Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 365
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
Елена, точно същото си мислех като вариант за ситуацията на Муцунка! Дано да е това наистина!

Томасита, благодаря ти за подкрепата. Бъдете много здравички и щастливи с твоята дъщеричка!

# 151
Здравейте, момичета, присъединявам се и аз в темата. Следя ви отдавна, но чак сега се престраших. Ще разкажа моята история - октомври 2017 така желаните 2 черти от първия  опит първа бременност, ноември последвала диагноза кухо яйце след тъмно кафяво зацапване в начало на 8 г.с., изчистване с вакуум и пих ципрофлоксацин. Минаха 20 дни - контролен преглед всичко било наред. След 45 дни липса на менструация приемах дуфастон 5 дни и на следващия ден настъпи като по време на кървенето примах далацин ц за всеки случай по предписание на док.
На своя глава изследвах тромбофилия всичко нормално освен MTHFR C677T хомозигот, както и вит б12 - 229.6 pmol/l и вит Д - 15.8 ng/ml при реф. ст над 30. Веднага започнах прием след около месец ще пусна контролни.
Не мога да се отърся от ужаса, не мога да повярвам, че дори съм преминала през това. Понеже искам да направя всичко възможно да не се сблъсквам с този ад отново, ви моля за съвет - било то към кой лекар да се обърна (в София), или какви изследвания още да направя, които да са полезни за тази диагноза. Имам чувството, че заради възрастта ми, докторите не ми обръщат достатъчно внимание (твърде млада съм била...) Disappointed
Извинявам се за дългия пост и предварително благодаря.

Искрено пожелавам на всички ни в най-скоро време да гушнем здрави бебчета. Heart

# 152
луче съжалявам за загубата ти, надявам се следващия път да стигнеш успешно до финала.Не,не е защото си млада.Просто след 1 аборт не се обръща достатъчно внимание,чакат да станат 2-3, което е ужас за нас защото и един път ни е достатъчно,а какво остава за 2-3. Аз съм в същото положение-чакам някой да каже какво да изследвам,един лекар ми казва едно,друг точно обратното... Но имам чувството,че никой не ме взема насериозно.Разбирам,че са затрупани с работа и пациенти, затова добре че са момичетата по форумите

# 153
  • София
Томасита, страхотна новина! Благодаря че ни вдъхваш надежда!

Луче, съжалявам ... тук всички сме минали поне веднъж през този ад...
Хомозигот по MTHFR не е изобщо за пренебрегване - това е цял дефектен ген (и двата алела са мутантни) и е добре при следваща бременност да си на профилактика с НМХ. Също така да следиш стриктно Б9 и Б12 (може да пуснеш и Б6 и хомоцистеин) и да приемаш единствено метилираните форми - Фолат/неофолик мета за Б9 и метилкобаламин за Б12. Синтетичните форми при тази мутация не се усвояват (това включва и всякакви комбинирани витамини които съдържат фолиева киселина и цианкобаламин), като вместо това се натрупват в организма и могат да станат токсични.

Витамин Д също е много важен, освен това се вдига доста бавно.

Виж темата за тромбофилия, там сме събрали доста информация. Бих ти препоръчала да се консултираш с имунолог и хематолог и да намериш АГ което има опит за проследяване на бременни с тромбофилия. Препоръчвам доц. Русев (имунолог) и проф. Паскалева (хематолог). И някъде по средата ще си намериш твоята истина. Стискам палци за успешна бременност и здраво бебче следващия път.

Беллали, никой няма да ти каже какво да изследваш. Ще ти кажат - случва се, опитай пак. Само че за всяка загуба си има причини и колкото по-бързо открием проблем - толкова по-добре.

# 154
Здравейте!
Днес си пуснах прогестерон и ТСХ, който сега е излязъл,спазвайки това да е на гладно, имам необичайно и неочаквано висока стойност 4.300,докато на 05.01 бях решила спонтанно да си пусна по обедно време след закуска и кафе и ми беше 2.700.
Нямам принципно проблем с него,следила съм го през първата ми бременност.
Нямам логично обяснение защо е толкова висок.
Дали да почна Л-тироксин да го смъкна малко?!

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 11:29 от dydito

# 155
dydito консултирай се със специалист. Това което аз знам е, че за бременност трябва да е до 2.

# 156
Здравейте!
Днес си пуснах прогестерон и ТСХ, който сега е излязъл,спазвайки това да е на гладно, имам необичайно и неочаквано висока стойност 4.300,докато на 05.01 бях решила спонтанно да си пусна по обедно време след закуска и кафе и ми беше 2.700.
Ти след първия резултат нянаше ли бременност(биохимична)?Ако е така много е възможно от самата бременност да е скочило толкова много ТСХ...

# 157
Здравейте!
Ти след първия резултат нянаше ли бременност(биохимична)?Ако е така много е възможно от самата бременност да е скочило толкова много ТСХ...

Да,имах.
Дали има връзка,наистина?! 🤨

# 158
  • София
Изискванията за ТСХ са да е на чист ден, на гладно, преди кафе и др. Всякакъв вид стрес може да повлияе на резултата. Бременност - също (ТСХ може да скочи по време на имплантация около 4 пъти).

Ако си спазила условията, пусни още веднъж (може в друга лаборатория. Ако си много скоро след БХ (кога беше БХ?) може още хормоните ти са в шаш.

Не си самоназначавай нищо, консултирай се с ендокринолог.

"The recommendation is that before and during pregnancy thyroid function tests are regulated such that serum TSH is kept in the lower half of the normal range (<2.5 mIU/l before and <2.0 during pregnancy)."

и още

"For optimum fertility, ideally, your Thyroid Stimulating Hormone (TSH) level should be between 1 and 2 mIU/L, Thyroxine (T4) between 16-20 pmol/L, Triiodiothyronine (T3) between 4.5 – 6.0 pmol/L, reverse T3 below 250 pmol/L and 0 IU/ml for thyroid antibodies."

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 12:25 от delisardeli

# 159

Прогестеронът как да го тълкувам?

# 160
Привет отново! Моят хистологичен резултат не носи особена информация за съжаление, пише единствено “нормално децидуа”.
Някоя от вас има ли с толкова кратко описание, не би ли трябвало още нещо да пише? 😕

# 161
В хистологиите не пише почти нищо, само се отчита имало ли е или не следи от бременност и това е. По - подробно изследване се доплаща и поръчва от пациентката изрично, но в повечето случаи няма смисъл. На ранен етап, особено,  отдават загубите на хромозомна грешка или неподходящо място за закачане в матката, което да не е добре кръвоснабдено, като и двата фактора в този случай, касаещи ембриона са с много нисък риск да се проявят отново. Затова и тук момичетата наблягат на изследванията върху бъдещите мами, защото проблемите при нас в повечето случаи могат да бъдат контролирани при бъдеща бременност.
Лично аз съм скептик по повод хормоните, т.к. те са изменчиви  и бих се доверила на изследвания, които са актуални около фактическо забременяване.
Успех, момичета, време е за нови положителни трестове. Поръсвам ви с розов ритлив прашец.

# 162
Зия, май не остана, а? Blush Желая ти безпроблемно раждане Heart

# 163
Здравейте,момичета!Днес научихме пола на бебето.Ще е момиченце.Наръсвам и вас с много розово и ви желая успех.Дано скоро ни зарадвате с положителни тестчета.Аз ви чета постоянно.

# 164
Здравейте, в момента съм седма свдмица, приета в Тина Киркова със спонтанен аборт, но все още нищо не е изхвърлено. Дадоха ми хапчета да смучам, но след първите четири нищо не се случи. Дадоха ми още четири и чакаме.
Моля ви понеже повечето сте минали през това да се съглася ли на кюретаж или да чакам възможно повече да се изчисти организма ми сам? Много желана бременност и искам в най-скоро време пак да пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт