Нашите орхидеи - тема 22

• 81 515
  • 808
  •   1
Отговори
# 615

Simple Smile предлагам в следващата тема на първа страница, с големи червени букви да се напише - "орхидеите нямат нужда от пресаждане поне две години след закупуването!"

И повече много повече. Моите не бяха пресаждане по 6-7 години. Пресадих заради субстрата , защото беше понатрошен . И сега пак в покой .
Единствено ровичкане в саксията може да бъде предприето ако имате съмнение за кошничка в основата на растението .и то кошницата се маха и цветето се върша в същата саксия със същия субстрат.
Никога за начинаещ в по-голяма саксия. Ще убие цветето.

Здравейте отново, присадих саксиите, за да ги сложа в по-хубави кори и да огледам корените. В едната орхидея имаше нещо като тъмен дунапрен под основата. Махнах всичко и сложих в нови кори и не съжалявам, защото доста изгнили корени отрязах. Въпроса ми беше конкретно за саксията и благодаря за отговора, ще я върна в транспортната с по-малък диаметър, пак да видим дали ще и хареса.

Хубава неделна вепер от мен!

# 616
Сигурно е дразнещо всеки да влиза и да пита,но наистина в първия пост е хубаво да бъде описано основното. Аз четох там преди да задам въпроса,а и основното,заради което писах бяха жълтите листа. Извинете ни,но искаме и ние,новаците,да си отгледаме цветята и да им се радваме дълго време като вас. ☺

# 617
  • софия
Здравейте дами,имам нужда от помощ за този мъник.Подариха го на дъщеря ми декември.След месец паднаха цветовете.Седи до прозорец който не се отваря ,стаята е влажна,поливам когато се сетя на 12дни може би.Полина я с киснене в застояла вода и до тук с това което знаем.
Трябва ли да се присади -къде ,как?С каква тор,добре ли я гледам и какво и липсва.

# 618
# 619
  • София
TROSHKATA, точно това се коментира напоследък, че новите растения нямат нужда от пресаждане първите няколко години. Единствено ако се усъмниш, че има гниене или животинки в саксията е редно да да извадиш от саксията и да действаш според ситуацията. За поливането - по принцип се прави чрез потапяне на цялата саксия когато видиш, че корените са побелели и саксията е олекнала.

Момичета,
Скрит текст:
моля ви, пише се "прЕсаждам", а не "прИсаждам". Двете думи имат различни значения.

# 620
  • на острова на мечтите
Аз вече няма да показвам снимки,че то тук толкоз красота,моите орхита са скромни,ама си ги обичам и такива .
Добри,на мен продавачът на цветя ми каза,че така или иначе орхидеите издържат в домашни условия 10 години и да присаждам и да не присаждам все тая. Аз естествено прехвърлих една кейка от дендробиума в саксия и не се е споминала все още.
И(тук моля стриктните притежателки на орхидеи да не ме четат и да не ме разпертушинват после)аз жълтите листа ги режа. Ама така постъпвам не само с орхидеите, а с всички цветя,които притежавам. Последствията от този вид отглеждане е,че или се съвземат и тръгват,или не Wink Обикновено при мен нещата се оправят Peace
 bouquet

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 18:07 от danilu

# 621
  • Варна
Че то и аз ги режа Laughing

# 622
  • на острова на мечтите
Joy исках да кажа,че не правя трагедия от този факт. Щом е пожълтяло си е изживяло живота,но после следя дали ще продължи жълтеенето и върху други листа. Тогава вече започвам да проверявам за вредители и съответно да пръскам.

# 623
Момичета, от къде да си намеря цитокининова паста? Предполагам, че е коментирано, но с търсачката нищо не открих.

# 624
# 625
A, Dobri, благодаря, тези ги видях, имах предвид физически магазин, аптека и т.н. Сестра ми си търси и точно се оплакваше, че доставката ѝ е колкото пастата.

# 626
Колкото и да обичам зимата, време ѝ е да си ходи. Ще ѝ помогна с няколко слънчеви фалчета:

Скрит текст:

# 627
Impala, след толкова "Слънца" няма начин зимата да не замине в ъгъла да се срамува, че толкова се задържа. Много са красиви, ех, това жълто в толкова нюанси... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 628
  • софия
Коя тор е по добра за орхидеите

А от тези препарати използвате ли?

# 629
  • на острова на мечтите
Днес се връщам и виолетовият дендробиум паднал от секцията:cry: Счупило се само едно цветче, слава Богу!!!! Сега я сложих в една голяма стъклена  ваза. Чак ми се дорева, миличката ми,като я видях просната на пода!
Красоти,Impala:hugs:

Общи условия

Активация на акаунт