Милано - 9

• 91 294
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Пише, че няма билети за юни. Ще дебна и ако хвана свободен час за 26 юни, юе резервирам.

# 466
  • Вестерос
Успех ти желая! Аз съм си казала, че ще се върна в Милано в близките години Simple Smile

# 467
Приключи нашата разходка до Милано. Останахме с отлични впечетления, най-вече от разходката ни в околността – Комо Беладжио и Брунате. Бяхме за три дни, които бяхме разпредели:  1 ден ) Арезе – музеят на Алфа Ромео + мол II Centro ; 2ден ) Разходка до Комо, от там Брунате и Беладжио и обратно. 3ден) Милано – Дуомо, Ла скала, замъка Сфорецко + парка зад него, Църквата Санта Мария ( затворена в неделя – работеше само частта, където се съхранява картината Тайната вечеря), Църквата Сант Амброджио, разходка по каналите. Като цяло се справихме перфектно с времето, въпреки понатоварената програма. Единствено много ни забави Дуомото – бяхме там в неделя, в 9.30, опашка за билети нямаше и взехме бързо, но за да се качим на покрива ( по стъпалата) чакахме точно 2 часа. след това още 15 мин., за да влезнем вътре в катедралата тъй като се беше образувала отново опашка. В двора на Ст. Аброджио имаше организиран базар за доста джунжурии и цветарки от другата му страна.
Относно хотела, тъй като имаше доста питания – бяхме в Hotel degli Arcimboldi  http://www.hotelarcimboldi.it/– в непосредствена близост до последната станция на метрото М5 ( Bignami). Останахме много доволни от хотела – учтив персонал, чисти стаи – ежедневно почистваха и сменяха кърпите, перфектна закуска.В непосредствена близост ( буквално 5 мин пеш) има два търговски центъра, където може да се намери всичко необходимо. Липсват много заведения в района, но ние успяхме да намерим едната вечер много приятно местно ресторантче – Al Galeone ( на 10 мин пеша от хотела се намира) https://www.ristorantealgaleone.it/. Недостатък на хотела е отдалечеността му от центъра – на около 15 мин с метро е от Централната гара и на около 20 мин с метро от каналите. Друг недостатък е ранния полет на Раянеър за София – нашият беше в 8 сутринта, съответно за да бъдем навреме, трябваше да си хванем автобуса за летището ( от Централната гара) около 5 часа (шатълите са на всеки 20 мин, започващи от 4 сутринта ). От хотела до Централната гара, в този ранен час единствен начин за придвижване е такси, което ни излезна 20 евро.  Като цяло ползвахме 48 часова карта за транспорта ( която е валидна до края на третия ден, въпреки превишаването на 48-те часа), както е писано многократни и в темата.
Относно Комо – Брунате – Беладжио – уникална разходка. ДО Комо отидохме с влак, от там се качихме до Брунате с Фуниколара ( малка въжена железница) – там е паметника на Пенчо Славейков и къщата в която е живял до последно ( в момента е превърната в ресторант). След това от Комо взехме фериботче до Беладжио – около 2 часа му отделихме, напълно достатъчно време за разглеждане и по обратния път.
Относно Музея на Алфа Ромео – много впечетляващо място, но определено малко посещавано.
Мога да дам детайлна информация, ако някой се интересува.
Относно храната – страхотна, в почти всички заведения където седнахме. Пробвахме и т.н. улична храна. Едната вечер решихме да пробваме т.н. Аперативо – в ресторант Манхатън, на Канале Гранде – ами не останахме с добро впечетление. Като изключим лудницата и гъчканицита, която е типична за всички оборотни заведения в центъра, самият Аперативо не ни допадна. Храната която бяха подготвили беше доста и разнообразна, но доста безвкусна – нищо общо с типичната италианска кухня. Например имаше пица, лазаня, паста, печена пуйка, разнобразие от салати, десерти , но всичко беше направено, все едно да се отбие номера – т.е. да има количество.  Като цяло цената на коктейл беше 11 евро, т.е. за двама плащаш 22 евро + сървиз. Една вечеря за двама в нормален ресторант с малка бутилка вино е 35-40 евро, но според мен си заслужава повече.

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 15:00 от salex_n2

# 468
  • На морето!
Записвам се да ви следя. Планирам 4-5 дни в Милано през октомври, евентуално с деца. 

# 469
  • Варна
Пише, че няма билети за юни. Ще дебна и ако хвана свободен час за 26 юни, юе резервирам.

Аз дебнах всеки ден и се появяваха различни дати. Дефакто резервирах на 12 април за 26 април... Направи ми впечатление, че единия път светна зелено един ден, но ми даде само 1 билет свободен...

Благодаря за мненията за пешеходното разстояние от Гарата до Центъра. Blush

# 470
  • Milano
Забелязала съм отдавна, че линковете на Виватикет за дадено събитие след известно време дават грешка, както в случая на 1-ва стр.

Появява се надпис, че има грешка и вашето място на ''опашката'' не е вече валидно, да кликнете на зеленият бутон, за да си вземете ново. Laughing

Това с ''чакането на опашка'' е за билетите с голям наплив - например като за концерта, който аз купих - казва ти колко човека има преди теб и кога ще ти дойде реда и тогава имаш няколко минути да купиш.

Обаче незнам какво общо има с ''Тайната вечеря'', че и там излиза.

В случая кликнете на зеленият бутон, от линка на 1-ва стр. излиза заглавната страница на Виватикет, в търсачката напишете cenacolo vinciano и ще ви се появи.

Да, докато пишем изчезна 21.04 и се появиха 19.04 и 20.04, а сега седят и трите дати Simple Smile, така че проверявайте.

Змия, на теб първо посещение ли ти беше във Венеция? Хареса ли ти?

Ina78, свърши ли с пералните да разкаже дали сладоледа беше одобрен от децата? Laughing

salex_n2, Санта Мария делле Грацие няма почивен ден, работи и в неделя - ние ходихме и на служба тогава, след посещението на ''Тайната вечеря'', но затваря наобед в 12.30 и отваря в 16.30ч,  останалите дни работи до 12 и после отваря в 16ч.

За аперитивото мисля, че сме обяснили че не е вечеря и не може да се сравнява.

За пример - същото на Тераса Аперол струва 13-14 евро, върви с една чинийка от няколко хапки. Ако желаеш допълнително - още 4-5 евро за същата чинийка.

В Манхатън е бюфет ''на корем'' и разнообразен, който върви с питието, което да кажем в друга част от деня ще ти бъде сервирано само с маслини и картофки за 1-2 евро по-малко.

Вечерята си е вечеря, друго нещо, няма спор.

Аперитивото е както вие го наричате, че излизате ''на кафе''.

# 471
Забелязала съм отдавна, че линковете на Виватикет за дадено събитие след известно време дават грешка, както в случая на 1-ва стр.

Появява се надпис, че има грешка и вашето място на ''опашката'' не е вече валидно, да кликнете на зеленият бутон, за да си вземете ново. Laughing

Това с ''чакането на опашка'' е за билетите с голям наплив - например като за концерта, който аз купих - казва ти колко човека има преди теб и кога ще ти дойде реда и тогава имаш няколко минути да купиш.

Обаче незнам какво общо има с ''Тайната вечеря'', че и там излиза.

В случая кликнете на зеленият бутон, от линка на 1-ва стр. излиза заглавната страница на Виватикет, в търсачката напишете cenacolo vinciano и ще ви се появи.

Да, докато пишем изчезна 21.04 и се появиха 19.04 и 20.04, а сега седят и трите дати Simple Smile, така че проверявайте.

Змия, на теб първо посещение ли ти беше във Венеция? Хареса ли ти?

Ina78, свърши ли с пералните да разкаже дали сладоледа беше одобрен от децата? Laughing

salex_n2, Санта Мария делле Грацие няма почивен ден, работи и в неделя - ние ходихме и на служба тогава, след посещението на ''Тайната вечеря'', но затваря наобед в 12.30 и отваря в 16.30ч,  останалите дни работи до 12 и после отваря в 16ч.

За аперитивото мисля, че сме обяснили че не е вечеря и не може да се сравнява.

За пример - същото на Тераса Аперол струва 13-14 евро, върви с една чинийка от няколко хапки. Ако желаеш допълнително - още 4-5 евро за същата чинийка.

В Манхатън е бюфет ''на корем'' и разнообразен, който върви с питието, което да кажем в друга част от деня ще ти бъде сервирано само с маслини и картофки за 1-2 евро по-малко.

Вечерята си е вечеря, друго нещо, няма спор.

Аперитивото е както вие го наричате, че излизате ''на кафе''.
Да, аз го разбирам по този начин, но много хора тук, както и огромна част от посетителите бяха и биха отишли с основна цел вечеря на шведка маса и покрай вечерята някой аператив. В самото заведение Манхатън, така ни беше лансирана и концепцията от самия персонал - сервитьора на няколко пъти подканяше, че може да си вземаме храна в неограничено количество.

Мислехме да отидем до въпросната Тераса, но не ни остана време.

За църквата бяхме там точно в 14 ч. в неделя, явно сме попаднали точно на цитирания от теб часови диапазон, в който е затворена.
Благодаря за съветите и насоките Simple Smile

# 472
  • Milano
Особено младите хора наблягат повече на аперитивото от този тип Happy hour oтколкото на ресторанти.

Ние в посочените от теб суми за вечеря не можем да се вместим посмъртно. Laughing
Основните ястия са около и над 20 евро, и не минаваме само с тях - предястия, десерт, кафе, диджестиво, вода, бутилка вино - голяма естествено.

Затова happy hour-а е икономичен вариант на вечеря.
Хамбургерите в Макдоналд'с не са големи, ако трябва да сравняваме къде повече би се нахранил.

Друго си е да си поседнеш в ресторант. Laughing

# 473
  • София
Реджина, да, първо посещение на Венеция ми бе. Със сигурност пак ще ходя. Бях само със сина ми, който е много проклет пубер, а остана много доволен. Той също смята, че времето бе малко.

Сега планирам Верона и Лаго ди Гарда за края юни по повод РД на мъжа ми. Приемам всякакви съвети, въпреки че не е точно по темата Милано. Кацаме в Бергамо в сряда сутринта, в събота сутринта си тръгваме обратно пак оттам. Смятаме да наемем кола. Още не сме измислили и нощувките къде да са.

# 474
  • Бургас
юли и август подходящи ли са за пътуване или е много горещо

# 475
  • където и да е,само да не съм сама
Реджи, пералните за радост свършиха ии ежедневието ме погълна....
Милано, обаче ни зареди доста с положителни емоции.
Много е различен като град, като атмосфера, като усещане спрямо другите италиански градове, в които сме били, но ни хареса. Има свой собствен чар.
пристигането на летище Бергамо не беше от любимите ми.
Час и 40 мин. полет и още толкова чакане за паспортна проверка.
три самолета се изсипаха, а работеха само 4 гишета. с нашата тежичка бебка на ръце направо ми се взе здравето...
После вместо да ни дадат количката още на стълбиите я бяха пуснали на лента. След толков много чакане за проверка лентата за нашия полет беше спряла и количката беше незнайно къде, та падна едно търсене. Но мисля, че  това се изчерпа всичко негативно.
Сладоледът, ох сладоледът........!!!
Благодарение на него децата бяха неуморими. Изпълнихме програма макс спрямо нашите разбирания и възможности.
бяхме по цял ден навън /дори и 2-та дъждовни дни/ и видяхме всичко набелязно. Обичаме да се разхождаме без препускане, за да отметнем повече неща, а с възможност да усетим атмосферата в съответния град. Квартал Брера мноооого ми допадна.
Не можахме да се качин на кулата Пирели, но не разбрах дали защото можеше да вали или вече е забранено. Казаха ни, че и на следващия ден също не може.
Дуомото-величествено, красиво, панорамно. Още 1-я ден го посетихме и му отделихме доста време.Трябваше да затварят терасите и персоналът приканваше хората най-учтиво да напуснат, но всеки си правеше углушки, докато накрая един служител явно изтрещя и каза: Който не излезе го заключваме:)
Ядохме там от Панцеротите на Луини и точно до тях на една дълга опашка сефтосахме Миланския сладолед.
На следващия ден на Каналите ни завари много цвят и ухание. Имаше нещо като пазарен ден с много цветя и хора. Дватат моста бяха украсени с прекрасни живи цветя. беше пъстро, колоритно, оживено и по италиански шумно. Там пак опитахме сладолед.
Дъщеря ми само гледаше в телефоа си къде сме и коя е най-близката сладоледаджийница с висок рейтинг. Нито веднъж не ни подведе.
Обаче сладоледът, който най се хареса беше на площада на Арката на мира. Arcogelato или нещо подобно беше. предлагаха се едва 7-8 вида, произведени на място. Цената беше най-добра и количеството най-голямо. иискахме да повториим специално там на следващия ден, но с тов пусто тяхно работно време нещо не може да се разберем...
Не ми хареса метрото им. Прекалено много бяха изходите където нямаше нито ескалатор, нито асансьор и трябваше да носим на ръце количката. Незнам мамите та как се оправят!?

Ще продължавам да ви чета момичета, защото пътувайки сутринта към летище Бергамо, гледката на Алппите с заснежени върхове ни убеди, че пак ще трябва да се върнем в района. Остана мнооооого още за разглеждане.

На който замиинава скоро весело и се наслаждавайте бавно на всичко, за да има нещо и за следващ път.

# 476
  • където и да е,само да не съм сама
Олееее, уляла съм се...извинявам се за дългия пост.

# 477
  • Milano
змия, прегледай общата тема за Италия - там доста често се пита за лаго ди Гарда и има добри съвети.

Ina78, много хубав тазказ, мерси.

Небостъргача Пирелли не е отворен за посещения, много рядко се случва да го правят при разни инициативи, кaто тази на FAO на която ние бяхме.

Моля те...с тези снежни върхове Mr. Green, стабилизира се времето най-накрая (пу-пу).

В момента е лудница, заради изложението на мебели, което е до неделя - 300 000 посетители досега, казаха по тв.

Голяма черна точка на Мимии, че ни изостави. Heart Eyes

Скрит текст:

# 478
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
Здравейте, с приятелки ще посетим Милано през юни за няколко дни. Чудя се дали има евтин начин да посетим Верона? Гледах с влак излиза около 40 евро на човек отиване и връщане. Това евтино ли е или скъпо, аз не знам. Моля за съвет и предварително благодаря! Simple Smile

# 479
 С по-бавните влакове е 12,75 евро на посока

Общи условия

Активация на акаунт