Нашите орхидеи - тема 22

• 81 551
  • 808
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе
Сарказъм
Четох наскоро че може да се опитва да се освобождава такъв цветонос като две последователни листа се сцепят по средата и се откъснат почти изцяло оголвайки стъблото и освобождавайки максимално пространство за него.. Ясно че от така завит няма как да бъде изправен , но е хубаво че е пораснал и заложил пъпки.
И аз имам един такъв цветонос. Дали ще порасне ако не направя това с листата? Thinking

# 541
Сарказъм
Четох наскоро че може да се опитва да се освобождава такъв цветонос като две последователни листа се сцепят по средата и се откъснат почти изцяло оголвайки стъблото и освобождавайки максимално пространство за него.. Ясно че от така завит няма как да бъде изправен , но е хубаво че е пораснал и заложил пъпки.
И аз имам един такъв цветонос. Дали ще порасне ако не направя това с листата? Thinking

Аз имам само един оцелял такъв. Опитвала съм да ги освободя с прусти но те са крехки и се чупят. Опитвала съм го да ги остави така и пак се чупят заради бримката която се образува и напрежението. Зависи колко е забит върхът на цветоноса  в стъблото. Моят единствено  оцеля след като остраних част от стъблото около върха на цветоноса.
По -скоро тук е въпрос на предпочитание. Отстраняването на листа заради освобождава цветоноса изтънява стъблото на орхидеята и го прави по чупливо . Ако пък цветоноса бъде оставен така - не всеки има късметът на сарказъм връхчето му да се освободи и цветоноса да оцелее.

# 542
  • Русе
Аз от шубе ще го оставя така, пък късмет..... Crazy

Благодаря ти _re_ge, винаги си много полезна!  Hug  bouquet

# 543
  • Русе
Сарказм, как ще се спи сега, като обеща снимки Simple Smile
Джулс, аз предпочитам да ги оставя да се сборят сами. Ако са решили, че ще цъфтят, ще нямерят начин. На работа в кабинета ми има 10-на орхидеи (мои и на една колежка) - колежката без да иска счупи цветонос, докато ги полива - седмица по-късно изби нов Simple Smile
Реге, винаги те чета с интерес Simple Smile

# 544
  • Ænima/Albuquerque
Деси, те хубавите неща ставали бавно, казват. Relaxed

# 545

Търся вида на това фалче /ако е някакъв вид, разбира се/. Цветът му е по-малък, твърд е като на лиодорото. Листата обаче са като на нормалните фалчета, не са лъскави /пак като лиодорото ще дам като сравнение/. Какво е? Помагайте  Hug

# 546
beauty_magnolia
Много е красиво.

Момичета искрено ви се възхищавам на орхидеите и какви чудеса правите, като ги спасявате.
Ето някои от моите скромни красавици.

Тази срамежливка я чакам три години да цъфне. Joy

# 547
Pepich, благодаря  bouquet

И на това казваш "скромни" красавици? Wink Неее, разкошни, прелестни са ти Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Размечтах се за този цвят. Не съм виждала никъде тук по магазините...

Днес ми е мечтателен орхидеен ден  Heart Eyes Споделям и тази Green Apple и спирам  bowuu
https://orchids-shop.com/orchideeen/phalaenopsis/phalaenopsis-no … -green-apple.html

Последна редакция: чт, 15 мар 2018, 14:14 от beauty_magnolia

# 548
Мога да прекарам часове в точене на лиги по орхидеи в нета Joy Joy . Не успях да устоя на "Sogo Relex" и вече се радвам на първия му домашен цъфтеж:
Скрит текст:

# 549
Наистина са много красиви. Как да не точи лиги човек? Аз им се радвам на моите като малко дете. Grinning

# 550
От "човешкия" цвят фалче имам, само че с по-малко  точки. Купено отпреди много години. Цветът зависи от периода на цъфтеж. Когато е зимата и светлината е по-малко е като на снимката - по-измит да кажа. Ако е пролетен цветоноса, цветът е по-ярък граничещ с умерено оранжев. Ето сега как е.

За гриин жеид - ще ме извиняват классен но изглежда 100% оцветено или някой си е поиграл с осветлението.

Импала като восъчна е!!!!

# 551
_re_ge,  сбъднала си мечтата ми  Heart Eyes
Не знам за грийн... дали е естествена или не, но ме грабна...

# 552
  • София
Impala, страхотен е! Heartbeat

Реге, като че ли помня преди години когато мъжът ти се беше прибрал с тази телесна хубавица. Помня каква мания беше тогава при мен и само купувах ли купувах и колко време търсих и аз такъв цвят.  Не ги ли държиш в кашпи вече?

# 553
Истинско разкошество е "човешкото" фалче! Имам "Hot Coffee" (по-наситена, по-оранжево-лилаво-някаква си), но и аз няма да откажа по-бледа. Прелест Heart !

# 554

Реге, като че ли помня преди години когато мъжът ти се беше прибрал с тази телесна хубавица. Помня каква мания беше тогава при мен и само купувах ли купувах и колко време търсих и аз такъв цвят.  Не ги ли държиш в кашпи вече?

Лаленце - Точно така! Мъжът ми я беше купил от цветарския магазин на билата в квартала. От там ми бяха купени  доста редки разцветки. Лошо че махнаха и билата и магазина.
Иначе това фалче е участник в програма - посади две фалчета в една саксия с фи 15. Посадена е заедно с една друга пелоричеста хубавица също в телесен цвят. За тези саксии обаче имам ограничено количество кашпи и ги ползвам само за цветя на външните кръгове на цветарниците. За вътрешните кръгове на цветарниците където цветята естествено се подпират я на гардероб я на стена - не ми стигат и си стоят по саксия.

Последна редакция: чт, 15 мар 2018, 20:40 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт