Паническо разстройство - 31

• 84 230
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
  • Перник
Повярвай че трябва да се лекуваш. Вместо да каже, абе живей си живота ще изпишем нещо при нужда. Чудя се кой от тук ми обясняваше как да ходя на псих, че невролога който ми е дал анафранил от 10 нищо не разбирал и било планински въздух. Е повярвайте ми.бях 100 пъти по-добре с анафранил и капки анервина отколкото сега с ад и ксанакс. Чудя се сега до кога ще се чисти организма от АД и ще се оправя? Прави ми впечатление че от ксанакса съм като пияна днес.  От
1/2 само,  май и това вече не е за мен.

# 466
Повярвай че трябва да се лекуваш. Вместо да каже, абе живей си живота ще изпишем нещо при нужда. Чудя се кой от тук ми обясняваше как да ходя на псих, че невролога който ми е дал анафранил от 10 нищо не разбирал и било планински въздух. Е повярвайте ми.бях 100 пъти по-добре с анафранил и капки анервина отколкото сега с ад и ксанакс. Чудя се сега до кога ще се чисти организма от АД и ще се оправя? Прави ми впечатление че от ксанакса съм като пияна днес.  От
1/2 само,  май и това вече не е за мен.
Едно мога да кажа като ви чета и вас и ми става мъчно като цяло всички с по някаква симптоматика и се тъпчем и тъпчем с какво ли не и лошото е че голяма част от нас пак са зле, повечето сме зле а пием та пием и се лекуваме уж.

# 467
Здравейте и от мен Simple Smile Преминавам все още през първите седмици от започване на АД и избягвах да пия клонарекса при нужда, но си ми се налагаше поне при ПА. Малко се наплаших от последните дискусии как се примиряваме с това,че хапчето ще ни помогне и ги пием без да се замисляме. Аз съм съгласна с това още повече че и толкова не съм запозната, а така ме е страх от хапчета и как реагират те с организма ми. Та въпроса ми е понеже днес цял ден имах неспиращ силен световъртеж и вече съм изпила една таблетка клонарекс... Дали може да предозирам, ако при нужда изпия още половин??

# 468
MariaMMm, как се чувстваше след като започна АД? Имаше ли при теб неприятни симптоми от него? Как се чувстваш?

# 469
Ооо да да! Пия стимулотон и то по схема, която в началото бях на 1/4 и сега по 1/2 и независимо от ниската доза, а и уж щадястия и не толкова силен АД си имах повече неприятни симптоми отколкото преди това. Сега вече втора седмица си мислех че се е понатрупало, но днес цял ден адския световъртеж и след втора половинка клонарекс едва го овладях. Затова се чудя, ако недай си Боже пак ми стане дали мога да пия още половинка. Други симптоми които имам освен ПА са си задуха, сърцебиенето и тревожността Sad имам и някакви разширени зеници вечер, но не съм сигурна дали не са си ми така и не да не съм го забелязала преди този ад в който попаднах.

# 470
Аз днес започнах АД, сутринта пих Дуксет, сега трябва да пия вечерта и 1/3 Тритико. Засега деня беше добре, освем леката напрегнатост. Дано да продължи само така.

# 471
Повярвай че трябва да се лекуваш. Вместо да каже, абе живей си живота ще изпишем нещо при нужда. Чудя се кой от тук ми обясняваше как да ходя на псих, че невролога който ми е дал анафранил от 10 нищо не разбирал и било планински въздух. Е повярвайте ми.бях 100 пъти по-добре с анафранил и капки анервина отколкото сега с ад и ксанакс. Чудя се сега до кога ще се чисти организма от АД и ще се оправя? Прави ми впечатление че от ксанакса съм като пияна днес.  От
Аз бях Нежи, аз ти казах, че 10 мг Анафранил е нищо и продължавам да го твърдя. Защо като беше толкова добре, ревеше тук?! Аз не съм те накарала да пиеш Золофт и Ксанакс !!! и не съм казала, че невролога нищо не разбра, А че невролог НЯМА право да изписва АД!

# 472
Абе то ако само психиатрите да бяха така...добре. То всички лекари, които обиколих в последните 5 години заради болките ми са така. Ако им противоречиш побесняват. Аз затова тая гилдия вече почти на 100% съм я отписала. И си влача всички проблеми. До един. След многократни лекарствени експерименти. Само лошото е, че взимам всеки ден болкоуспокояващо. 

# 473
.... че не осъзнавате от моята гледна точка какъв е проблема.

Добре, какъв е проблемът, от твоята гледна точка?

Че хората даващи съвети, очакват те да са използвани или поне обмислени и ако не са започват да се ядосват и да се чувстват неоценени. При мен въпроса е че аз съм пробвал много неща през годините и знам кое как ми действа. Освен това, не знам дали това е характерно за депресията или е само при мен, но когато пробвам да направя нещо което аз самият вътрешно не желая или не ми носи щастие ме прави още по-депресиран и още по-зле като цяло, дори да знам, че е полезно, или че трябва да го направя. Освен това аз съм характер с твърдо изградена позиция, не ми влиаят мозъчните игрички, подсъзнателните игрички или позитивните мисли, аз съм наясно какво се случва около мен и си знам шансовете, реалист съм. Нека никой не се обижда, но тези книги и психологическото нахъсване на доктори и т.н. за мен за слаби характери, неизградени, които лесно се реоформят или манипулират.

АД правят много лоша услуга на хората, а вашите доктори не им пука за това. Мозъкът привиква на тях да си осигури вещества и колкото повече ги пиете, толкова по трудно става после да заживеете нормален живот. Задайте си въпроса - пра бабите и дядовците ви как са живеели без тях? Тенденцията която виждам тук, е че мрънкате от месеци, някои години колко сте зле и как се наливате с химия и тя не ви помага. Няма да ви помогне. Никога. Трябва да заживеете пълноценен нов живот. Колко от вас са запознати кои храни съдържат трипфофан и произвеждат серотонин, кои мелатонин, какво е действието на магнезия и на Омега 3 върху мозъка ви? Колко от вас спортуват редовно? Знаете ли какви хормони произвежда тялото при спорт? Вместо да се самосъжалявате по форумите и да търсите компания, сродни души и хора, които са в същото състояние като вас, запознете да се образовате за психиката, за тялото, за храненето, за спорта, за хормоните. Виждайте се с истински хора и се смейте много. Това е единствения изход. Казвам ви го съвсем добронамерено и сериозно.

Само при споменаването на бабите и дядовците ми става ясно, колко много просто искаш да убедиш някого, че си прав с някаква много елементарна и проста логика. Ами бабите и техните баби са умирали от грип, шарка, или просто загнояла рана. А сега благодарение на лекарствата ти отиваш до аптеката и срещу едно лекарство изкарваш всичко това на крак и след 2-3 дни не го помниш.

Освен това това е много сериозна тема и изказвайки се неподготвен може да разрушиш нечий живот отказвайки го да пие лекарства и ходи на лекар и накрая свършвайки в някоя лудница или хвърлил се от някъде.
Дарко аз лично,не се сърдя и не очаквам ама изобщо да се вслушваш в съветите ми.Тъжно ми става за теб и съм пробвала да помогна,а решението си е твое.Още по жал ми става обаче,колко си объркан и каква изкривена представа имаш за нещото,което ти наричаш реалност.Не се сърди,но твърд характер поне до сега в теб(визирам писанията ти)не откривам.Дарко твърдите характери се борят,не се отказват и търсят изход.Твърдите характери в днешно време оцеляват,не мислят за бесене,но страха да ги спира.Прав си изграден характер си инат,човек,който е боец никога не се отказва.Изход не намират,и светлина не виждат меките и слаби характери,те се отказват,те търсят лесния начин.Пак ти давам за пример Алина,виж какво написа,ще търся друг психятър,ще ги обиколя всички,но не искам да съм така.Е на това се казва характер.Рашири мирогледа си,спри да мислиш,че всичко знаеш,всичко си опитал,че от всеки варянт изхода ти е ясен.В това си състояние не си реалист,а напротив самоубеждаваш се в неща,който не са реалност,само ти за такива ги мислиш.Успех ти пожелавам.

# 474
Сега да се оплача.Днес много труден ден ми беше.Отидох на работа и уж всичко си беше ок и една елементарна безубодна забележка от колежка,която ме учи едва не ме разплака.Много трудно се сдържах и в първия удобен момент се скрих в тоалетната и се раплаках,от там просто цял ден ми се плачеше.Прибрах се в къщи и едва влязох и се разплаках.Ужасно е това хора,нямам никаква причина да плача,а се чуствам така сякаш нещо много ми тежи и сега даже ми се доплака.

# 475
Рената, аз съм станала страшна ревла също. А някой ме погледне криво, я каже нещо и аз после рева. Не мога и да се сдържам. Опитвам се да не се излагам, но ми е трудно.
За силните характери не мисля, че е толкова просто. Понякога и те се смачкват много. То не е до вид характер според мен, а до това какво те държи над водата. Кой/коя...какво..е човека или нещото, заради който/която/каквото се бориш? На самотните хора им е по-трудно са намерят тази причина за живот. Не е до сила и слабост.

# 476
Lovely пфф и аз се постарах да не се изложа,ноо ми беше много трудно целия ден,просто сълзите ми бяха в очите и аха да мигна и край.Колкото до характерите естествено,че е сложно ,а не толкова просто.Но все пак опитах да изтъкна прост факти,а има и друго някой самотни хора може да са такива именно защото някъде бъркат,и ако опитат да се променят,няма да е слабост напротив.Вярно е,че сме чуствителни,вярно е че не ни е лесно,но ако и си държим винаги да сме прави,ако не даваме никой нищо да ни каже и сме груби,едва ли някой ще ни търпи.

# 477
Хора аз пък ви завиждам че си ревете това е натуралния начин да изпуснеш парата, що го мислите за излагане хайде пред другите добре ама пред вас си! Аз пък днес цял ден съм ок ама към 6 като ме скова гърба и главата за малко и като изпаднах в едно отчаяние викам ох добре съм вече ама не мога изчака ми се чакането, и  незнам от кога не съм ревал ама исках и се напънах дори ама не и не не мога да рева гадно ми е реве ми се пък не ще малко да ми олекне ама на! И мен някои като ме засегне първо ме избива на гняв и го опсувам една хубавата макар че ми е гадно като за реване ама не, плюс това сте момичета много по прието цялостно Simple Smile

# 478
  • Перник
Аз бях Нежи, аз ти казах, че 10 мг Анафранил е нищо и продължавам да го твърдя. Защо като беше толкова добре, ревеше тук?! Аз не съм те накарала да пиеш Золофт и Ксанакс !!! и не съм казала, че невролога нищо не разбра, А че невролог НЯМА право да изписва АД!
Виж сега, ще си рева където и както искам. Не съм казала, че ти си ме накарала да пия Золофт и Ксанакс. И още нещо повярвай ми АД го изписват и личните, колкото до невроложката съм убедена, че беше с по-добър подход в лечението ми. И да не ти харесва ще си мрънкам и рева както и когато и колкото си искам, просто ми плопускай постовете и няма да се нервираш от написаното от мен.

# 479
Хора аз пък ви завиждам че си ревете това е натуралния начин да изпуснеш парата, що го мислите за излагане хайде пред другите добре ама пред вас си! Аз пък днес цял ден съм ок ама към 6 като ме скова гърба и главата за малко и като изпаднах в едно отчаяние викам ох добре съм вече ама не мога изчака ми се чакането, и  незнам от кога не съм ревал ама исках и се напънах дори ама не и не не мога да рева гадно ми е реве ми се пък не ще малко да ми олекне ама на! И мен някои като ме засегне първо ме избива на гняв и го опсувам една хубавата макар че ми е гадно като за реване ама не, плюс това сте момичета много по прието цялостно Simple Smile
Дончев не е толкова просто.Едно е да ти дотежи и да си поплачеш сам.Друго е разни елементарни неща да те докарват до рев.Аз по принцип не съм ревла,ако някой ме убиди винаги имам отговор,и съм човек който е над нещата,не приемам чуждото мнение присърце.А напоследък прост най малкото нещо ме разревава.Кофти е,вътрешно мога да здъвча и изплпя някой,но дефакто хората виждат една ревла която явно има проблеми.Онзи ден така се опитах да навикам мъжа ми,ми точно една дума каза и аз ревнах и ходи навиквай някой циврейки.Да поплачеш е едно,но при мен ми се струва че е извън нормалното.

Общи условия

Активация на акаунт