Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е нормалното тегло за морско свинче и как да го оценим?
Какви са основните хранителни нужди и фактори, които трябва да имате предвид при храненето на морски свинчета?
Какви са минималните размери за клетка на морско свинче и какъв е оптималният размер на клетката за морско свинче?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е нормалното тегло за морско свинче и как да го оценим?
-
Какви са основните хранителни нужди и фактори, които трябва да имате предвид при храненето на морски свинчета?
Правилното хранене е от изключителна важност за морското свинче. Те трябва да имат достъп до прясна вода и неограничено количество качествено сено. Плодовете и зеленчуците трябва да се дават добре измити и обелени, като се избягва предлагането на обелки или отпадъци. Препоръчително е накисването на растителната храна във вода, за да се намали концентрацията на нитрати. Хранителните нужди на морското свинче са предимно покрити с трева и сено, допълнени с плодове или зеленчуци рядко. Сухата храна не е задължителна и ако свинчето не иска да яде, това не е проблем. Важно е да внимавате с храната, като избягвате прекомерното предлагане на храна, което може да причини повече вреда, отколкото полза.
-
Какви са минималните размери за клетка на морско свинче и какъв е оптималният размер на клетката за морско свинче?
Морските свинчета изискват просторна клетка с минимални размери, за да осигурят тяхното благосъстояние. Неподходящата клетка може да доведе до здравословни проблеми, така че е важно да осигурите достатъчно пространство за движение. Оптималният размер на клетката за морско свинче е поне 120 см дължина и 60 см ширина за две възрастни животни. За по-големи групи ще е необходим още по-голям размер. Важно е клетката да осигурява достатъчно пространство, за да могат животните да се движат свободно и да изразходват енергия, което допринася за тяхното здраве и благосъстояние.
-
Какви храни са подходящи за морско свинче?
-
Как да изберем подходяща постелка за клетката на морското свинче?

Аз се страхувах, а пък мъжът ми искаше да му вземем другарки. Сега се радвам, че са си тримцата.
Хора, гледала съм много ютуб клипчета за дресиране. Някои от вашите пухита учили ли сте ги на така наречените номера ?
Не знам колко го инхалирах, но козинката му беше поела от разтвора навсякъде и дишането му се поуспокои всъщност - още в инхалатора кихна няколко пъти и сякаш си отпуши нослето. Довечера ще опитам пак, но ще купя по-голяма кутия и ще го сложа в спално чувалче, за да е спокоен. Сега яде сено и ме гледа кисело.