Милано - 9

• 91 281
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Здравейте, с приятелки ще посетим Милано през юни за няколко дни. Чудя се дали има евтин начин да посетим Верона? Гледах с влак излиза около 40 евро на човек отиване и връщане. Това евтино ли е или скъпо, аз не знам. Моля за съвет и предварително благодаря! Simple Smile
Flixbus от 5€ до 9,90 € на човек еднопосочен билет. Не съм ги ползвала, но на външен вид автобусите са нови.

# 481
добри са Flixbus, ползвал съм ги в Германия и Франция

# 482
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
благодаря за отговорите!

# 483
  • Бургас
Здравейте,

Да ви питам две-три неща: на тъй нареченият Happy Hour, понеже сме с дете на 8, трябва ли и на него да му плащаме аперитиво? Simple Smile

В метрото как влиза детето - Минава след родителя или преди него (но вс заедно)

И последно - хотелът ни е близо до станция Истриа на метрото в Бикока. Трябва да се изнесем в някакви нечовешки часове към 5.30 сутринта към Бергамо (като съм куха лейка и не се сетих да спим там :/ ) . Имате ли идея по това време върви ли метрото и автобусите по нормален график, или е нощният транспорт? Разбрах, че е някакъв граничен час между 5.30 и 6 когато едните тръгват, другите спират...

# 484
Привет отново! Ще помоля Реджина или Мими , или някой  за нещо, което ме притеснява: Както казах малко по-рано в темата , ще водя баща ми и свекър ми на мач- Интер -Ювентус на 28 -ми. Първоначално мача беше за неделя следобед, но сега са го преместили за събота от 20.45 и понеже ще съм и с дъщеря ми ще се наложи само да ги заведа към 18.00 пред стадиона и да ги оставя там, а ние да се приберем..Не ми се щъка много много сами с детето.. Та казуса е : Тъй като и двамата не говорят, ама никакъв език, освен родния, и съм им обяснила само маршрут с метро ( м5 със смяна на М1 ( спирка Лотто чрез съседната ЛОтто нещо си) до спирка Пастьор, където ни е хотела), питам това осъществим маршрут ли е предвид крайния час на мача и каква друга възможност имат да се приберат. Ако трябва да си вземат такси, от къде и горе долу колко ще им струва? Много благодаря за отговора, че никак не ми се иска да ходя да ги посрещам в 12 през нощта с детето, ама като едното чудо ще се наложи като им знам познанията и уменията в ориентирането в чужда държава (клони към нула)Simple Smile

# 485
Тъкмо щях да задавам подобен въпрос, тъй като ще бъдем на същото дерби. И аз се изненадах неприятно от промяната на датата и часа на мача. Още съм в голяма чуденка как ще се прибираме, а и сме с две деца - на 5 и на 11. Най-вероятно още на отиване ще слезем на спирка Лото и ще разучим маршрута за връщането. Ще ползваме линия М1 на метрото (червената).
Ще ползвам поста за още един въпрос - тъй като ще бъдем 8 дни в Милано, единия ден ще посветим на Венеция. Смятам да купим от картите "Аз пътувам навсякъде в Ломбардия" (не ми излиза декларацията за деца обаче от линка на първа страница, може ли малко помощ), която ми дава право за пътуване с влак до гара Пескиера дел Гарда. Там обаче трябва да сменим влака с такъв за Венеция - та чудя се колко време да предвидя за придвижване из самата гара. Голяма ли е, дали ще се ориентираме лесно? Или да се откажа от предварително купуване на билетите онлайн с цел спестяване на някое евро....
Огромни благодарности на Реджина, Мики, авторката на темата Мими и всички споделящи своите преживявания!  bouquet bouquet bouquet

п.с. отворих декларацията с друг браузър, вече мога да спя спокойно!!!   

Последна редакция: сб, 21 апр 2018, 22:50 от kleo*

# 486
  • Milano
Всички мачове в календара се слагат в 15ч, впоследствие се решава кой ще се играе в събота, кой в неделя вечер.
Този тип мач не се играе от 15ч, винаги са вечерни.

Прецедент в историята беше дербито на града миналата година - от 12.30, но тук беше по-различно, заради китайците, да не влизам в подробности.

Мача свършва рано, в 22.40 най-късно, естествено че ще могат да се приберат.

Метрото върви до към 00.40 (през Дуомо), вероятно и да го удължат, всъщност е почти сигурно, комуниката на АТМ ще излезе в следващите дни.

Снощи беше удължено до 02.00, заради многото народ на Панаира тази седмица.

На М5 се чака, докато се влезе (на излизане от стадиона) - понеже е автоматична линия, има турникети - пропускат по 400 човека на няколко минути (за да не става лудница в метрото).
Обикновено чакам към 20 мин, за да влезна но миналата година чакахме 1час в дъжда и оттогава вървя пеш до Лотто - 20мин. Така или иначе дали ще вървя или ще чакам все тая, поне няма да съм като сардина.

Към Лотто се отива към вход н.1 на стадиона и се пресича в посока Хиподрума, то тълпата върви натам докато не стигнеш МакДоналд'с на Лотто.

За билетите за Венеция - онлайн никакво евро не спестяваш, защото можеш да ползваш само регионални влакове с тях (''аз пътувам навсякъде в Ломбардия'') - цената им не се променя, спестяваш си валидирането на билетите на гарата ако си ги купил онлайн.
Не е нужно да се слиза на Пескиера дел Гарда.
Погледнете сайта на Трениталия - с регионалният влак има прекачване във Верона за Венеция, купувате си билет онлайн Пескиера - Венеция и не се занимавате с валидиране, само се прекачвате във Верона.

Обаче...влаковете са с разлика от 6мин (говоря за сутрешния, който пристига във Верона в 10.15 и после онзи до Венеция е в 10.21). 99% че влака ще акумулира някакво закъснение, а следващият регионален е след 2 ч.

Или иначе казано - хич не бих си правила тази гимнастика - при ранно закупуване на билетите Фреччаросса са с много добри цени.

Ако някой се обръща към мен с някакъв въпрос, ще му отговоря след 01.05, като ни свършат празниците.

С най-добри пожелания към ''братовчедите'' да паднат в събота. Mr. Green

# 487
  • In transit
Реджи, приятна почивка!

# 488
Реджи, здравей!
Отново имам нужда от компетентното ти мнение. Гледам Milano Card Maxy - 48h
https://www.milanocard.it/buy-milanocard-now
Имам следните въпроси - 1. Това - World of Leonardo interactive museum не е Музея на науката и технологияа, нали?
и другия ми въпрос е намалението за деца 4-11 години, да разбирам ли че това са до 11 навършини години и 11 години и 6 месеца не влизат в тази категория.
Който не чете направо пише, но.... ще чакам до 1 май, имам време.
Хубава почивка и от мен!

# 489
Здравейте,

Да ви питам две-три неща: на тъй нареченият Happy Hour, понеже сме с дете на 8, трябва ли и на него да му плащаме аперитиво? Simple Smile

В метрото как влиза детето - Минава след родителя или преди него (но вс заедно)

И последно - хотелът ни е близо до станция Истриа на метрото в Бикока. Трябва да се изнесем в някакви нечовешки часове към 5.30 сутринта към Бергамо (като съм куха лейка и не се сетих да спим там :/ ) . Имате ли идея по това време върви ли метрото и автобусите по нормален график, или е нощният транспорт? Разбрах, че е някакъв граничен час между 5.30 и 6 когато едните тръгват, другите спират...

Здравей.
Относно метрото - обслужва се от М5 тази спирка. Сутрин метрото по тази линия, мисля, че тръгваше точно в този диапазон 5.30-6 ч. В случай, че искате да си хванете такси сутринта ( предполагам до гарата) на нас ни струваше 20 евро ( с вкл. първоначална такса 6.5 евро + такса повикване) - т.е. таксито тръгна от 10 евро, при това от две спирки по-нагоре от Истриа. Т.е. от вашия хотел, би следвало да бъде още по-малко.

# 490
  • Вестерос
Четох хубави отзиви за това кафе https://www.facebook.com/MoleskineCafe/ Simple Smile

# 491
Здравейте, имам свободни два билета за Тайната вечеря на 28.03 от 13:30ч. Ако някой ги иска, моля да пише.

Моля, Small Sun да се свърже с мен, ако все още има въпросните билети? Аз успях да купя 3 (за детето , баща ми и свекър ми), но за себе си-не:( Така, че тя ми е надеждата:)

# 492
  • София (Възраждане)
Петя, билетите са 28.03, тази дата вече е в историята отпреди месец. Или пък аз не схващам нещо?!

# 493
Здравейте! Пристигаме в Бергамо в 9.20 ,настаняването в Милано се разбрахме да е към 4-5,защото искаме да отидем до Комо.Ще стигне ли времето?До колкото видях пътя Бергамо,Комо ,Милан ще е около 3 часа макс.Какво да хванем Бергамо-Комо и от летището има ли директно към Комо? През Монца ? Или до Гара Централе и оттам към Комо?В Комо какво не трябва да пропускаме ?А Бергамо преди полета ни за връщане заслужава ли си да се разгледа?

И ние ще ходим на Интер-Юве.Мисля,че с прибирането няма да има проблеми,метрото ще си работи и след мача.

Ако някой пътува от Бургас на 27-ми или ще ходи на мача може да се запознаем Simple Smile

# 494
За Комо може да вземете влак от гарата на Бергамо, до там се стига с автобус. За толкова време, разходка в центъра на Комо, качване до Брунате и евентуално разходка с корабче.

Бергамо си струва няколко часа, качване до горната част на града и разходки.

Общи условия

Активация на акаунт