Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 60 853
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • Mediterraneo
Зависи от диагнозата. Аз миналото лято бях с гнойна ангина, но докато отида на лекар, на 3 ден с Т, бях без глас, освен с ужасни болки. Какво ли не приложих, докато не пийнах АБ, нищо не помогна. Още с първия прием се появи глас, а болките отшумяха бавно. Че и бях оглушала в този период.

# 676
  • София
Спрей тантум верде.

# 677
  • Близко съм
Добър вечер, бих искала да ми препоръчате добър ендокринолог за повторно мнение(гр.Пловдив) , тъй като днес ми изписаха лекарствата за лечението ми, но като прочетох и на двете страничните ефекти и се изплаших много.

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 02:26 от aloevera_

# 678
Майка ми ходи при д-р Мечкаров. Преди е ходила при други трима ендокринолози, но накак си не успяваха да 'и уцелят дозите на лекарствата. Доволна е от лечението, изписано от него.

# 679
То ако четеш листовки и странични ефекти, не трябва изобщо да пиеш лекарства.
За Мечкаров има добри отзиви. Аз още не съм ходила при него, но ако се наложи ще отида. Засега нямам нужда.

# 680
  • Близко съм
Настръхна ми косата,да права си по тази логика не трябва да се пият лекарства,но нещото, което още повече ме стресна,че едното лекарсто е кортикостероид, и какви ли не лоши неща има затова ми е разтревожено. Намерих координати,  а да ви попитам възможно ли е едновременно да са високи мъжките хормони и прогестерона?

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 12:16 от aloevera_

# 681
Момичета , има ли някой проблеми със запека?От близо година има този проблем.Пробвах какво ли не , сега даже ще си купувам сладко от рози да ям , понеже четох , че помага.Пробвах сини сливи , чайове  и какви ли не други неща.Иначе се старая да си ям повече течна храна ,плодове , зеленчуци.Но само като приема дулколакс и се получават нещата.Ходих на гастроентеролог , но той каза че не вижда някакъв проблем и ми изписа дулколакса. Мислих ,че това ще е временно , за да ми се стимулира перисталтиката , но не се получи.Понякога се чувствам толкова подута, ще ми е тежко и некомфортно.Моля , споделете ако някой се е справил  с проблема.

# 682
Дайте съвет. Дъщеря ми (15 г.) в петък вечерта заспа в 19.30. Много била изморена, не ми даде да 'и измеря температурата. Вчера сутринта беше с 37.8. Дадох 'и да пие Тайлол хот и за хремата взех Синулан форте. Всичко добре, в момента температурата е 37.3, но казва, че я болят ушите. Като беше малка съм слагала Отипакс капки за уши и трябваше да се комбинират с капки в носа. Кажете какво да взема от аптеката, че днес от по-близките работи само Марешки, а техните аптекари са пълна скръб.
Отипакса ще свърши ли работа до понеделник?

# 683
Те обезболяват. Слагай ги до понеделник, а тогава лекар да каже

# 684
Благодаря, Хепи. Моите деца все петък вечер-събота-неделя се разболяват. Как веднъж не се случи в работно време.

# 685
В темата за детските болести са процедирали с нурофен при болки в ушите....освен обезболяващо, действа и противовъзпалително.

# 686
Понякога ушите болят, когато е запушен носа. Капи капки физиологичен разтвор в носа, дано да помогнат.

# 687
Момичета , има ли някой проблеми със запека?От близо година има този проблем.Пробвах какво ли не , сега даже ще си купувам сладко от рози да ям , понеже четох , че помага.Пробвах сини сливи , чайове  и какви ли не други неща.Иначе се старая да си ям повече течна храна ,плодове , зеленчуци.Но само като приема дулколакс и се получават нещата.Ходих на гастроентеролог , но той каза че не вижда някакъв проблем и ми изписа дулколакса. Мислих ,че това ще е временно , за да ми се стимулира перисталтиката , но не се получи.Понякога се чувствам толкова подута, ще ми е тежко и некомфортно.Моля , споделете ако някой се е справил  с проблема.

При мен помага само движени, яко движение веднага раздвижва нещата. Също така деня започва с чаша топла вода или чай, ако можеш с лъжица зехтин вътре още по добре, аз не мога. Преди имах сериозен проблем, не ходех с дни до тоалетната, сега не помня кога за последно съм пила някакъв медикамент. Движение + коренна промяна в хранителните навици + чаша топла вода сутрин.
Друго дето се сещам да допълня - вода през целия ден, смяташ си я 30мл на килограм телесното тегло.

# 688
  • Burgas, Bulgaria
Хелол момичета ,  имам въпросче ...
Някой знае ли защо ми правиха рентген на кръста , след като преди два дни минах скенер.  Измърмориха ми,  че скенера не бил с категорична находка ,  имало такава , но нещо не бяха категорични ... Добре , след като скенера не е подходящ в тоя случай , рентгена пък кво ще види ?

# 689
В болница ли си? Ако да, той влиза в пътеката и са длъжни да го направят. Нищо повече не може да покаже рентгена, даже много по-малко от скенера.

Общи условия

Активация на акаунт