Милано - 9

• 91 391
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Запис да ви следя,че след Рим....не ми се спира ...HeartИталия

# 376
Някъде бях чела, но сега не мога да намеря инфото.
Интересуват ме места за похапване на сладолед /по възможност в центъра/, които Не трябва да се пропускат:)
Това ще са ни основните забележителности и покрай тях ще заведем децата и до Дуомо, Брера, музея Да Винчи и др.
Вече програмата ни е почти готова и само ще се надяваме на хубаво /недъждовно/ време.
какво означава сладолед да не се пропуска , в италия броят на сладоледаджиите е повече от половината в целия свят
рядко не е хубав сладоледа,осен в най-туристическите места и в моловете,,където на китайските туристи и ярко зеления цвят на шам-фъстъка може да се пробута,на местните обаче не.
в бг не е хубав,опитвам го всеки път и е много изкуствен на вид и вкус,само имената приличат на италианските макар че са все написани погрешно-чули недочули явно ,винаги им поправям етикетите ,че италианците все ни се подиграват и на това:angry:

# 377
  • In transit
Азия,
Скрит текст:
Във Варна има един италианец, който прави сладоледа за сладкарници Крамер, Марио се казва. Неговия сладолед е хубав почти като италианския.

# 378
Азия,
Скрит текст:
Във Варна има един италианец, който прави сладоледа за сладкарници Крамер, Марио се казва. Неговия сладолед е хубав почти като италианския.
Скрит текст:
май него опитах няколко пъти,ами какво да ти кажа -на никой не му хареса,един и същ вкус има каквото и да вземеш,опакования бос е по-добър !

# 379
  • In transit
Ами то затова направихме пътека Варна - Бергамо Grinning

# 380
  • където и да е,само да не съм сама
Ох, момичета, прави сте....
Сладолед ще се яде на корем, от където и да го вземем там, но после тук какво ще правим, а лято идва...

Реджи, благодаря за инфото за маратона, защото на 08.04. Сме в Милано.

# 381
  • Milano
Същото важи за пастата, кафето, пицата.

Лошите места са изключение, а не правило.

Друго което ми прави впечатление (освен програми за посещение с по 15 града на ден), е че хора посетили за първи път някой град и то за 2-3 дни (в които си правили сандвичи или яли пица на парче през повечето време) съвсем убедено оповестяват, че ''най-хубавата паста в Рим е еди-къде си'', най-хубавото кафе във Венеция също и т.н....ти да видиш.

После отидеш да прочетеш отзиви за силно препоръчаните места тип Карло Мента и можеш да се хванеш за главата, а като минеш оттам хич не ти идва желание да седнеш.

В същото време други биват отхвърляни, защото...''отказали да им направят паста с кетчуп'' Shocked (все бисери от римските теми).

пп. веднъж бяхме седнали в един ресторант - ''Ниагара'' - видях, че предлагат карбонара и си поръчах, понеже ми се ядеше много паста.
Бяха настъргали отгоре кашкавал ''Витоша'' (или подобен), който беше формирал една огромна залепена топка върху спагетите. Shocked

Сервитьора беше много горд и често идваше да пита дали ми харесва, според него беше направена точно по италианска рецепта... Joy...досущ.

# 382
Реджина, имам питане за придвижването от Дуомото до Джузепе Меаца, Google Maps ми дава следните възможности:
М1 и след това № 78  или М1 и след това М5
Тъй като не съм наясно от къде точно се влиза, питането ми е кой вариант ще ни е най-удобен с оглед мястото за влизане в музея и разглеждане на стадиона.
Благодаря предварително!

# 383
  • Milano
katy71, те спират на едно и също място, тоест автобуса спира на улицата отзад, но с него са ок.11 спирки от Лотто, с метрото са 3.

Тоест бих избрала М1 и М5 - върви се около 100-200 метра - музея е на вход н.8.

Разстоянието е такова (завиваш наляво в дъното):

https://photos.google.com/share/AF1QipPwwUUGYcLMWpRuCaN-34xEFJCn … 0Q3FuZlhMTWFibWV3

Иначе, ако не бързате бих избрала варианта с трамвая - н.16 от Дуомо - спира още по-близо, точно до стадиона.

https://www.google.it/search?q=tram+n.16+san+siro+stadio&rlz … =1280&bih=694

Така междувременно разглеждате наоколо града, а на връщане с метрото.
Спирката му е до магазина на Бенеттон на via Mazzini.

# 384
Flowers TulipFlowers Tulip
katy71, те спират на едно и също място, тоест автобуса спира на улицата отзад, но с него са ок.11 спирки от Лотто, с метрото са 3.

Тоест бих избрала М1 и М5 - върви се около 100-200 метра - музея е на вход н.8.

Разстоянието е такова (завиваш наляво в дъното):

https://photos.google.com/share/AF1QipPwwUUGYcLMWpRuCaN-34xEFJCn … 0Q3FuZlhMTWFibWV3

Иначе, ако не бързате бих избрала варианта с трамвая - н.16 от Дуомо - спира още по-близо, точно до стадиона.

https://www.google.it/search?q=tram+n.16+san+siro+stadio&rlz … =1280&bih=694

Така междувременно разглеждате наоколо града, а на връщане с метрото.
Спирката му е до магазина на Бенеттон на via Mazzini.

Изключителна си!
Two Hearts
Flowers Tulip

# 385
Здравейте!
С удоволствие се записвам при вас. Предстои ни 8-дневна ваканция в Италия, с основна база за нощувките Милано. Връщам се да чета и благодаря за споделената информация на всички!  bouquet

# 386
  • Пловдив
Ползвали ли сте Групон? Разглеждам тази оферта: https://www.groupon.it/deals/casa-lodi-14 . С преводача не мога да разбера - офертата, освен питието, включва дегустация  или  мезе, или вечеря на бюфет;   не намирам и часови интервал, когато може да се ползва ваучерът?

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 16:35 от avia

# 387
  • In transit
Ползвали ли сте Групон? Разглеждам тази оферта: https://www.groupon.it/deals/casa-lodi-14 . С преводача не мога да разбера - офертата, освен питието, включва дегустация  или  мезе, или вечеря на бюфет;   не намирам и часови интервал, когато може да се ползва ваучерът?
Да, включва...избираш си между някакви местни вина или коктейл + богат бюфет с мезета, сирена и прочие. И копертото е включено.

# 388

обикновенно е зле като меню,нищо общо с нормалното меню което предлагат -или порциите са малки,или те третират като трета класа, за хотелите -или нямат места когатo ти искаш или са най-смотаните стаи или хотелът е стар и неподдържан -винаги или почти има нещо да не е наред,може пък аз да съм нямала късмет,
за фризьор,маникюр и масажи също е трудно да се намери свободен час -продват,плащаш и после няма място и чакаш...избягвам ги от доста години групон общо взето
целта е само реклама,на практика нищо не печелят,kauppa е подобно в зоната на бергамо и бреша,може би малко по-надеждно

за хотели и почивки по-добре secretescapes или voyage prive -който разбрал разбрал:no_mouth:

# 389
  • In transit
За voyage prive бях абонирала ММ, след една реклама на сайта по ТВ...сега го заливат с оферти, ама не ги намирам за нещо невероятно да ти кажа. Simple Smile
Сега се замислих, че лятото в Торино за 15 евро без да ползваме групон и прочие пихме аперитив + много вкусен бюфет.

Общи условия

Активация на акаунт