Нашите орхидеи - тема 22

• 81 568
  • 808
  •   1
Отговори
# 525
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
е то спи ли се, като очите ми са се ококорили да не изпуснат нещо. Simple Smile я козуначе, я китка, тук-там виц...
"Ще цъфнат утре!" имаш предвид като във филма, нали? Simple Smile Simple Smile Simple Smile

реге, аз поливам когато се сетя (голям срам), я се вържат две поливания месечно, я не. висят на прозореца (западен) и ако си права ще чакам много цветоноси Simple Smile

# 526
Данилу
Винения дендробиум ще бъде убиец!

# 527
Добри, от една партия сме.
Аз и вандите поливам така чак ме е срам!

# 528
  • Русе
Данилу, искам да го видя цъфнал този с пъпките Grinning
A и бялото нобиле си го бива Simple Smile, утре може да покажа и аз моето, но сега на тъмно няма да станат хубави снимки Simple Smile

# 529
откакто пренесохме вандата във вазата не ми харесва Sad
докато си висеше на прозореца не можех много-много да я разглеждам и ми изглеждаше добре, а сега... Sad Sad
трето листо пожълява и аз го махам. под него е свежо, жълто-зелено стъбло, има подутини, сякаш ще растат корени, а нищо не расте. даже двата нови корена не мърдат.
и ново листо няма, а на прозореца за половин година - 5.

# 530
  • на острова на мечтите
И аз искам,ама се дърпа.Joy

# 531
откакто пренесохме вандата във вазата не ми харесва Sad
докато си висеше на прозореца не можех много-много да я разглеждам и ми изглеждаше добре, а сега... Sad Sad
трето листо пожълява и аз го махам. под него е свежо, жълто-зелено стъбло, има подутини, сякаш ще растат корени, а нищо не расте. даже двата нови корена не мърдат.
и ново листо няма, а на прозореца за половин година - 5.

Аз много се страхувам от отглеждане във ваза по няколко причини
1. Вазата не трябва да е много висока или вандата нетеябва да е цялата вътре. Само корените , а стъблото да е навън на проветриво.
2. Отгледжана в Стъкло също й трябва светлина ,но ако имам малко слънце това стъкло да се загрява и става съвсем лошо.

По- добре по голи корени малко задушена отколкото в ваза. Или ако е във ваза то в онези ниски и цилиндрични а самото стъбло абсолютно навън.

# 532
  • Варна
st. Dobri,
а защо не я върнеш на прозореца щом сега страда?

# 533
обмислям го.
ако пренебрегна всичкият труд на половинката и той ще страда Simple Smile
замислям леко разместване в детската и вандичката да се върне на прозореца, а стъклената ваза да се напълни с кактусите на дечко.
така няма да има страдалци, даже детето ще е щастливо Simple Smile

# 534

Малко снимки и от мен  Hug Скромно се представят тази година фалчетата ми. Но колкото толкова.
Тази на първите две снимки е в растеж, по-късно ще я снимам и нацяло отворена  Heart Eyes

# 535
  • Варна
Ей такова лимонено жълто искам да си купя Heart Eyes

# 536
Две точкави фалчета Heart :
Скрит текст:

# 537
  • Русе
Охххх, прекрасни сааа.... Crazy
Импала, тази втората ми е мечта,  Heart Eyes

# 538
  • Ænima/Albuquerque
Момичета, ако знаете какъв цветонос изкара онази орхидея, дето беше нагъчкала цветоноса в листата - ше паднете. Обаче ще ви покажа снимки, като цъфне, понеже гледката ще е покъртителна. Sweat Smile

Тази:

# 539
Сарказъм
Четох наскоро че може да се опитва да се освобождава такъв цветонос като две последователни листа се сцепят по средата и се откъснат почти изцяло оголвайки стъблото и освобождавайки максимално пространство за него.. Ясно че от така завит няма как да бъде изправен , но е хубаво че е пораснал и заложил пъпки.

Общи условия

Активация на акаунт