Паническо разстройство - 31

• 84 273
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Дончев искрено се надявам да продължиш да се подобряваш.Ясно е,че когато човек започне да се подобрява нещата се случват постепенно,не изведнъж.Аз лочно мисля,че да си добре психически е основното,първо защото от там тръгва проблема и второ,защото физическото състоянние е по поносимо.Вярно ужасно е постоянно да ти е зле,но когато нямаш фобия от излизане,имаш желание да правиш различни неща и тн,то физически се позакрепват нещата.Истината обаче е,че аз не мисля ,че е толкова лесно да се закрепиш психически поне при мен.Имам дни дори и седмици в ,който всичко е ок,но просто изведнъж всичко се срива.Одавна безпорядъка,неподредеността ,работата и тн,не си ги слагам присърце.Ноо пък други неща могат да ме сринат за минута.Както съм си наред и изведнъж чувам по телевизията нещо лошо,например за болно дете,и се започва.Започвам да се чуствам зле,и да мисля,мисля,какво им е на семейството,колко е трудно,ами ако нещо се случи на мойте деца,ами ако нещо лошо стане с близак и всякви такива.Всяка лоша новина може да предизвика в мен огромен страх за семейството ми и понеже сме заобиколени от такива новини,постоянно съм тревожна.Не мога да се науча да съм над нещата когато мисля за близките си,но най зле е,че изживявам всякви вероятности,къде вероятни,къде абсурдни.И така,гшедам уж да се радвам на мига,когато съм добре,пък колкото се получава толкова.
И на мен много ми влияят новините, затова като чуя нещо лошо-катастрофи, убийства, болни деца сменям канала. Така си спестявам доста главоболие. А и това са неща над които няма как да влияем, така, че просто ги подминавам. Чувствам се зле дори като видя просяци и някакви луди да се разхождат из центъра, затова вече извъртам поглед и си казвам-това е тяхната съдба, не моята! Ама и си казвам пази Боже! Особенно за вторите 😂 И така са контролируеми емоциите.
А и не забравяйте, че винаги имаме избор! Винаги!
Дани абселютно същото е и при мен,няма значение по новините ли е лошото,на улицата ли съм видяла просяк,или в семейството на съседа нещо е станало.Само дето хич не знам как да се абстрахирам.Новини вече избягвам да гледа,предавания от рода на ничия земя и тн,абсурд,и филмите чак ме напрягат,но спасение няма.Излизаш на вън катастрофа,по натам майка бута дете с увреждане,някой пък му писнало и взел,че се метнал от някъде и всякакви такива ни заобикалят.И аз извръщам глава,като лудите,чак чукам на глава ама вече видяла ли съм го съм се сдухала.Просто изживявам всичко,или се плаша от всичко знам ли.Опитвам да мисля и аз неща от рода на каквото такова,но нямам голям успех.На мнение съм,че дори на самия живот не трябва да се гледа толкова сериозно,че болестите и лошотиите са част от живота,и в крайна сметка всички ще умрем рано или късно,но някак пак си ме е страх .А най голям проблем ми е безсилието,че понякога каквото и да стане не мога да направя нищо,не мога да върна времето,не мога да го поправя,а толкова искам.Понякога нещо става за минута,а цял живот после съжаляваме,а не можем да поравим нищо.

# 661
За Протокола преди 2 години взех крайна мярка резнах кабела на булсата и телевизия гледам от компа към ТВ така че аз да си контролирам кво искам и не искам да гледам. Новини не гледам никога ако ме интересува нещо има нет в които аз отново се информирам и то каквото желая! Новините в БГ са ужасяващи само черна хроника то не стига че гледам редовно по улиците геноцида на управлението към народа си т.е. хора които са пълна нищета и кво ли не ами ще го гледам и преди да вечерям и спя дааа бе Клъц кабела и бай бай. А в чужбина българите си мъкнат и чиниите аз по година там и като се върна всички ии знаиш кво станало кои умрял кои се заклал и само ей такива после що не съм гледал еми ей затова.Като имам гости ги питам кво им се гледа закачам компа към ТВ и да гледат ако са новини ги изтрайвам заради тях но това е. Изолирал съм се от всичко което аз мога за да ми е добре и определено има огромен ефект. А преди бях точно както описа Renatta! То и здрав да си с тия изродщини ще ти скапва психиката!

# 662
Колкото до всичко гадно в живота ами да хора сме  трябва да си помагаме но когато умирах в Италия зимата от ривотрила в бг получих само облещени погледи и вдигане на рамене, еми сори ама вече доколкото ми стигат силите и си пазя здравето. Най ме е боляло когато от чужбина се върна в БГ няма по голям ШОК смяната на картината е но и това се преодолява почнах с извинение да си гледам вече собствения г*з. Света не можем да спасим сами и България не можем да оправим сами но сами можем да се поболеем Е не мерси повече не! Затова което споделяте има начин и аз бях като вас ама 1 към 1 това се коригира докато физическото е страшна гад!

# 663
Donchev, разсмя ме с тоя кабел на булсата 😂😂😂 Така е, всеки сам трябва да си намери решение за себе си, както ще се чувства добре.
И аз съм на мнение, че новините са черна хроника. Защо не казват например, как хората могат да кандидатстват по разни европроекти, да говорят за развитие, бизнес, обучение, ами само някакви гадни битовизми?! Това ли е най-важното? Че на бай мангал жена му била труженичка и той от ревност я намушкал, или че Ганьо от село се натикал като мотика, качил се на москвича и се паркирал в дърво... тотално Не приемам. Да, това са нещата от живота, ама всяка или през вечер едно и също?
Просто се капсулирам по мой си начин и гледам да не си вредя.
Хубава вечер! 😊

# 664
Много, ама много ме е яд защо си давам парите по психиатри. Днес обяснявам на псито как съм си добавила антипсихотик, за да не ползвам бензодиазепини, понеже съм тревожна и той ми помага, обясних и, че за сметка на единия АД-намалявам другия до окончателното му спиране , защото имам индикации за серотонинов синдром, разказвам  и как съм си намалила вечерния АД с идеята да го заменя с друг SR с удължено освобождаване и тя ми се радваааааааа, ама много ми се радва на компетентността и се съгласява с мен. Е аз за какво плащам на психиатри, за да се самолекувам, а те само да ми подкрепят идеите. Предишната ме успокояваше, че съм била оправна, щото съм била психолог и съм била "в час".....ми то тогава да си се самотаксувам и......Ядосах се и си налях бяло мексиканско винце със синьо сиренце. Не вярвам да ми навреди. От 4 месеца, включително и по коледните празници не смях и бира да си пийна......Ми писна ми. Къде е Джери да каже Наздраве  Mr. Green

# 665
Кгоато сте настинали, пиете ли си успокоителните и АД-то? Особено успокоителните ме тревожат.

# 666
Кгоато сте настинали, пиете ли си успокоителните и АД-то? Особено успокоителните ме тревожат.
Аз ги спирах и двете в такива моменти ако се включва Антибиотик примерно че става мазало, поне това е моето мнение, ако се пита доктор 100% няма проблеми.

# 667
Аз съм пила прахчета Колдрекс с АД, защото имах темпертура. Иначе съм пила антибиотик и Зопиклон( едно за спане, което ми беше изписала личната). Абе като не му е добре на човек, се чуди кое по-напред да пие. Пила съм и хапчета за глава с деанксит, абе всичко май 😁 Но разбира се само като крайна мярка.

# 668
OutOfNowhere , не аз не отричам АД. В никакъв случай. Тук си коментирахме, че групата е разделена на два лагера. Едните вече не искат АД, другите твърдят, че са по-добре. Стигнахме до извода, че е до организъм. Аз не съм на Ад, защото...абе по много причини. Страх ме е, че ако почна няма да мога да ги спра. Аз съм си такава. Лесно се закачам за лекарства като цяло. Лесно се пристрастявам. Другият ми проблем е, че ме е страх от тия седмици на странични ефекти, които се споменават от вас в началото. Третия ми проблем е донякъде свързан с близките ми. Те тотално отричат АД и направо ако разберат, че взимам ще луднат. Та трябва и да се крия..поне в началото де. Тук и други съм виждала да споменават такъв проблем. С близките, които не разбират що е то ПР и си мислят, че като се стегнеш и хоп ще си вече като нов, а ако взимаш АД едва ли не си някъв наркоман. Абе, сложно е...но не съм се отказала от евентуалната идея да почна в някъв момент АД, защото както споменах по-рано при мен метода на силната воля не работи изобщо. Както и Дончев каза, физическите симптоми са ужаса. При мен е страшно. Повръщане, потене, развих спазъм на хранопровода и на моменти не мога да се храня нормално, треперене..абе чудеса неземни. Засега туширам моментите, в които се надига в мен усещането за тревога и идваща ПА с Лексотан. Но напоследък това нещо много зачести. И въпреки, че аз много внимавам с лексотана...пак не е решение.

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 01:34 от lovely

# 669
Наздраве де! Аз снощи бях на една бира, бяло и червено вино. В рамките на моето "разумно".
Али, отдавна не бях пила белергамин. 10 години. Така ме успа в работата.
Само аспирин избягвайте, като сте болни.

# 670
  • София
Само аспирин избягвайте, като сте болни.
Джери, стана ми интересно защо аспирин ?
Как е новата работа ?

# 671
И на мен ми е интересно за аспирина, аз за главоболие го взимам честичко.
П.П Как се чувствате в това мрачно време? Аз имам чувството, че потъвам от ден-два, пия магнезий, ям плодове всеки ден, фия фрешове, ама днес ударих и един деанксит. Дали е от времето тва състояние?

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 11:43 от Dani_dani_p

# 672
Нямам комп. Трудно пиша.
Не зам защо, но навремето психиатур ми беше казал да не пия аспирин и сератонин, май тогава такова имаше и АД.
Някой да може да пуска тема?
Наближаваме 50 страница, а на мен ми замина компа.
Ще го мислим.
Как е новата работа. Много ми харесва, млади хора, маитапи. Ама сискапанотработа и не мисля глупости и няма безсъние.

# 673
  • София
Аз малко по-късно или утре ще се опитам да пусна нова тема.

# 674
  • София
Хайде народе, налазвайте новата тема Simple Smile
http://m.bg-mamma.com/?topic=1027640.new#new

Общи условия

Активация на акаунт