Свекървата се самопокани на почивка с нас

• 27 956
  • 213
  •   1
Отговори
# 15
Вече ще дебнете ласт минит почивки, и тръгвате в последния момент. Аз на свекъра казах, че ще почиваме в чужбина в деня преди заминаването, защото той пък се разболява като ще ходим някъде, за да може синът му да стои в близост и на разположение  Mr. Green
Малко е смешно, ама от друга страна толкова ли да го е страх човечеца, няма ли други роднини на близо?
Ми не, няма друг наблизо.

# 16
  • Стара Загора
Просто трябва да решиш от кой повече те е страх, и на него да угодиш.

# 17
  • София
Ами... това е Simple Smile Заглавието казва всичко.

Въпросът е как един мъж излиза от тази уникално неприятна ситуация, разкрачен между мама и житейския си партньор.

I coudn't help but wonder Simple Smile....

Ми, кажи ѝ, че докато не научи английски, че да контактува с децата през време на почивката, няма работа с вас.

Или просто не приемай жертвата ѝ- да се грижи за тях, за да може да си почине докато ви няма, че после пак ще ви е нужна помощта ѝ.
Предложи ѝ ваучер за СПА и готово.

# 18
Най-добре кажи, че вече няма места. Да е казала по-рано Laughing

# 19
По първоначалните мнения изводът е, че съветите са в театрална посока. А мен именно това ми тежи. Аз съм мъж, не ги мога театрите. Ужасно много ме натоварват.

Искам просто да ѝ кажа истината в очите... А това ще е супер тъжно и супер неприятно. Защото завинаги ще счупи отношенията им.

А нали се сещате, че ако го направя, хем ще обидя свеки, хем ще получа чинии по главата и от жена ми: "Идиот, как можа да ме скараш с майка си?!?!?!?!?!??!?!"

Много тъпа ситуация. А всъщност... истината.. Истината е, че мама е шумна, невнимателна, несъобразителна, скарана с гледането на деца, натрапчива, нахална. Ма как да ѝ го кажа... Simple Smile  Иначе ми е мама. Обичам я Simple Smile

# 20
Погледни от положителната страна на нещата. Взимате свекървата с вас и я "връзвате" да наглежда децата заедно с гледачката. Вие пък се усамотявате прекарвайки втори меден месец, излизайки на саме с жената вечер, далеч от свекърва и деца.

# 21
  • Nice
И какво ще направи ако ѝ кажеш, че сте реши да си прекарате времето семейно и искаш да си се видите? Не съществува ли вариант в който да искаш да си починеш и да бъдеш с жената и децата?
Ако нещо тръгне на въпреки я питай тя на колко почивки е била със свекърва си.

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 13:04 от nikaia

# 22
пп чупиш си крака на три места и спестяваш почивката Joy

Подкрепям напълно и нямам какво повече да добавя, освен че не смятам темата за реална. Чак пък гледачка ще си водят на почивката, на която бабата се е самопоканила, а мармотът завива шоколади и ги пуска по пързалката.

# 23
  • Стара Загора
Не е нужно да й казваш, че не я искате на почивка, защото е "шумна, невнимателна, несъобразителна, скарана с гледането на деца, натрапчива, нахална", просто можеш да кажеш "Искаме време насаме с жена ми"
Знам че повечето по- възрастни родители са с по- остарели разбирания, които не винаги се харесват на младите родители, но все пак какво означава "Не може да гледа деца", тя ако не може да гледа деца, теб е нямало да те има най- вероятно.

# 24
Или казвате, че резервациите са вече направени и ще ходите там с бизнес колеги, при което не е удобно тя да дойде. Но с удоволствие бихте я взели на следващата почивка. Така няма да се обиди

# 25
обсъждал ли си ситуацията със съпругата си?

# 26
  • София
А майка ти защо иска да идва с вас? Искала е да посети дестинацията, която сте избрали? Мисли си, че ще ви бъде в помощ? Иска да отиде на почивка, но няма с кого иначе? Не иска да остава сама? Иска да прекара свободно време на приятно място именно с вас?

Отговори си на този въпрос, за да разбереш каква е нуждата й. Подозирам, че иска да е с вас малко повечко време и да изживее приключение, за което така или иначе няма компания - един вид, да съчетае две в едно.

Не намесвай жена си в разговора,  на майка си по никакъв начин не трябва дори да намекваш, че не я взимаш, защото снаха й не я иска. Майката си е твоя, ти трябва да решиш проблема и да обереш негативите, ако трябва. "Мамо, така и така, исках да сме си само ние с детето, настроили сме се, решили сме го, ако я питам, ще се съгласи, но няма да е това, от което имаме нужда. Кажи обаче, искаш ли като се върнем/лятото/еди кой си уикенд да отидем всички заедно еди къде си?" Последното предложение, разбира се, трябва да е предварително обсъдено с жена ти.

# 27
  • Nice
А майка ти защо иска да идва с вас? Искала е да посети дестинацията, която сте избрали? Мисли си, че ще ви бъде в помощ? Иска да отиде на почивка, но няма с кого иначе? Не иска да остава сама? Иска да прекара свободно време на приятно място именно с вас?

Отговори си на този въпрос, за да разбереш каква е нуждата й. Подозирам, че иска да е с вас малко повечко време и да изживее приключение, за което така или иначе няма компания - един вид, да съчетае две в едно.

И те са длъжни да ѝ осигурят нужното забавление ли?

# 28
  • София
Очевидно човекът обича майка си и е готов да я зарадва в някакви разумни граници. Не говорим за ежедневно обгрижване и поемане на отговорност за глезене.

# 29
Ами как? Идеи от съседната тема - намираме на мама млад любовник и забравя за почивките с нас.

Общи условия

Активация на акаунт