Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 363
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Янна, следях същата отчетна, в която беше и ти. При мен нещата приключиха неуспешно в 21 г.с. Не съм много веща, но според мен не пий хапче. Три месеца не са малко време. Мен АГ ми казва, че може след 3-4 цикъл да опитаме, а съм с К. в доста по- късна седмица от теб.

Само да кажа и, че за цитонаназка IIIa ми казаха, че засега я задържане. Ще направим терапия с антибиотици и имуностимуланти. След успешно раждане ще горим раничката. Имам правена колполскопия преди година и сега не я повторихме. Правихме HPV всички фактори и понеже са отрицателни може да се изчака горенето докато задържане II- III група. Ако имах някой позитивен трябвало да се гори сега.

# 136
Янна ,4 месеца са предостатъчно време , дано след 2 седмици да се похвалиш с две черти 🤗❤ И да ни заразиш всичките 🤗

# 137
  • София
Янна, и според мен няма нищо страшно. Напротив - време ви е да почвате опитите Simple Smile) Стискам палци.

Бътерфлай, това е добре, организма ти със сигурност има нужда от възстановяване.

Зара, според мен си организирай една фоликулометрия и на седми ден след О пусни всичко. ТСХ трябва да е на чист ден, а за пролактин се препоръчва без обичане в предишния ден (за да са спокойни гърдите) и половин час да поседиш в лабораторията преди да дадеш кръв, за да си спокойна. Вземи си книжка Simple Smile Ако искаш направи и консултация с имунолог преди това, да каже какви имунологични да пуснеш. Препоръчвам Русев.

# 138
ЯННА бяхме заедно в групата на майски мами, надявам се скоро пак да бъдем. Моя кюртаж беше в началото на 9 седм , след мисед в 8 седм. На мен лекаря ми каза, че след 3месеца можем да опитаме отново.

# 139
Момичета много съжалявам за новите попълнения...Предлагам всички групово да се изнасяме към по приятните теми на бъдещите мами😉

# 140
Момичета много съжалявам за новите попълнения...Предлагам всички групово да се изнасяме към по приятните теми на бъдещите мами😉
Търпение, момичета и нашият ред ще дойде.. Yellow Heart

# 141
Здравейте момичета, CatGirl ме покани в тази тема да споделя мъката си и да почерпя опит от вас.
 Накратко моята история: една извънматочна преди 8 години от тогава опити за забременяване не бях правила, по настоящем с ММ 18 месеца бебеправене - една биохимична август - положителен домашен на 1-ви ден закъснение и цикълът ми дойде на 3-я ден, декември лапароскопия за премахване на едната тръба, която беше с хидросалпингс, последен цикъл 04.01.2018.
на 31.01.2018 не ми дойде, на 2 ден закъснение ЧХГ 49, прогестерон 69, на 4 ден закъснение - ЧХГ - 237. 
Тъкмо се усмелихме с ММ да се зарадваме и на 05.02 получих кафеникаво зацапване, отидох на преглед, не се видя нищо в матката, не ми изписаха нищо, казаха, че е твърде рано и няма смисъл от медикаменти, защото може да е биохимична. Не исках да повярвам и на своя глава започнах да пия утрогестан - 3 по 1 и нош па. На следващия ден следобяд зацапването премина в кървене  и това беше края на радоста ми. Спрях утрогестана веднага.
Кървенето не е обилно, даже бих казала слабо (няма съсиреци нито лигавица) и болки нямам никакви. Вчера пуснах ЧХГ, беше 196 спаднало е малко, поуспокоих се че не е пак извънматочна. Но днес кървенето спря и в момента е отново само тъмно кафеникаво зацапване.
Отново съм притеснена. Надявах се да се изчистя сама и да не се налага кюртаж, но с това слабо кървене от ден и половина.... не знам какво да си мисля.
Има ли някоя от вас с подобен случей?

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 20:03 от Mucunka85

# 142
Муцунка, аз такъв случай не съм имала, но защо не пуснеш утре пак едно чхг? Според мен ти не си направила аборт все още. Да не би пък да се развие бременността?! Нека и по-опитните от мен да изкажат мнение.

# 143
Муцунка, аз такъв случай не съм имала, но защо не пуснеш утре пак едно чхг? Според мен ти не си направила аборт все още. Да не би пък да се развие бременността?! Нека и по-опитните от мен да изкажат мнение.
Нямам надежда, че се развива щом ЧХГ пада. Гърдите още са ми подути и болезнени. Само се моля да не е в тръбата, че ми е само едничка и втора операция за 2 месеца няма да понеса психически.Повръщам по 24 часа без да спирам след пълна упойка - пълен кошмар беше декември.
Ако се наложи кюртаж, той задължително ли е супойка?
За ЧХГ съм решила утре пак да пусна. Нещо почнаха да ме съмняват в цибалаб, но знам, че не е добре да пускам в друга.

# 144
  • София
Муцунка, много неприятно, съжалявам.
Ако ЧХГ спада, надеждата е много малка. Но пусни утре пак, да видиш какво се случва. Може и в друга лаборатория да е.
От друга страна докато кървенето е кафяво - няма страшно. Страшно е като стане червено. За утрогестана моето мнение е на кантар - може да помогне, но може и да попречи. Прогестеронът ти не е бил нисък според мен.
Реално на 8 ден закъснение е много рано, за да се види нещо в матката. Зная че ЧХГ трябва да е около 1000, за да се види плоден сак, което е към 6 седмица.

Доколкото зная кюртаж в толкова ранна седмица може и да е с вакуум или медикаментозен. Стискам палци ако ЧХГ не расте да се изчистиш сама.

Изследвания и други такива ще мислиш после. Пиши утре какво става.

# 145
delisardeli, благодаря ти

За съжаление точно това ме притеснява - първия ден беше кафяво после за ден и половина червена кръв и днес пак е кафяво.
Утре пускам ЧХГ и май няма да дочакам прегледа си другия четвъртък, а ще ходя пак да ме видят още утре. Все повече ми намирисва на извънматочна.

# 146
  • София
Ако спада ЧХГ - не е страшно да е извънматочна. Твоето не е много високо.
Имай предвид че при загуба ЧХГ се чисти бавно. Може да си загубила бебето и все още да имаш ЧХГ.

В темата за Калчев и Семерджиева имаме момиче с извънматочна, ЧХГ й беше към 2000 по едно време, но се изчисти сама и без лоши последствия и операции. Прочети ако искаш...

# 147
Муцунка, това си е много ранен период, иначе разбирам нетърпението ти.Дали бремеността се развива,само времето ще покаже.Всяко зацапване,по което и да е време от бременността,си е сигнал за внимание.Ако все пак се случи ,че се прекъсне,не само кюретаж е изхода в такава ранна седмица.Малко по назад,точно това и обсъждахме.Може да прочетеш.И все пак самото ти  физическо чувство може да ти покаже горе долу какво се случва.Може и сама да се изчистиш,но и зависи колко е напреднала бременността.Ето и един линк..
https://www.josephdimitrov.com/medikamentozen-abort/

# 148
Mucunka85, много съжалявам, че си в такава гадна ситуация. Сигурно си много притеснена. Следващият ЧХГ тест ще е доста информативен. Дано не е извънматочна бременност. За съжаление моя приятелка мина скоро през това, но нейното ЧХГ въобще нямаше правилно удвоение. Твоето е било доста високо. Не искам да ти давам празни надежди, но понякога такъв голям ръст, последван от спад се случва и при т.н. синдром на изчезващия близнак, когато от 2 начални ембриона, единият спира развитието си. Така или иначе, лекарят ти ще те консултира най-добре.

# 149
Добър вечер момичета. Съжалявам да видя толкова момичета в тази тема. Преди време и аз бях тук и много мили дами ми помогнаха по-леко да приживея загубата ми.
Искам да ви вдъхна кураж и да ви кажа колкото и банално да звучи да мислите позитивно. След всичко лошо което  преживях Октомври 2016 година .. точно след една година пак Октомври - 2017 4 часа след рождения ми ден получих най-големия ми подарък.. най-милия. Родих прекрасната си дъщеря която вече почти 4 месеца осмисля живота ми.Бъдете силни.Най-хубавото предстой ! Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт