Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 60 615
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Мисля,че дезинфекцира и подсушава. Давали са ми го за рани след операция, но не са били с гной.

# 496
Благодаря ,ще опитам.Дано помогне!

# 497
Йодасепт е точно за открити рани, даже с гной.
Но пак да иде на лекар.

# 498
Йодасепт съм ползвала и при по-дълбоки изгаряния при ММ и децата. Аз имам алергия към йод. Като цяло е антисептично действието му. Прилага се и при гнойни рани.

# 499
  • Точно където трябва
Или с листо от живовляк. Най-вероятно е цирей. Боли зверски, зачервява се. Излизали са ми.

# 500
  • Точно където трябва
Вентолин за инхалации с какъв срок на годност е след отваряне?

# 501
Един месец е.

# 502
Здравейте!
Може ли скарлатина да протече без обрив и червен, обложен език? В групата на детето има карантина от днес, а той изкара наскоро вирус с повръщане, температура и лека кашлица (още леко подкашля). Оправи се за ден, струва ми се невероятно, ама знам ли?

# 503
  • Mediterraneo
И на мен ми се струва невероятно.
Най- лесно е да му пуснеш изследвания на гърлен секрет, да видиш носител ли е на стрептокока.

# 504
В четвъртък ще правят бърз тест на цялата градина. От градината ми обясниха, че ако резултата излезе положителен се назначава антибиотик, без значение дали детето е болно. Теста за скарлатина дали е специфичен или е общ за стрептококи?

# 505
  • Mediterraneo
Хубаво да им се назначи АБ, да, аз подкрепям тази практика.
Мисля, че бързият тест е за стрептококи тип А точно, причинител на скарлатината.

# 506
Бетахемолитичен стрептокок.
Моето е имало незначително количество от този стрептокок, когато в групата имаше скарлатина. Не е боледувал тогава.
Бързия тест често е неточен.
По-добре стандартен гърлен да се пусне.

# 507
Значи утре ще го заведа за гърлен секрет, че да ми е мирна главата. А дали е нужно да изследвам и брат му?

# 508
  • Mediterraneo
Първо виж какво ще излезе на неговия секрет.

# 509
Заведи го на гладно и без да си е мил зъбките.

Общи условия

Активация на акаунт