Клиника Адела - пациенти на д-р Калчев и д-р Семерджиева

• 107 046
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Мерси момичета, питам за етърва ми. Днес е била при док и е казал хистеро, щот видял нещо в матката, въпреки , че точно преди година правиха и хистеро и ТВЛ, ама явно при нея бързо се развиват нещата- има и ендометриоза и миоми..... Декември правиха опит и беше неуспешен, сега се готвеха за ЗЕТ и ново 20. Тамън се беше нагласила милата и сега пак отлагане....

# 601
Здравейте,
Дали в Адала Фертилити правят вътрематочна инсеминация без стимулация?

Последна редакция: пт, 16 мар 2018, 02:39 от AnMary

# 602
  • София
Люси, без преглед и изследвания не може да се прецени дали инсеминацията е подходяща във вашия случай. Запиши си час за консултация.

# 603
Здравейте,момичета! Искам да си пусна сама изследване за тромбофилия и кариотип на мен и на мъжа ми.Гледах в предлаганите списъци с изследванията,които правят няколко лаборатории,но не успявам да се ориентирам как се наричат медицински правилно самите изследвания,а така както аз ги наричам-не открих никъде.Моля,помагайте.Благодаря Ви!

# 604
Кариотип всъщност е цитогенетично изследване, а тромбофилията е основен и разширен пакет и повечето от нас пускат в Геника. Твърди се, че тази лаборатория е най-прецизна в изследванията си. Смятам, че там може да се пусне и кариотип. Когато отидете, обяснете какво искате, винаги ще ви консултира някой. Може и да прегледате темата Тромбофилия, там е обяснено много добре за основния, разширения пакет и всеки фактор за какво се отнася.
Успех!

# 605
Може и в Майчин дом. Там генетичната лаборатория е май най-евтина. Или поне беше Rolling Eyes

# 606
Със сигурност е по-евтино, но май се бавят малко повече, което е съвсем нормално. Но знам, че има консултация с генетик преди и след изследването, което е много добре.

Момичета, аз да питам... Някой започна ли стимулация при Калчев за ин витро? Вече правят ли се планове? Ние не сме по фонд, а все си чакаме. На 19.03 съм при него и не знам какво да очаквам. Дали да настоявам за Репрото, ако още не са готови?

# 607
  • София
Може и в Майчин дом. Там генетичната лаборатория е май най-евтина. Или поне беше Rolling Eyes
В НГЛ не правят кариотип

# 608
Момичета, аз да питам... Някой започна ли стимулация при Калчев за ин витро? Вече правят ли се планове? Ние не сме по фонд, а все си чакаме. На 19.03 съм при него и не знам какво да очаквам. Дали да настоявам за Репрото, ако още не са готови?
Не са готови още. Каквото се прави е в Репро-то /имам предвид самите манипулации, иначе прегледите са в Адела, изследванията също могат да се правят там/. Ако не ти се чака говори с док и се разберете, но пункцията и трансфера ще ти бъдат в Репро-то. Питай го в понеделник откъм техника има ли значение къде ще се прави опита, че и мен ме вълнува и ще съм благодарна за повече информация, защото док не съм го виждала скоро. Това е единственото, което би ме спряло да действам сега, но само ако мога да си позволя да чакам … а аз не мога.

# 609
Юни месец може и да има готовност в Адела- така ми казаха, но аз съм със заповед и ще действам през Репро.
Само че още не съм си взела удостоверението от Репро за смяна на клиника- нещо изгубих хъс..  Rolling Eyes

А не може ли със заповед през Репро да се ползва базата на Адела , ако са готови примерно май  месец?
Или задължително в Репро се прави всичко?

# 610
Люси, без преглед и изследвания не може да се прецени дали инсеминацията е подходяща във вашия случай. Запиши си час за консултация.

delisardeli, благодаря за отговора. Обсъждали сме варианта за инсеминация с доктора, но със стимулация. По принцип всичко с овулацията е наред и се питах дали не мога да мина и без стимулиране. Има ли изобщо такава практика?

# 611
Аз съм правила инсе на ЕЦ. Не забременях.

# 612
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте момичета, малко да помрънкам. Доки ми изписа Регулон октомври месец м. г. заради задържан фоликул, пих един месец и след 3 дни ми дойде, но заради странични ефекти от Регулона ми разреши да не го приемам повече. Декември месец ми дойде нормално цикъла, но от януари насам цикъла ми закъснява с 7-8 дни. Надявам се този месец да ми дойде цикъла нормално. Възможно ли тези аномалии да са от Регулона или да търся други причини? ThinkingУффф извинявам се за мрънкнето.

# 613
Анджели, съжалявам... аз лично нямах проблеми със забавяне с Реулона, освен, че ми докарва всеки път кисти. Като останах един месец без се изчистих и всичко се нормализира. Следила ли си О, за да знаеш кога точно чакаш? Мен след стимулациите и медикаментите ми се измести О на 15-16ти ден от такава на 12ти, което ресшективно ми забави цикълът с 3-4 дни.

# 614
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
SunLight, моята овулация е 12 ден, не съм имала стимулации защото съм с НЯР и ми казаха, че със стимулация нямало да я бъде по добре на ЕЦ с което съм напълно съгласна. Но след пункцията която беше октомври месец бях преглед и пуснах хормони се видя ЗФ. А трябваше да ме подготвят за ЗЕТ. Януари и февруари тест не съм правила, но този месец овулацията ми беше на 13 ден.

Общи условия

Активация на акаунт