Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 242
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Момичета я ми кажете изследване за прогестерон на кой ден от цикъла се пуска? Веднага след овулация или 7 дни след овулация? Някой който да е пускал и на кой ден ?
7 дни след овулация

# 91
Момичета я ми кажете изследване за прогестерон на кой ден от цикъла се пуска? Веднага след овулация или 7 дни след овулация? Някой който да е пускал и на кой ден ?
7 дни след овулация

Още един въпрос , ако веднага след овулация се изследва прогестерона дали може да излязат ниски? Направи ми впечатление че през 2016 като сме пускали изследвания сум пуснала на 18-я ден от цикъл 🙄?

# 92
  • София
Ами веднага след овулация, няма как да е висок.
Нивата се покачват постепенно и достигат пик на 7 ден, след което започват да падат

# 93
  • София
И аз знам за 7 дни след овулация, при това доказана овулация - или фоликуметрия, или тестове + базална температура.

Калкулираната овулация много често не е вярна. При мен О варира от 10 до 14 ден в зависимост от месеца.

# 94
Момичета, излезе ми хистологията:
"Хидропичен аборт - хориални въси с изразен оток на стромата и трофобластна атрофия, наличие на
вилозни съдове с дегенерирали ембрионални кръвни клетки. Малко хеморагично инфарцирана
децидуа с изразена сегментоядрена инфилтрация."
На някой да му говори нещо това? Има ли нещо притеснително?
Божее,нищо не разбрах
Вие ли искахте хистологията,или е задължително?

# 95
Мисля че винаги изпращат материал за хистология и след кюретажа трябва да се вземе епикризата с резултатите от хистологията. Но аз не мисля,че в този форум някой може да го разтълкува,има си лекари за тази цел.Аз моята още не съм я взела,но и не мисля,че носи кой знае каква полезна информация. Поне доколкото съм чела от други места, винаги се пишат някакви стандартни неща.

# 96
Аз незнам дали при нас е изпратено за хистология.На мен ми казаха,че е хромозомна грешка вероятно.

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 23:01 от sladur4e7

# 97
Трябва да имаш епикриза,искай си я ако си събираш такива документи.Но според мен ще пише същото,което е цитирала tany. Ще взема моята другата седмица и ще видим. При теб защо предполагат хромозомна грешка? Имало е някакви причини или просто дежурното обяснение?

# 98
  • София
Момичета, има ли някоя сред вас след кюртаж да е била с III A група цитонамазка?

# 99
Момичета, има ли някоя сред вас след кюртаж да е била с III A група цитонамазка?
При мен 3 месеца след кюретажа мисля че беше 2група...

# 100
Трябва да имаш епикриза,искай си я ако си събираш такива документи.Но според мен ще пише същото,което е цитирала tany. Ще взема моята другата седмица и ще видим. При теб защо предполагат хромозомна грешка? Имало е някакви причини или просто дежурното обяснение?
На 15.02,16.02 като ходя ще питам.Ако ми дадат си я прибирам.Незнам защо така казват,това било естествен подбор ...

# 101
  • София
За епикризата и хистологията трябва да питаш АГ или някой който разбира. Има разлика между епикризите ни, но аз не им разбирам термините. Колкото и да е естествен подбор, конкретни признаци могат да водят до един или друг  вероятен проблем. Някой трябва да ти го обясни.

За цитонамазката - аз винаги съм била 2 група по пап. Ако имаш промяна от последния път - отиваш да си говориш с АГ.

# 102
Да,някой трябва да обясни.Сега като ходя  ще си пусна и това за инсулинова резистентност,че досега не съм го правила,но никой не го е искал.Вече се чудя къде е проблема🤔

# 103
  • София
За ИР имаш две изследвания.

Първото е кръвна захар и инсулин, правят се на гладно при лека нисковъглехидратна храна предишния ден макс до 6 вечерта.

Следващото е обременяването с глюкоза, което Нандин обясни.

Аз съм правила само първото и захарта ми беше около 4,4 при референтни стойности между 3,3 и 6,1. Знам че ако е над 5 и нещо е проблем. Има тема за ИР.

# 104
Има и още едно изследване, с което се започва протокола за оценка на ИР в САЩ: гликиран хемоглобин, HbA1C. На мен ми го пускаха стандартно всички репродуктивни лекари, с които сме се консултирали. При нормални стойности, рядко назначават друго, освен при клинични показания, например ПКЯ.

Общи условия

Активация на акаунт