Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 398
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
При мен беше проблем НК клетките, но и бях също на прогестерон до 12с.
Изследвала съм го 2 пъти. Веднъж с последната ми загуба когато беше мисля 12, а после с успешната ми бременност беше 43 (горе долу по едно и също време на бременността). Като съм чела пишеше, че вагиналния прием на прогестерон не влияе на резултата, което не знам дали е така, защото съм виждала коментари, които твърдят обратното.. както и да е... тогава аз си мислех, че прогрстеронът е бил проблем също, но репродуктивният доктор каза, че нисък прогестерон по време на бременност било признак за лоша бременност

Но маката си е доста силна билка. На вкус е ужасна и аз все си мисля, че тя ме отприщи....

Иначе при последният ми неуспешен опит трябваше да се пазим уж и направихме веднъж белята 7-8 дни преди доказана ову и като още по-голяма нелепица ползвахме един лубрикант за забременяване, който всъщност сме използвали само и единствено тогава.. да ме питаш защо....  conceive plus нещо такова беше .... та не можах да спра мъжа ми и той -  “айде айде има мн време до ову, няма да хванеш”... ама дали заради този лубрикант взех че хванах.... за да го загубя пак ... така че и него мога до някаква степен да вмъкна като успешен продукт

# 211
Добро утро , момичета.. Абе минаха точно 30 дена от аборта ми.Тогава кръвотечението беше точно седем дни.Дойде ми оня ден,но вчера и днес много се засили.Просто необичайно ми се струва.Чудя се дали е ок.?И съсиреци има..Вярно,трети ден е,но една превръзка я пълня за два часа, максимум...Моля,за мнения..

# 212
Добро утро , момичета.. Абе минаха точно 30 дена от аборта ми.Тогава кръвотечението беше точно седем дни.Дойде ми оня ден,но вчера и днес много се засили.Просто необичайно ми се струва.Чудя се дали е ок.?И съсиреци има..Вярно,трети ден е,но една превръзка я пълня за два часа, максимум...Моля,за мнения..
По принцип моя цикъл е така , първите два дни съм ужас , много ми тече но на третия намаля и от четвъртия започва само зацапване и така до седмия ден. За моя изненада първия ми МЦ беше нормален миналата седмица даже беше по-оскъден отпреди 😉. Ако нещо те притеснява се консултирай с АГ и отиди на преглед , след К ти се полагат безплатни прегледи 😉.

# 213
Момичета, благодаря ви за споделеното.Работата е там че аз съм без кюретаж..Ще изчакам още един ден.. Надявам се че е инцидентнo и Заради аборта(медикаментозен-неспулочлив,последвал аспирационен) Просто е необичайно и се попритесних... Дано се нормализира!

# 214
  • София
Със или без кюртаж, хормоните са ти объркани. Отиди на лекар, да те прегледа и да каже че всичко е ОК. Препоръчвам да отидеш в кабинет, където има добър ехограф, по възможност с доплер - да те светнат и да е сигурно че всичко се е изчистило.

# 215

Това е съвсем нормално пред вид обстоятелствата. Затова и е препоръката да се изчака първия цикъл преди подновяване на опитите. Ако кръвозливът надмине 1 превръзка на час, имаш силни болки, големи съсиреци и парчета тъкан, или нещо, което не ти изглежда наред, отиди при лекаря ти. Стискам палци да се нормализира всичко до няколко дни.

# 216
Днес , четвърти ден от цикъла,нещата се нормализираха.Да, разбира се ,че отново ще ида на лекар,но мислех да е по спешност,вчера.Засега се размина.Благодаря!

# 217
Здравейте! Да ви попитам за изследването за вродени тромбофилии.
В Майчин дом виждам, че предлагат пакет 3 или 4 генетични маркера, съответно за 80 или 100 лв.
Докато в Геника например има посочени няколко различни пакета на цени от 160 до 320 лв, като за спонтанни аборти (повтарящи се) препоръчителен пакет 250 лв.
Проблемът е, че не мога да се отиентирам от описанието какво точно означават и какво включват.
Някоя от вас правила ли е тези изследвания в Майчин дом и дали предлаганият там пакет е достатъчен?

# 218
  • София
Една, Основният пакет в Геника, който е 160лв, отговаря на Разширения в Майчин дом, който е 100лв. Моят съвет е да пуснеш първо тези 4 фактора, и след това, ако е необходимо - допълнителни фактори в Геника. Допълнителните могат да се изследват и поединично, има ги в раздел Генетични предразположения.
В Геника стават за около седмица, ако е необходимо могат да пуснат останалите фактори със същата кръвна проба. В Майчин дом става за около 2-3 седмици. И на двете места имаш право на консултация с генетик, но след това трябва да потърсиш АГ което да ти назначи терапия, ако е необходимо. Генетиците имат теоретична информация, докато АГ-та които проследяват бременни с тромбофилия имат практически опит и наблюдения.

# 219
Аз си пуснах миналата седмица тромбофилии в МД - 100 лв. пакета, казаха че стават за 10 дни. Надявам се няма да закъснеят с резултата защото искам да се видя с док и да коментираме терапиите за следващия трансфер. ИСкам да пусна НК клетки - къде изследването е най-пълно? Единствено съм го видяла в Цибалаб - фенотипизиране на НК/ТНК клетки.

# 220
  • София
Белали, за имунолог + изследвания препоръчвам доц. Русев в клиника Малинов. Той има специализирана имунологична лаборатория там.

# 221
И на мен лекарката ми препоръча доц.Русев, но ми се искаше да си направя изследванията преди да отида на консултация при него - т.е. да си говорим вече по конкретен повод. Иначе от една седмица се опитвам да го намеря на мобилния, за да ми каже как е по-добре да действаме, но все не успявам. От утре ще опитам да се свържа с него през клиниката и да видим той какво ще ми препоръча.

# 222
  • София
Русев е доста зает и напоследък много трудно си вдига телефона. Влизам му в положението - непрекъснато му звънят настоящи и бъдещи пациенти, не може да смогне. А по телефона няма как да ти отдели време подробно, дори да си бил на консултация при него предишен ден. Освен консултации в Малинов води и лекции, така че времето му е кът. Час се записва на регистратурата на Малинов, обикновено има свободни след седмица.

Аз съм ходила 5-6 пъти на консултация при него - при нов проблем или при смяна на стратегията - винаги обяснява много подробно - така, че да разбереш и да почнеш сама да отсяваш вярната информация. Първоначалната консултация ми беше 1 час и си записвах. Питаше ме за всякакви подробности, включително продължителност и дозировка на лекарствата, които съм вземала. На консултация си носи всички предишни изследвания, епикризи, включително рецептите ако ги пазиш.

Скрит текст:
Пиша ти какво съм изследвала първия път, ако искаш да го пуснеш и да отидеш при него с тези изследвания. Но няма гаранция че тези изследвания ще са достатъчни в твоя случай, защото аз нито съм лекар, нито знам в детайли какъв ти е случая.
- основен пакет наследствена тромбофилия (4 фактора)
- НК клетки и НК клетъчна активност, ТЛА агрегати - НК клетъчна активност се изследва единствено в имунологичната лаборатория Репроинова, която е в Малинов
- витамин Д и Б12
- ТСХ, ако имаш проблем с него - ТАТ, МАТ, FT3, FT4
- АМХ
На следващи консултации сме пускали SDI тест и ембриотоксини.

# 223
Супер, много ти благодаря delisardeli. Тромбофилии пуснах, НК клетки ще изследвам на място там - случайно да помниш цената, ако е било скоро твоето изследване?
Вит. Д и Б12 не знам как да пусна - аз всеки ден приемам тези витамини.Трябва ли да ти спра преди изследването? Или щом ги приемам няма нужда от изследване?
ТАТ, МАТ, ТСХ, АМХ - имам, аз имам Хашимото и следя всеки месец ТСХ и МАТ
Час за след седмица или две ме устройва - при мен не са толкова спешни нещата.

# 224
  • София
Преди година и половина е било 285лв следното: АМХ, Вит. Д, НК клетки с клетъчна активност, ТЛА + консултация. Само консултация е 30.

На мен Русев ми е казал да не спирам витамините за контрола - носи си предишните изследвания и му кажи колко пиеш. За АМХ и ЩЖ - носи последното изследване. Ако са минали 3-4 седмици от започването на витамините - пусни контрола. За имунологичните (НК клетки, НК клетъчна активност, ТЛА - тромбоцитно-левкоцитни агрегати) може да питаш на регистратурата като записваш час.

Общи условия

Активация на акаунт