Клиника Адела - пациенти на д-р Калчев и д-р Семерджиева

• 107 044
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Люси, щом доктора ти е казал със стимулация, значи е преценил че така трябва. Питай го при следващия преглед.

# 616
  • София
По принцип и аз искам без стимулация ... Не виждам защо, ако всичко е наред да се травмира излишно организма. До някаква степен си мисля, че се спекулира с желанието за забременяване и тъпчат с всякакви химии. Аз лично прибягвам до клиниката, просто защото съм без партньор. Разбира се надявам се всичко да ми е наред с хормони и изследвания и пр. Понеделник ми е консултацията за пръв път Simple Smile

# 617
Анджели, само изместена О ми хрумва като не кофти проблем... пожелавам да ти идва и да прибираш снежинката!

# 618
  • От Луната
По принцип и аз искам без стимулация ... Не виждам защо, ако всичко е наред да се травмира излишно организма. До някаква степен си мисля, че се спекулира с желанието за забременяване и тъпчат с всякакви химии. Аз лично прибягвам до клиниката, просто защото съм без партньор. Разбира се надявам се всичко да ми е наред с хормони и изследвания и пр. Понеделник ми е консултацията за пръв път Simple Smile
Оххх и така и не е така. Тук олащаш за всичко. Едно инсе със или без стимулация е към 1000-1200лв.
Стимулацията за инсе е лека.
Преди 4г си мислех как на мен ми трябва само контакт сперматозоид - яйцеклетка, а то се оказа далееееч по-сложно. Дано бързо се случи бебето, но вярвай на док. Той знае какво прави.

# 619
  • София
Дано бързо се случи бебето, но вярвай на док. Той знае какво прави.

Благодаря! Дано е така .. ! Simple Smile

# 620
Привет, момичета!
Връщам се от Адела и съм бясна.
Първо в петък ми отмениха часа за днес, защото док имал много пункции, но се разбрахме да дам МБ и насочихме час за 27.03, директно на Ц за проследяване и стимулация. Отивам днес за МБ и се оказва, че няма как да стане, понеже идвали почивни дни покрай Великден и няма да работи никой. Т.е. пропускаме и този месец и чакаме другия цикъл, пак към 24, 25.04, когато обаче пак идват празници през май и пак няма да работи никой. Започвам да откачам вече. И отгоре на всичко вече взеха МБ на мъжа ми, която обаче ще изтече, защото срокът е само месец.
Та, ако има някой, който очаква Ц в края на месеца и стимулация през следващия, да се обади пак за всеки случай. Защото аз живея наблизо и не ми е проблем да се разходя, но представям си ако идвах от другия край на БГ.

# 621
Мда, напълно възможно е да се получат такива неща. Ако в Репробиомед ще почиват, няма как нашите хора да работят, дори и да искат.
Иначе аз отдавна не пускам МБ преди цикъл, а след него. Ако го правех както е по процедура отдавна да съм направила 30 микробиологии. Не ми стига, че от опит до опит ми изтичат и другите изследвания, ами и излишни микробиологии ако пускам всеки път, направо златно излиза всичко. Напоследък даже чакам да пуснем ЛХ на 7-8 ден и като го видя колко е преценявам дали да пусна микробиология. Притеснително е да е в последния момент, но за щастие до момента никога не съм имала нещо сериозно за лекуване. Примерно миналия месец добре, че не пуснах МБ, защото док ме канселира на 9-ти ден.

# 622
  • Varna
И при мен се очертава като при Zazameg. Аз се опитвам да стартирам от януари месец. Един неспукан фоликул ми прецаква нещата вече трети месец. Сега идват празници. Нормално е всички да искат да почиват. Доктора и да иска, ако Репрото няма да работят, как да стане.  В крайна сметка юни, юли правят ли се стимулация и пункции, или не е добре? Заповедта ми е до октомври,ще е голям майтап да не я оползотворя до тогава.

# 623
Юни и юли си работят, или поне работеха като бяха в Малинов. Обикновено почиваха август месец. Но предполагам, че и сега нещата зависят до колко ще успеят да заработят в Адела пълноценно или пак ще са зависими от Репробиомед. Напълно нормално е да почиват по Великден, тогава на всеки му се иска да е със семейството си и така е редно. Но е много кофти, когато нещата съвпаднат с почивните дни, защото и на нас ни се иска да не пропускаме месец.
По принцип казват, че лятото в големите жеги не било подходящо за инвитро, но аз не бих се съобразявала с това. Може би само август е добре да се пропусне, защото тогава хем може да се засекат нещата с тяхната почивка, хем понякога са най-големите жеги.

# 624
  • Varna
Лошото е че, няма как да контролираме всичко. Аз например едно си мислех, друго става. Както каза една акушерка, нещо ако не се случва и се бави, значи има причина. Така мисля и аз по принцип, но в случая нямам търпение и се дразня на моменти. Търпение желая на вас и на себе си. Надявам се да се заслужава чакането.

# 625
  • София
И аз се падам по Великден, ходих днес да давам МБ и Теди каза че няма смисъл, щото Репрото няма да работи. Така че оставам за следващ месец, ако не съвпадне с Гергьовден. Миналата година същия филм го играхме в Малинов.

# 626
  • Варна
Извинявам се за глупавият въпрос,  но все пак ще го задам,  че нещо не разбрах...  Само тези,  които очаквате да започнете процедура ли няма смисъл да изследвате МБ сега?  Аз имам час за 29-ти и ще ходя точно заради МБ,  цервикален секрет и да видим дали се е махнал задържан  фоликул,  и ще насрочваме дата за евентуална хистероскопия.

# 627
Арвен, всеки случай е различен, просто се обаждаш и уточняваш с акушерката, с която говориш какво следва. При хистеро е различно, при зет съвсем, при пункции трето. Преценява се по типа процедура какво и кога следва и дали ще влезете в периода.

Миналата година с Дели двете така треперехме около Великден. На нея й се размина старт, аз се разболях и нямах зет, но понеже бях зет не ме канселираха, закачих само Великден.

Май месец миналата година не са почивали, та нямам идея в Репрото как е, но предполагам, че след голямата почивка сега - няма да почиват после. Иначе миналата година август всички си работиха на пълни обороти, за разлика от по-миналата.

# 628
  • Varna
Ясна е работата. Ние със стимулациите и пункциите, отиваме в най добрия случай  на май месец.Аз ще се надявам че, до тогава ще им заработи супер апаратурата и ние, които сме по фонда ще може да се възползваме.

# 629
  • София
Е то ако ти се пада овулацията преди или след Великден няма проблем. Аз го целя точно, затова пропускам.

Общи условия

Активация на акаунт