Като я надуши и полудя, такова писукане. Радвам, се че нищо и няма. А днес за първи път я видях и как се гласи и ляга да поспи, макар и за минутки. Много ми беше интересна. Зная, че спят по 4 часа и си мислех, че е само нощем.

# 740
Радвам се, че оченцето е по-добре.

Царевица може да хапват, обаче сурова. Могат да ядат и свилата, листата около самия кочан, както и листата на растението.

Иначе са крепускуларни, т.е. най-активни са сутрин и вечер, а през останалото време редуват активност и дремки между половин час и два часа, без да имат обособен дълъг сън.

# 741
О, 12 прасенца си е истинско стадо! Simple Smile Имате ли снимки на великолепната седморка?

# 742
Това е стаята за любимци

# 743
Чудесно! Завиждам за хубавата, просторна стая само за мишлета. И се вижда едно бежово дупе там Grinning

Аз и тук да споделя обявата:
https://www.olx.bg/ad/morski-svincheta-zhensko-i-mazhko-se-podar … D339-ID7TqVF.html

Знаете за прасенцата от Луковит, от петте останаха двечки - един кастриран мъжки и едното от женските. На останалите намерихме смятам добри стопани, надявам се и тези да имат същия късмет. Ще съм благодарна да споделите обявата на близки и приятели, които биха били добри, отговорни бъдещи стопани.

# 744
  • Пазарджик-Панагюрище
Радвам се, че свинковци си имат стопани. И ние искахме другарка на Лиса, но сме в Панагюрище, доста далече. Такива стаи по клипчетата гледаме в Тубето. Сигурно имате доста животинки?У нас няма как да се случи такова богатство. Лисанка ни е добре. Писука щастливо. И ние сме доволни,тя ни е момиченцето в къщата.

# 745
Мн се радвам,че сте взели прасенцата от Петя,някой трябва и зайците да вземе жалко,че не съм в БГ щях да им взема всички животни.Бежовото дупе са ми 2те Калифорнийки 😁

# 746
  • Пазарджик-Панагюрище
Помощ! Днес в зоомагазина бяха докарал свинчета и взехме едно женско рошаво пухче на около 2 седмици. Обаче нашата 4 месечна Лиса го бута и го гони от къщата и. Издават звуци. Малкото се муши от страх при краката, а тя едва не го хапе и го бута с муцуна. Ще се оправят ли? Притеснявам се дали ще свикна заедно.!

# 747
Нормално е да правят така,по принцип се държат клетка до клетка 2 седмици карантина.Как продават свинчета на 2седмици мн е малко 😥.Една от женските ще е доминиращата те ще се оправят.

# 748
  • Пазарджик-Панагюрище
Пригоди им 2 къщи, но започнаха да стоят в едната и двете. Положението е по-добре. Не знам как ги продават. Имаше 3 различни в една клетка. Ние избрахме най-рошавото. Погледнахме дали е женска и като попитах колко е голяма, човека отговори, че според големината е на не повече от 2 седмици.

# 749
Запознанствата понякога изглеждат много драматични, особено малките пищят на общо основание, без нищо да им е направило по-голямото. Начин на комуникация. Simple Smile Бързо ще се успокоят, стига да имат достатъчно пространство и да си има всяка своя къщичка (не е нужно да ги ползват, но знанието, че имат къща, е достатъчно).

Общи условия

Активация на акаунт