Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 368
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Шоколад, съжалявам. Стискам палци хапчетата да свършат работа, за да не се налагат по-сериозни процедури. При всички положения ако не е добре ембриончето, по-добре да го махат и да не стои в теб.

След загуба е добре да изчакаш 2-3 месеца, за да се изчисти всичко, да се нормализират хормоните и да се генерира здрава лигавица. Виж първата страница на темата - има полезна информация.

Раде, честити розови гащи! Събирам с шепи от прашеца.
Зиа, и от твоя прашец събирам. Кога ти е термина? Стискам палчета.

# 166
Момичета , чакам първия си цикъл след кухо яйце , А беше на 11.01. от два дни имам болки точно като преди МЦ , но няма нищо . Някоя има ли представа дали е нормално ? На прегледа миналата седмица ми казаха , че вс е наред и ще ми дойде на 11 или 15 .

# 167
Здравейте, в момента съм седма свдмица, приета в Тина Киркова със спонтанен аборт, но все още нищо не е изхвърлено. Дадоха ми хапчета да смучам, но след първите четири нищо не се случи. Дадоха ми още четири и чакаме.
Моля ви понеже повечето сте минали през това да се съглася ли на кюретаж или да чакам възможно повече да се изчисти организма ми сам? Много желана бременност и искам в най-скоро време пак да пробвам.
Шоколадче дано хапчетата си свършат работата и се изчистиш , ако има остатъци пак ще се наложи кюртаж. Моето мнение е защо не се съгласиш да те изчистят , процедурата трае около 10 минути и ти си с пълна упойка. Миличка аз лично три пъти минах през този ад 😢😢😢. Така ли иначе след загуба трябва да изчакаш няколко (2-3) цикъла занови опити - за да се възстанови организма и хормоните. Пожелавам ти бързо възстановяване и можеш да ди споделял тук всичко, момичетата са страхотни и ще ти помагаме 🤗❤

# 168
  • Sofia
Момичета , чакам първия си цикъл след кухо яйце , А беше на 11.01. от два дни имам болки точно като преди МЦ , но няма нищо . Някоя има ли представа дали е нормално ? На прегледа миналата седмица ми казаха , че вс е наред и ще ми дойде на 11 или 15 .
Таня, след като док ти е казал, че всичко е ок , не се притеснявай. Мен винаги преди цикъл няколко дни ме понаболява корема. След А точно обратното, МЦ дойде навреме но без симптомите и доста по- безолезнен, при всеки е различно.. ако до 11-15 не ти дойде и имаш болки, звънни на док.

# 169
Таня, на мен след К ми дойде на 35ти ден с пълно ПМС 3 дни преди това, така че не се притеснявай

# 170
Момичета ПОМОЩ!От септември месец съм непрестанно с някакво парене във влагалището.В началото след хидротубацията започнах да имам приблеми с овлажняването по време на полов акт и даже имах прокървявания по време на акт побякога в продължение на два месеца.В тези два месеца пускахме два пъти микробиологии, прегледи, колпоскопии, цитонамазка и всичко беше ок и никъде нищо не излизаше.Започнахме да пилзваме овлажняващи гелчета Гинофит и горе долу беше ок, но няколко дни преди цикъл паренето беше ужасно.Октомври посетих друг АГ и пак преглед, колпоскопия и нито раничка, нито течение...нищо...Преди цикъл пак с някакви вагинални глобули Ломекси закрепих положението.Декември вече и преди цикъл започна дискомфорта и почна да става по нетърпимо.АГ ми препоръча да направя един курс с Цикатридина ваг.овули за 10дни и положението се позакрепи, но понеже си правих операция тогава и почти нямахме полови контакти.Януари пак пуснахме микробиология от която вече имаше някакво отклонения е, на резултатс пишеше: Смесена вагинална флора-лактобацили и Гр(-) пръчки (анаероби); 1-2лвк/поле. Изравняване на вагиналната флора на лактобацилите и анаеробните представители от нормалната влагалищна флора. Може спонтанно да премине в норма или обратно-в бактериална вагиноза. Лечението ако е необходимо, се осъществява с metronidazole или clindamycin.
Понеже имам оплаквания и АГ ми назначи вагинален антибиотик с метронидазол и после една седмица Гинофилус (вагинални лактобацили).Дкато бях на лечение, което започнах в началото на МЦ всичко беше ок, но няколко дни преди цикъла направо беше нетърпимо...Забелязвам, че най зле ставам след полов акт (когато свърши в мен).Сега ми назначи пак Цикатридина като този път ги слагах даже и по време на цикъл, но вече и те не помагат.Каза след тях да започна Гинофлор, който освен лактобацили съдържа и локален естрадиол...Вече се чудя какво да правя...Някоя сблъсквала ли се е с бактериална вагиноза и лесно ли се преборихте с тази гадост.Чудя се дали да не направя още един курс с локалния антибиотик...Възможно ли е мъжа ми да ми предава нещи защото той не се е лекувал макар да няма симптоми...Какво може да е това чудо?Какво да изследвам вече?В момента все едно съм експериментално зайче...Приемам всякакви съвети и препоръки за лекари защото вече на 3 различни ходих и не могат да открият никакъв проблем...

# 171
Ами ако си имала нещо и си го предала на партньора,сега има вероятност той да е заразен и без симптоми.Затова когато се провежда лечение за полово предавани заболявания,се лекуват и двамата партньори. И аз след К. имах сърбеж и подозирам гъбички, затова още отлагам секса. Докато не пусна микробиология и не изчезне паренето и сърбежа,ММ ще стои на сухо

# 172
delisardeli, много ти благодаря за информацията и препоръките. Hug Не ми беше ясно, че с тази мутация също трабва профилактика с НМХ. Confused
А дали да пускам ТСХ и другите за щитовидната? Както и НК клетки?
Иска ми се да направя първо всички по-важни изследвания и тогава да си запиша часове за споменатите лекари, а не след прегледите да започвам цял куп изследвания, че с работата е сложно...и от финансова гледна точка.
Отново огромно благодаря!

# 173
Цитат на: shokolad88shokolad88 link=topic=1016811.msg36260085#msg36260085 date=1518
[/quote
Шоколадче дано хапчетата си свършат работата и се изчистиш , ако има остатъци пак ще се наложи кюртаж. Моето мнение е защо не се съгласиш да те изчистят , процедурата трае около 10 минути и ти си с пълна упойка. Миличка аз лично три пъти минах през този ад 😢😢😢. Така ли иначе след загуба трябва да изчакаш няколко (2-3) цикъла занови опити - за да се възстанови организма и хормоните. Пожелавам ти бързо възстановяване и можеш да ди споделял тук всичко, момичетата са страхотни и ще ти помагаме 🤗❤

Благодаря за подкрепата. То при мен доста е объркано всичко и хормоните най- вече. Все още кърмя първото си дете, което е резултат от дълги опити инвитро. Сега се случи спонтанно и абсолютно ни изненада. Не искам кюретаж, защото искам да ми се запази максимално матката и лигавицата ако случайно пак се случи. Нямам много време, защото минавам 40, но в крайна сметка, както е отредено.

# 174
Шоколад88, желая ти успех! ❤

# 175
  • София
Слънце, пуснете МБ и двамата едновременно. Ако дори един има отклонение - лечението трябва да бъде и при двамата едновременно без полов контакт, за да няма реинфекция. Може да пуснете и плазмите и хламидиите, да знаеш че всичко сте проверили.
Аз имам БВ от време на време, но нямам такива симптоми.

Луче, аз бих пуснала ТСХ и витамини Б9 Б12 и Д, и хомоцистеин. Имунологичните нека ти ги назначи имунолог.

Шоколадче, лигавицата за 2-3 месеца ще се е възстановила. Няма страшно. Стискам палци да не се налага.

# 176
Слънце, погледни това!
http://m.moetodete.bg/bremennost/bakterialna-vaginoza.html

Трябва да балансираш флората си. Опитай с природна медицина! Успех ти желая! ❤

# 177
Слънце,  аз също по време на бременност бях с бактериална вагиноза. Предписаха ми антибиотик, който не взех. Тогава Дели ми обясни за флоурата и за някои по-леки глобули, които могат да се вземат, за да се изчисти.
Аз обаче си взех само пробиотик, за да коригирам флоурата. След това ме изследваха и всичко беше ОК, но като цяло не съм имала никога парене, сърбеж или болки. Единствено имах леко течение, което даже си беше в рамките на нормалното за бременна жена ...

# 178
Слънце, пуснете МБ и двамата едновременно. Ако дори един има отклонение - лечението трябва да бъде и при двамата едновременно без полов контакт, за да няма реинфекция. Може да пуснете и плазмите и хламидиите, да знаеш че всичко сте проверили.
Аз имам БВ от време на време, но нямам такива симптоми.

Луче, аз бих пуснала ТСХ и витамини Б9 Б12 и Д, и хомоцистеин. Имунологичните нека ти ги назначи имунолог.

Шоколадче, лигавицата за 2-3 месеца ще се е възстановила. Няма страшно. Стискам палци да не се налага.
Дели в продължение на 5 месеца пускам микробиологии и пру мен все е чиста само последния път АГ ми каза, че имам нарушение в бактериалната флора, но не показваше вече да има бактериална вагиноза.Въпреки това проведохме курс за бактериална вагиноза и се чувствах добре до около 5 дни след като спрях лактобацилите.След лечението пак пуснахме микробиология и всичко беше ок, а даже този път пуснах в друга лаборатория.Най добре се чувствах с поставянето на лактобацили във влагалището.И сега пак ще опитам този метод, но се чудя колко време е необходимо за да се възстанови вагиналната флора?А също последните два месеца ползваме лубрикант (имам проблем с овлажняването) и се чудя дали пък от него нещата не се влошават, защото като го поставя и усещам едно охлаждане...По време и след половия акт всичко е ок, но на слесващуя ден е направо ужасно парене.Попитах лекарката дали съпруга ми може да ми предава нещо, но тя каза че ако е имало нещо поне ввднъж щеше да излезе в микробиологията...Вече не знам какво да правя...Нямам течение...И самите симтоми се обострят най вече последните дни преди цикъл или след полов акт, т.е. дискомфорта не е постоянно, а се обостря само на моменти...Днес пак ще почна Гинофилуса да видим дали ще отшумят нещата...Хламидии съм пускала септември и всичко беше чисто.Ще попитам АГ дали е възможно да имам мико или уреаплазми и да ги изследваме.Лошото е, че АГ ми е в отпуска и ще преглежда чак в края на февруари или началото на март и ще ида като ми свърши този цикъл пак...А и МЦ в последните два месеца ми е много оскъден мога да изкарам целия цикъл с ежедневна превръзка (тече ми един ден и на втория ден само зацапва и се доизчиствам).Пусках всички хормони миналия месец и са ми ок.Вече не знам какво става и какво да правя...

# 179
Слънцето,Аз имах много тежко бяло течение + сърбеж+ парене + лош мирис абе всякакъв вид дискомфорт. През 2015 след първия А ме изчистиха и лекаркат която ми направи К ми каза че имам много бяло течение и трябва да се изследва и да се излекува преди да забременея . Предложи ми микробиология която се изпраща секрет в Германия , там се изследва и на база резултат ти изпращат и ясно описано лечение . Услугата през 2015 беше 160 лв със всичко. Благодарение на това изследване аз се излекувах , няма по-хубаво чувство от това. Прикрепям вида на иследването. Попитай твоя АГ и поискай да го направите. Преди това аз съм приемала какви ли не лекарства и ми помагаха само няколко дни и кошмара започваше отново. Препоръчвам ти го с две ръце 🤗

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 09:44 от Zara_bulgaria

Общи условия

Активация на акаунт