Паническо разстройство - 31

• 84 193
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, аз имам група във Фейсбук, за тревожните разстройства. Не съм психолог, нито какъвто и да е специалист. Просто създадох място, в което всеки може да си споделя състоянието, проблемите, да поиска помощ, съвети, мнение, подкрепа, идеи, да обсъждаме всичко свързано и полезно в темата. Може да намерите и приятели. Всичко, което смятате, че ще е в полза. Групата е - “Тревожни разстройства“.Green Heart

# 676
Здравейте моля ви за съвет какво да правя от 2 месеца съм спряла АД които пих 4 години но започвам да имам сърцебиене, потиснатост, отпадналост въобще загуба на желание за всичко и сега се чудя дали пак да не го започна АД . Искам да се справя без АД не съм получила същинска ПА но като че ли вървя натам. Мразя това състояние на  нежелание за нищо и затова клоня пак да започна АД. Споделете вашето мнение и опит

# 677
  • София
Ели, аз не съм от най-опитните в сферата, но защо не пробваш, докато не е ескалирало , с жълт кантарион. На някои хора помага. Поинтересувай се. Само жълт кантарион не се меша с АД!

Весели празници на всички Kissing Heart

# 678
Здравейте моля ви за съвет какво да правя от 2 месеца съм спряла АД които пих 4 години но започвам да имам сърцебиене, потиснатост, отпадналост въобще загуба на желание за всичко и сега се чудя дали пак да не го започна АД . Искам да се справя без АД не съм получила същинска ПА но като че ли вървя натам. Мразя това състояние на  нежелание за нищо и затова клоня пак да започна АД. Споделете вашето мнение и опит
Елица_2007 Спрях АД преди по малко от 2 месеца аз също съм ги пил с години, и да сега не съм мн добре даже хич ,НО предполагам си чела за симптома на отнемане и че когато и да е някога решиш да ги спреш няма да се оттървеш без странични ефекти останали след тях. Аз ги спрях за да видя как и дали ще мога да продължа без тях, но ми беше напълно ясно че ще се завърне всичко и то с по голяма сила. Трябва да направиш избор или продължаваш без и тях и няколко месеца ще траеш докато организма свикне с липсата му за да установиш дали са ти нужни или не, или ги почваш пак и така никога няма да разбереш от твоето състояние ли си зле или от страничните ефекти на АД след тяхното оставяне. В същото положение съм и за сега стискам зъби защото винаги можеш да ги почнеш наново както и аз съответно но не е това целта. Поздрави

# 679
Много ми е трудно да търпя това състояние защото съм безполезна а имам 2 малки деца и семейство което разчита на мен затова е важно да съм добре и да съм полезна на мен и на семейството ми

# 680
А някой от вас пил ли е само Флуанксол без АД и как се е чувствал?

# 681
  • Перник
А някой от вас пил ли е само Флуанксол без АД и как се е чувствал?
Аз съм пила. Тушираше физ.симптоми, но много почна да ме боли глава от него. В момента пия Деанксит/и много чудно съм ок от него без нищо допълнително/. Едната съставката на Деанксита е тази на флуанксол-а.

# 682
Всеки сам си решава но мен все ме убеждаваха че като спра АД и пак съм зле е от моето състояние и аз пак ги почвах но никои няма да ти каже че може да е синдром на отнемането и странични ефекти след спирането им. Да може и да е твоето състояние но жалкото е че няма как да го разбереш ако не си поне няколко месеца без тях. Аз се информирах достатъчно и реших да продължа без нищо за да видя аджеба кво става с мен и моето тяло. Просто искам да те осведомя че когато и да ги спреш все ще имаш гадости и ако идеш на ПСИ ще ти каже както на мен 392848923984 пъти НЕ Е ОТ АД ти си болна  и пак се започва всичко на наново до следващото спиране. Естествено че ще си непълзотворна взимала си ги 4 години или искаш след като ги спреш да си излекувана и аз искам така и то много ама просто шанса ни е минимален да не кажа нулев! Според мен изчакаи ако идните месеци нямаш подобрение по всяко едно време можеш да ги почнеш. Давам ти този съвет като човек препатил незнам колко пъти.....Поздрави

# 683
Защо когато спрете с антидепресантите, не го замените с неолексан /забравих името на алтовната съставка, триптофан май беше/? Той се синтезира естествено от мозъка и има антидепресивни и антитревожни действия. И не е вреден, добавка е.

# 684
Идеята не е да заменяме а да се оттървем, говоря за себе си Wink и другото че съм го пил абсолютно нищо не усетих от него нито плюс нито минус.

# 685
А Неолексан какво представлява и за какво се пие някой пробвал ли го е

# 686
  • София
А като спирате АД (който ви е действал ) и после се наложи пак да пиете, същият ли започвате или трябва друг ? Пси ми каза, че ако сега реша да пробвам с Велаксин, ако не ми е ок, не можело да се върна на Стимулотон, защото ставало каша. Един вид Велаксина действал на други рецептори. Това ок, не знам колко е така, но ми е интересно ако пия 1 год Стимулотона, спра го и после се наложи пак мог ли директно него да пия ?

# 687
А като спирате АД (който ви е действал ) и после се наложи пак да пиете, същият ли започвате или трябва друг ? Пси ми каза, че ако сега реша да пробвам с Велаксин, ако не ми е ок, не можело да се върна на Стимулотон, защото ставало каша. Един вид Велаксина действал на други рецептори. Това ок, не знам колко е така, но ми е интересно ако пия 1 год Стимулотона, спра го и после се наложи пак мог ли директно него да пия ?
Венчо реално отговора на този твои въпрос никой не го знае,нито псито знае как действат въобще АД на мозъка нито те са ги пили за да имат понятие още повече че при всеки организъм е различно. Общо взето какъвто  и АД е гъчиш някакви химикали в теб си и чакаш да видиш.

# 688
Сега искам и аз мнение от вас Хорица. Спрях Ривотрила с неимоверни мъки след кошмарни месеци спрях и АД и вече горе долу надявам се изплувам от вс тая химия, отвреме навреме ми става нервно сами и искам да опитам нещо само и единствено  на билкова основа оказа се че имам два варианта 1 ви Мента Глог и Валериан и 2 ри валидол. Кое да си взема събирам мнения кое е по ефикасно? Споделяйте?

# 689
  • Перник
Сега искам и аз мнение от вас Хорица. Спрях Ривотрила с неимоверни мъки след кошмарни месеци спрях и АД и вече горе долу надявам се изплувам от вс тая химия, отвреме навреме ми става нервно сами и искам да опитам нещо само и единствено  на билкова основа оказа се че имам два варианта 1 ви Мента Глог и Валериан и 2 ри валидол. Кое да си взема събирам мнения кое е по ефикасно? Споделяйте?
И преди съм сроделяла-АНЕРВИНА сироп. Пие се или системно около 10 дни или при нужда, в зависимост от проблема. Без лекарско е. Съдържа бром и валериан. За мен е ефикасно и при криза, кротва след 15-20 мин.

Общи условия

Активация на акаунт