Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 032
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз съм ходила досега при Сигридов - странен е, но очаквах да е доста по-чалнат. С мен се държа нормално, каза интересни неща. Трябва да му се явя в 6гс за да ме наблюдава отрано следващия път.

Моя близка приятелка с тромбофилия износи под негово наблюдение, роди преди месец.

За Илиев в Токуда също има добри отзиви, още повече че работи съвместно със Станева, която е съдов специалист. В Токуда вече се изследва и антиХа.

За Надежда добра дума не мога да кажа. Ако разбираха от тромбофилия, щях да имам бебе на година и нещо.

# 361
Братовчедка ми се следи при Петър Игнатов също и е доволна. Не е имала проблеми, но споделям мнение по случая, защото става дума за същия специалист.

# 362
Момичета знаете ли колко дни преди микробиология не трябва да съм поставяла никакви вагинални глобули, защото в момента слагам Гинофилус, които са само лактобацили и даже не ги слагам всеки ден, а само като усетя, че започва парене.По принцип утре трябва да ми дойде МЦ и мислех ако до обяд не ме навести да отида да пусна една разширена микробиология, заедно с уреаплазма, микоплазма и трихомони, но се чудя дали не е по добре след МЦ да го направя...?А днес как ме болят яйчниците...до сега не съм имала такива болки нито преди нито по време на цикъл😢

# 363
  • София
Според мен е най-добре да изчакаш Ц и да пуснеш след това на чист ден.

# 364
Здравейте
Кометарът ми не е точно за темата, но тъй като бях част от нея преди време я чувствам най-близка.
Искаше ми се следващия път като пиша тук да е за да дам надежда на всички, които минават през ужаса на К, но уви...
Предварително се извинявам за дългия кометар и моля вече бременните момичета да не го четат.
Скрит текст:
За тези, които са нови в темата ще започна от начало - 2016г. първа, много желана бременност (станала почти от раз) завърши в 10г.с. с К и диагноза "мола". По- късно се оказа, че не е мола, а мисед, но това е дълга история. Казаха ми 2 месеца се пазите и може да пробвате отново. Имах късмет да попадна на прекрасна АГ,
 която веднага след К ми назначи изследвания - от тях - Хашимото и тромбофилия. Добре, но после се започна една лоша серия от проблеми - полип, кисити, корекция на матката (която не успя да коригира много - формата се оказа по-проблемна от очакваното). След всички процедури - ужасни изследвания - tsh 26, B12 -55... Бях се отчаяла.
 Благодарение на ендокринолога и единя месец почивка, който си взех от работа за 30 дни вкарахме нещата в норма (чак не вярвах). И така 9 месеца след К отидох на първата фоликуметрия (чкамехме яйцеклетка от ляво,
 защото дясната половина на двурогата ми матка е недоразвита). И прекрасни новини - хубава, голяма яйцеклетка от ляво пред спукване. Написаха ми схема за лекарства и ме изпратиха да бебеправим. След 14 дни имах + тест с високи антитела, за които веднага ми направиха вливка с октагам. Назначиха ми схема с лекарства и като изключим едни малки контракции и леко прокървяване в самото начало, които се овладяха бързо всичко тръгна добре. Пиех си шепата лекарства, слагах си фракципарина и на всеки преглед бебчето вървеше със седмица на пред. На всички ФМ ми казваха - прекрасно бебе. И така до първи ден от 8 месец, когато просто спрях да го усещам....Не искам да си спомням лицето на АГ, когато трябваше да ми съобщи най-ужасното нещо,
 което може да чуеш - бебето няма сърдечна дейност.... Няма видими причини, освен два пъти овита и стегната пъпна връв. Cry Направиха ми секцио - заради матката и факта, че беше седалищно. Благодарна съм на моята АГ и целия екип, които ми указаха невероятна подкрепа в този ужасен момент.
Но как може човек изобщо да се справи с това - правилно избрано лечение, всички проблеми овладяни и следени добре и накрая нещо, на което не можеш да повлияеш изобщо....Как човек да се справи с това, как да има надежда ...Извинявам се пак за дългия пост, но вичко много ми тежи... Изобщо не минава, не става по-добре...Сякаш изобщо този живот няма смисъл...

# 365
Здравейте
Кометарът ми не е точно за темата, но тъй като бях част от нея преди време я чувствам най-близка.
Искаше ми се следващия път като пиша тук да е за да дам надежда на всички, които минават през ужаса на К, но уви...
Предварително се извинявам за дългия кометар и моля вече бременните момичета да не го четат.
Скрит текст:
За тези, които са нови в темата ще започна от начало - 2016г. първа, много желана бременност (станала почти от раз) завърши в 10г.с. с К и диагноза "мола". По- късно се оказа, че не е мола, а мисед, но това е дълга история. Казаха ми 2 месеца се пазите и може да пробвате отново. Имах късмет да попадна на прекрасна АГ,
 която веднага след К ми назначи изследвания - от тях - Хашимото и тромбофилия. Добре, но после се започна една лоша серия от проблеми - полип, кисити, корекция на матката (която не успя да коригира много - формата се оказа по-проблемна от очакваното). След всички процедури - ужасни изследвания - tsh 26, B12 -55... Бях се отчаяла.
 Благодарение на ендокринолога и единя месец почивка, който си взех от работа за 30 дни вкарахме нещата в норма (чак не вярвах). И така 9 месеца след К отидох на първата фоликуметрия (чкамехме яйцеклетка от ляво,
 защото дясната половина на двурогата ми матка е недоразвита). И прекрасни новини - хубава, голяма яйцеклетка от ляво пред спукване. Написаха ми схема за лекарства и ме изпратиха да бебеправим. След 14 дни имах + тест с високи антитела, за които веднага ми направиха вливка с октагам. Назначиха ми схема с лекарства и като изключим едни малки контракции и леко прокървяване в самото начало, които се овладяха бързо всичко тръгна добре. Пиех си шепата лекарства, слагах си фракципарина и на всеки преглед бебчето вървеше със седмица на пред. На всички ФМ ми казваха - прекрасно бебе. И така до първи ден от 8 месец, когато просто спрях да го усещам....Не искам да си спомням лицето на АГ, когато трябваше да ми съобщи най-ужасното нещо,
 което може да чуеш - бебето няма сърдечна дейност.... Няма видими причини, освен два пъти овита и стегната пъпна връв. Cry Направиха ми секцио - заради матката и факта, че беше седалищно. Благодарна съм на моята АГ и целия екип, които ми указаха невероятна подкрепа в този ужасен момент.
Но как може човек изобщо да се справи с това - правилно избрано лечение, всички проблеми овладяни и следени добре и накрая нещо, на което не можеш да повлияеш изобщо....Как човек да се справи с това, как да има надежда ...Извинявам се пак за дългия пост, но вичко много ми тежи... Изобщо не минава, не става по-добре...Сякаш изобщо този живот няма смисъл...
Sad((((  и някой скоро спомена, че времето лекувало, не, не лекува, лекува само ново щастие, което да те кара да забравиш старото, което не се е получило. Пожелавам ти възможно най-скоро твоето ново щастие, което да ти даде смисъл на живота

# 366
  • София
Полярна звезда, съжалявам...
Виж Макове за Мери. Има и група във фейсбук. Пиши, ще ти помогнат, ще те насочат. Надявам се с времето да се събереш и да намериш надежда. Прегръщам те от все сърце!

# 367
  • Sofia
Момичета, предстои ми цветна снимка (HSG), но съм доста скептична към процедурата, заслужава ли си да се облъчвам при положение, че съм забременявала 2 пъти? Знам, че на нея се виждат и сраствания и други по-фини детайли, но никак не ми се ще да се облъчвам... Sad

# 368
  • София
Момичета, предстои ми цветна снимка (HSG), но съм доста скептична към процедурата, заслужава ли си да се облъчвам при положение, че съм забременявала 2 пъти? Знам, че на нея се виждат и сраствания и други по-фини детайли, но никак не ми се ще да се облъчвам... Sad
Е колко пък толковя ще се облъчваш!?!? В 21 век сме

# 369
  • Sofia
Е колко пък толковя ще се облъчваш!?!? В 21 век сме

Така е... просто ми звучи гадна цялата процедура и се чудя дали мога да си я спестя.

# 370
Не може да си я спестиш - процедурата дава доста информация, която няма как да се получи по друг начин. Освен ако не искаш да се подложиш на лапароскопия, което не е по-малко "гадна" процедура. Плюс това всички сме минавали през това, оцелели сме Simple Smile

# 371
  • София
Сандра, по-важно е къде ще правиш ЦС и кой ще я прави. Облъчването не е страшно, на всеки са му правили рентгенова снимка.
Вариант само за тръбите е хидротубация, но там няма да имаш информация за евентуални сраствания. Друг вариант е ТВЛ, но там се чака много.
Всъщност каква е целта на тази цветна снимка? Съмнение за сраствания или съмнение за проходимост на тръбите?

# 372
  • Варна
Аз съм минавала само през лапароскопия и да кажа, че не е яко Grinning Оцелях де Wink
Ама лапароскопията си е чиста операция... с пълна упойка и поставянето на тръбата в устата Grinning

# 373
Възможно ли е ,ако тръбите *тръбата * ,не  са проходими да се събира те4ност ,и това да доведе до инфекция и аборт?

# 374
  • София
ТВЛ е различно от обикновена лапароскопия. Пак е с пълна упойка, но е доста по-малко инвазивно. Лапароскопът е доста по-тънък и може да провери тръбите отвътре. Влиза се откъм влагалището, като при хистероскопия, вместо през корема, като при класическата лапароскопия.

Жълтур, да, ако тръбата има хидросалпинс, в него може да се събира течност, която в някакъв момент се излива обратно в матката, и тъй като е токсична, може да попречи на развитието ембриона.

Общи условия

Активация на акаунт