Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 407
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
Искам да споделя нещо, което може да е полезно. С приятелка от България с нашата съдба коментирахме, че тя се чувства малко "самотен воин." Търси си изследвания, сама се чуди какво и къде да пуска, въпреки многото консултации с лекари. По този повод и пращах всичко назначавано на мен, което до сега си признавам не бях разглеждала подробно, макар че имам папка до тавана. Повечето неща ги има описани на първа страница, но това не го видяхме, този панел: http://www.questdiagnostics.com/testcenter/testguide.action?dc=T … rrent_Miscarriage

Тя сега ще проучва какви са еквивалентите в Геника или другаде, ако ми каже, ще пиша. Признавам си, че не знам точно за какво са тези показатели, но пише "коагулация" в името на панела.

# 226
  • София
Елена, доколкото виждам панелът е комбиниран.
- два фактора генетична тромбофилия - само високорисковите фактори
- протеин С и S и антитромбин ІІІ - те се изследват при някоя от мутациите, единствено в една брошура на Майчин дом съм ги виждала като предписание
- хомоцистеин се изследва при мутация в тромбофилния ген на MTHFR и е свързан с усвояването на Б9 и Б12 и следенето на нивата им
- различни антитела, които се изследват при Антифосфолипиден синдром; наричат ги още придобита тромбофилия; по принцип те се изследват на следваща стъпка след генетичните, тъй като се диагностицират трудно (менят се), а терапията при генетична и придобита тромбофилия е еднаква

Реално само първото е генетично изследване и го има в Геника. Антифосфолипидните антитела се изследват в някои лаборатории, в Имунологията на Александровска мисля че са най-много.

Дописвам: следенето на коагулационни фактори (трябва да) се прави при терапия за тромбофилия. По-подробно всички тези проблеми се обсъждат в следните теми:
- Тромбофилия
- Имунологични и генетичните проблеми
- Фраксипирин, Клексан, Аспирин протект

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 17:51 от delisardeli

# 227
Малко ме е срам, че въобще не съм знаела какво и защо изследват и даже си мислех до този момент, че никога нямам изследвано нищо за тромбофилия, но аз имах/имам прекрасен лекар, който просто ме изпращаше в болничната лаборатория с рецепта и на следващата консултация ми казваше или само "всичко е нормално" или ако нещо не му харесваше, ме пращаше за още. Един път дадох 11 епруветки кръв.

Дели, направо ще и изпратя това дето написа, ще и помогне. Знам, че ще ходи при д-р Русев, за който и ти писа.

# 228
  • София
Абе и аз до преди година и половина си мислех че четенето на БГ-мама е голяма глупост, ама виж ме сега Simple Smile))

Покани я в тези теми - ще намери и други "войни". В клюкарката също има група за Тромбофилия, но там информацията е по-разхвърляна, щото няма "първа страница".

# 229
На мен ми стана доста гадно колко изоставена се чувства от медицинската грижа и как трябва да се самообразова, гони, търси, пита, обикаля от кабинет на кабинет и по всякакви лаборатории. не стига всичко останало, през което се минава емоционално в тази борба, никой няма нужда от втора специализация по въпроса.

# 230
  • София
Така е. Късмет е при теб, че си случила на добър доктор. Слънчицето (която е също в щатите) доста време търси, докато намери доктор който да й обърне внимание. И докато прескочи бариерата "всичко ти е наред, опитай пак".

Слънчице, къде си да ни замериш с някой памперс за късмет!
И Рени може също!

# 231
Не само късмет, ами и локация. Аз живея в огромен град, с много специалисти. Всъщност, моят репродуктивен специалист се занимава с проблемно забременяване от 1981 година, когато съм била на 1 година, а неговите протоколи за изследвания и терапия се използват по цял свят и идват пациенти от всички континенти за лечение тук. Както и в България, подобни специалисти са концентрирани в 2-3-5 града. В повечето населени места се иска яко търсене, ако въобще има ... това е друга тема, на която лесно се ядосвам. Стандартът за клинична грижа не би трябвало да е привилегия.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 19:08 от elenna

# 232
  • София
Не съм слънчицето, ама с най-голямо удоволствие ви замерям с памперси Simple Smile

# 233
  • София
Ехааа, Нандин, радвам се че идваш да се похвалиш официално!
Да сте здрави и щастливи мама и бебе и всичко да е наред занапред!
А на теб бързо възстановяване!

Стъпвам с две крачета в памперса, дано ни е на късмет!

# 234
Нандин, много се радвам за теб! Много, много да сте здравички с бебчо! Ти бързо да се възстановиш!
Ти си моят герой Hug Heart Kissing Heart

# 235
Нандин, честито и браво!!!! Мечтите се сбъдват!

# 236
ехеее аз ви меря вече с по-големи памперси, но Нандин със свежите памперси е по-вървежна!!!
Поздравления за бебчето, бързо възстановяване и много щастие за цялото семейство Simple Smile

# 237
Nandin, честито!!! Бъдете здрави
😘😊🤗
Дано да има още много такива хубави новини в темата!

# 238
  • Sofia
Надин, честито и от мен! Бъдете здрави с бебчо и много щастливи! Дай Боже всички да те последваме ❤

# 239
  • София
Момичета, от все сърце ви пожелавам това щастие и то още тази година!

Общи условия

Активация на акаунт